Jäsenkirje 1/2006

Evankeliointi ja vankilalähetys ry JÄSENKIRJE 1/2006

Tervehdys teille, hyvät vankilatyön ystävät!

 


Yhdistyksemme virallinen vuosikokous pidettiin Turussa 4.3.2006 Vapaaseurakunnan tiloissa.

Tärkeimpiä päätöksiä olivat toimintakertomuksen hyväksyminen viime vuodelta ja toimintasuunnitelman hyväksyminen vastaavasti tälle vuodelle. Tilivelvollisille myönnettiin tili- ja vastuuvapaus. Ja uuteen hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt: puheenjohtajaksi Jouko Jutila (puh.040-5287729), varapuheenjohtajaksi Aarni Koskikunnas (puh. 040-5291284), sihteeriksi Soile Inkari (Puh. 040-7739132), jäseniksi Pertti Hottinen (041-507 9034) ja Eila Turtiainen
(041- 504 8837) sekä varajäseniksi Matti Salo ja Marja-Liisa Riikonen.

Jäsenmaksu päätettiin pitää edelleen samana eli 10 e/jäsen. Yhdistyksen tilinumero on TSOP 571052-235553. Jäsenmaksuista ja lahjoituksista kertyneet varat käytetään kokonaisuudessaan vankien ja heidän perheenjäsentensä hyväksi tehtävään työhön. Olisi hyvä, jos voisitte käyttää viitenumeroita pankkisiirtoja tehdessänne. Jäsenmaksuille viitenumero on 1504 ja vastaavasti lahjoituksille 5005.

Juhani Rajala on tehnyt yhdistyksellemme kotisivut, joiden osoite on http://www.elisanet.fi/evankeliointi.vankilalahetys
Käykääpä katselemassa! Jos sinulla on ehdotuksia sivujen suhteen, niin Juhanille voi laittaa postia osoitteeseen juhani.rajala@mbnet.fi, niin hän täydentää sivuja tarvittaessa.

Olemme myös kiitollisia Herralle, että Hän on johdattanut työyhteyteemme vankilalähetit Helga ja Arvo Moilasen Kajaanista. He ovat eläkkeellä oleva pariskunta ja tekevät vankilatyötä sekä Pelsossa että Sukevalla. He ovat käyneet selleissä, osallistuneet hartaustilaisuuksiin, järjestäneet erillisiä laulutilaisuuksia ja pitäneet Alfa-kurssia. Iloitsemme siitä, että he tahtovat olla mukana tässä lopunajan elonkorjuussa Vapahtajan käytössä. He kulkevat rukoillen ja Herran siunaus lepää heidän työnsä yllä.

Ilon aiheena on ollut myös Lounais-Suomen vankilassa, Kakolan puolella viime vuonna alkanut raamattupiiri, jota Annikki ja Matti Salo ovat vetäneet. Vankien sydämiin kylvetty Sana kantaa hyvää, pysyvää hedelmää. Herran Sana ei koskaan tyhjänä palaja. Raamattupiirissä on hyvä, kun siellä voi kysellä mieltä askarruttavista hengellisistä asioista ja saada näihin hyvät vastaukset. Herra on avannut Annikille ja Matille tämän työmuodon, lähettänyt heidät ja antanut heille taivaallista viisautta ja rakkautta vankeja kohtaan. Kiitämme Herraa heistä.


Herran Jeesuksen runsasta siunausta sinulle

Evankeliointi ja vankilalähetys ry
psta

Soile Inkari
sihteeri

 

 

 

 

 

Seuraavassa on Annikki Salon kirjoitus meille kaikille hengelliseksi ravinnoksi.

 

 

 

 

 

 

