Joulukirje 2008

Evankeliointi ja vankilalähetys ry
  JOULUKIRJE 08


JOULUN RIEMULAULU Luuk.2:8-14

Jumalan rakkauden ihmeellinen kirkkaus avautui paimenille Juudean maan Beetlehemin kedon yllä. “Niin heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään, ja he peljästyivät suuresti.” Jumalan kirkkaus vie meidät aina aitoon Herran pelkoon ja syvään nöyrtymiseen.

Silloin kuuluu enkelin kaunis ääni: “Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus Herra, Daavidin kaupungissa. Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen kapaloituna ja seimessä makaamassa.”

“Älkää peljätkö” toistuu läpi Raamatun, sillä Täydellinen Rakkaus karkottaa pelon. Enkeli ilmoitti ilon kaikelle kansalle siksi, että on syntynyt Vapahtaja Kristus Herra. Tämä on suurin ilosanoma kautta kaikkien aikakausien kaikille ihmisille, että Jeesus on jokaisen ihmisen ainoa todellinen Toivo, ja Hän kantaa Taivaaseen asti. Sydämemme syttyy palamaan ja säilyy palavana tämän ilosanoman äärellä. On ilo joka päivä seurata Jeesusta Vapahtajaamme. Hänen veressään on voittovoima kaikkea syntiä ja saastaisuutta vastaan, niin että voimme iloiten vaeltaa Sanan valkeudessa.

Jeesus on Kristus, voideltu. Hän on Israelin Messias ja maailman Vapahtaja. Hän on täyttänyt kaiken Golgatalla. Hän on sovittanut kaikkien ihmisten synnit, “ettei yksikään, joka Häneen uskoo hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.” Jeesus on kaikkemme, sillä Hän on Ihmeellinen Neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhanruhtinas. Mikä ilo onkaan palvella Jeesusta Kristusta!

Jeesus on Herramme. Hän on sydämemme ja koko elämämme Herra. Hän teki aina Isänsä tahdon. Samoin meille Isän tahto on syvin riemu ja tarkoituksenmukaisuus kaikissa vaiheissa. Ihmisinä kukin muutumme esikuviemme mukaan. “Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niin kuin muuttaa Herra, joka on Henki.” (2 Kor.3:18). Sana on puhdas, kirkas peili , josta näemme Jeesuksen ihanan mielenlaadun ja saamme oppia Hänestä. “Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan” (Matt.5:8). Siksi varjelemme yli kaiken sydämemme synnistä, sillä synti vie hengelliseen sokeuteen ja paaduttaa.

Jeesus, Jumalan Poika tuli ihmisenä ihmisten historiaan, Hän syntyi Daavidin kaupungissa ja oli kapaloituna seimessä makaamassa. Mikä ihmeellinen Jumalan rakkaus, Immanuel, Herra meidän kanssamme! Koko Raamatun ydintotuus on Jeesuksen nöyrä ristintie ja Hänen lunastustyönsä Golgatalla. Koko Raamatun kaikki profetiat ovat täyttyneet ja täyttyvät lopullisesti Jeesuksessa.

Beetlehemin taivaalla joukko taivaallista sotajoukkoa ylisti Jumalaa: “Kunnia Jumalalle korkeuksissa ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan Hänellä on hyvä tahto!” Kun annamme sydämestämme kaiken kunnian Jumalalle, on meillä rauha myös ihmisten kanssa. Rauhanruhtinaan lapsina on ilo siunata toisia, myös vastustajia ja vihollisia. Jumalalla on hyvä tahto jokaista ihmistä kohtaan ja Hän tahtoo, että me Hänen lapsinaan kylvämme rukoillen koko elämällämme siunauksen kylvöä asentein, sanoin ja teoin.

Enkelten riemulaulu Beetlehemin paimenille ei ole vain julistus, vaan Jumalan armolahja Jeesuksessa Kristuksessa. Jumalan Valtakunta voittaa aina ja lopullisesti. Autuas on jokainen, joka kuulee evankeliumin ja ottaa sen vastaan ja avaa sydämensä Jeesukselle Vapahtajalleen!

Tämän Annikki Salon kirjoituksen myötä toivotamme kaikille Evankeliointi ja vankilalähetyksen jäsenille joulurauhaa ja siunausta tulevalle vuodelle 2009.


Evankeliointi ja vankilalähetys ry
psta

Matti Salo, puheenjohtaja ja Soile Inkari, sihteeri

Kategoria(t): Joulukirje. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s