Joulukirje 2009

Evankeliointi ja vankilalähetys ry
  
http://www.evankeliointijavankilalahetys.net/

  JOULUKIRJE 09


ENKELIN IHMEELLINEN SANOMA PAIMENILLE JA MEILLE

Lammaspaimenet istuivat Juudean yössä tähtitaivaan alla kuten aina ennenkin. Jo vuosia olivat päivät vaihtuneet yöhön ja yöt päiviin yksitoikkoisena arkena. Israelin miesten sydämissä kaihersi ikävä, luvatun Messiaan ikävä, mutta ajan saatossa sen hehku oli himmentymässä ja toivokin hiipumaisillaan.

“Silloin heidän edessään seisoi Herran enkeli ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään ja he peljästyivät suuresti. Mutta enkeli sanoi heille: “älkää peljätkö!” Pelko on jokaisen ihmisen perustunne, koska pelossa on rangaistus tässä synnin maassa. Mutta taivaasta tuodaan sanoma: “älä pelkää”, ja siinä on sellainen Rakkauden voima, että pelko häviää. Pelkäävälle ja pettyneellekin pelastusta ikävöivälle sydämelle vieläkin taivas aukeaa!

“Sillä minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle”. Ilon puute näännyttää ihmisiä, niinpä ihmiset etsivät monin tavoin iloa. He “ottavat ilon irti elämästä” keinotekoisesti, niinpä peruselämä on harmaan ilotonta. Jumalan antama ilo on aito ja olosuhteista riippumaton ja Hän tahtoo antaa sen kaikille omilleen elämänkestävänä voimana päivittäin.

“Teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa”. Tämä on koko maailmankaikkeuden ja läpi aikakausien tärkein sanoma jokaiselle ihmiselle, sillä joka ikisen ihmisen ainoa syvin, polttavin ja kipein tarve on omistaa Vapahtaja, Kristus Herra. Hänessä ihmisellä on syntien anteeksiantamus ja uudestisyntyminen Jumalan lapseksi ja silloin hänen koko elämäänsä hallitsee Kristus Herrana armollaan ja totuudellaan. Uskovien yhteys onkin syvintä yhteisen uskon iloa kunkin omakohtaisessa Vapahtajan tuntemisessa.

“Ja tä mä on teille merkkinä; te löydätte lapsen kapaloituna ja seimessä makaamassa.” Jumalan lahja kaikelle kansalle annettiin niin alas, että heikoin ja hitainkin ylettyy Vapahtajaan. Hän on tullut köyhiä, sairaita, vangittuja, sokeita, sorrettuja ja kaikkia alaspainettuja armahtamaan. Hän kohtaa ihmisiä heidän ahdistuksissaan, Hän näkee ihmissielun salatuimmatkin kipupesät, kuulee sydämen huokaukset ja Hänellä on aina hyvä tahto sekä valta ja voima auttaa ihmistä.

Evankeliumin lämpö on siinäkin, että meidän ei koskaan tarvitse olla enempää eikä vähempää kuin olemme. Saamme lapsen kaltaisella aitoudella katsoa toisiamme silmiin, puhua ja toimia kaikessa vaatimattoman luontevasti.

Annamme Jumalalle kunnian elämässämme, kun vaellamme puhdassydämisinä, “läpinäkyvinä” täällä synnin maassa. Rauhan lapsina elämme ihmisten keskellä heitä sydämessämme siunaten ja esirukoillen. Rukouksesta versovat hyvät sanat ja teot, sillä “kaikkinainen hyvyys ja vanhurskaus ja totuus on valkeuden hedelmä.”

“Kunnia Jumalalle korkeuksissa ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan Hänellä on hyvä tahto!”

Tämän Annikki Salon kirjoituksen myötä toivotamme kaikille Evankeliointi ja vankilalähetyksen jäsenille joulurauhaa ja siunausta tulevalle vuodelle 2010.
Kiittäen kuluneesta vuodesta.


Evankeliointi ja vankilalähetys ry
psta

Matti Salo, puheenjohtaja ja Soile Inkari, sihteeri

Kategoria(t): Joulukirje. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s