JUMALAN SANAN VOIMA JA KIRKKAUS

Jumalan pelastussuunnitelma on täydellinen. Hän antoi ainoan Poikansa, Jeesuksen, syntiemme Sovittajaksi. Ihmeellisin asia, mikä ihmiselle täällä maan päällä voi tapahtua, on saada syntinsä anteeksi Jeesuksen sovintoveressä. Siinä tapahtuu siirto pimeydestä valkeuteen ja sydämessä vallanvaihto saatanan vallasta Jumalan valtakuntaan.
Siitä alkaa vaellus Jumalan lapsena. Pienen lapsen paras ravinto on äidinmaito; ” Halatkaa niin kuin vastasyntyneet lapset Sanan väärentämätöntä maitoa, että te sen kautta kasvaisitte pelastukseen, jos olette maistaneet, että Herra on hyvä.” (1 Piet. 2:2,3). Pieni lapsi todella halaa ruokaa, niin ahnaasti hän käy äidin rintaan kiinni. Olemmeko maistaneet, että Herra on hyvä? Olemme tai emme; Herra on hyvä ja Hän tahtoo osoittaa sitä meille kuuliaisuuden tiellä.
Jumalan Sana on ”väärentämätöntä maitoa”. Se on ”kokonansa totuus ja kaikki Sinun vanhurskautesi oikeudet pysyvät iankaikkisesti.” (Ps.119:160). Kuinka turvallista onkaan kaikissa tilanteissa turvautua Jumalan Sanaan. Saamme aina avun ja taivaallisen viisauden.
Miten syömme Jumalan Sanaa? Samoin kuin ruokapöydän ääressä nautimme aterian ja tulemme kylläisiksi; Jumalan lapsen täydellinen ravinto on Jumalan pyhä Sana. Kuitenkin jos napsimme vain jakeen sieltä täältä, onhan sekin jotain, mutta ne jäävät irrallisiksi syy-yhteyksistään. Kun luemme Sanaa järjestelmällisesti luku luvulta, näemme Jumalan valtakunnan kirkkauden kaikissa olosuhteissa. Luemme Sanaa rukoillen ja Pyhä Henki kirkastaa Jeesuksen kaikissa Kirjoituksissa. Hän, Elämän Leipä, tyydyttää hengennälkämme ja Hän, Elämän Vesi tyydyttää henkemme ja sielumme janon. Muistan, kuinka nuorena tunsin itseni harmaavarpuseksi, kun opiskelutoverini suunnittelivat lauantai-illan huveja – itse menin ”vain” rukouskokoukseen. Mutta Jumala täytti sisimpäni taivaallisella ilolla, halleluja. Kun näin saamme maistaa Herran hyvyyttä, niin emme janoa tämän maan antimia emmekä sen kunniaa. ”Sinun todistuksesi ovat minun ikuinen perintöosani, sillä ne ovat minun sydämeni ilo.” (Ps 119:111)
Sanan kautta kasvamme pelastukseen; ”Sillä Jumalan Sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija; eikä mikään luotu ole Hänelle näkymätön, vaan kaikki on alastonta ja paljastettua Hänen silmiensä edessä, jolle meidän on tehtävä tili. ” (Hebr.4: 12,13) Jeesus on Sana, ”Hänen suustaan lähti kaksiteräinen, terävä miekka” (Ilm.1:16). Kun nöyrinä ja aralla tunnolla luemme Sanaa ja annamme sen tutkia meitä, teemme parannusta ja näin Jeesus saa muotoa meissä, ”halut kirkastuvat hyvän Jeesuksen luona, himot vaikenevat, kuten hiiltyvi kuona”.
Kun Jeesus Kristus hallitsee sydäntämme Sanallaan, säilyvät ajatuksemme Hänessä. Näin puheemme ja tekomme voivat olla totuuden ja rakkauden sopusoinnussa. Sanan valkeudessa on lepo vaeltaa aitoina Jumalan ihmisinä tässä pimeyden maailmassa.

Annikki Salo


Haluaisin vielä tässä kirjeen osassa puhua rahasta.

Meidän työmme päätarkoitus on evankeliumin vieminen vangeille ja siinä ohessa heidän ajallinen auttamisensa voimavarojemme mukaan. Olemme nähneet, miten evankeliumi vaikuttaa ihmisen sisäiseen maailmaan ja sitä kautta tuo mahdollisuuden todelliseen, pysyvään elämänmuutokseen. Ilman Jeesusta ihminen pyrkii muuttamaan ulkoista käytöstään, mutta se harvoin jää pysyväksi. Voimme evankeliumin kautta tuoda toivon ja tulevaisuuden niiden ihmisten elämään, jotka elävät täydellisen toivottomuuden keskellä.

Työ tarvitsee varoja mennäkseen eteenpäin. Yhdistyksessämme on uskollisia työn tukijoita ja kiitämme Herraa heistä. Mutta toivoisimme jäsenistömme heräävän laajemmin näkemään omat auttamisensa mahdollisuudet. Me kaikki voimme sanoa, että Herra on meille runsaasti kaikkea hyvää antanut. Tästä Herran hyvyydestä voimme jakaa eteenpäin ja olla näin siunauksen välikappaleita. Herra on luvannut, että myös me itse saamme olla Hänen siunauksensa alla. Jumala on voimallinen moninkertaisesti korvaamaan sen, jonka olemme uhranneet Hänen työhönsä. Tämän olen itse käytännön elämässä saanut kokea.

Herran siunausta sinulle, rakas rukoilija ja tukija.

Soile Inkari

 

Pyydämme käyttämään seuraavia viitenumeroita, kun kyseessä ovat jäsenmaksut 1504
lahjoitukset 5005

Kategoria(t): Jäsenkirje. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s