Jäsenkirje 1/2010

JÄSENKIRJE 1/10

 

Tervehdys teille, hyvät vankilatyön ystävät!

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 6.2. Iittalassa vapaaseurakunnan tiloissa. Vuosikokouksen jälkeen oli yhteinen vankilatyön ilta, jossa Pertti Hottinen, Antti Sainio ja Jouni Leino todistivat ja jakoivat Sanaa. Oli rohkaisevaa kuulla, miten Jumala rakkaudessaan vetää niin sisäisesti kuin ulkoisesti vangittuja vapauteen Kristuksessa!

Vuosikokouksen valitsema hallitus on lähes sama kuin edellisenäkin vuonna. Hallitukseen kuuluvat: puheenjohtaja Matti Salo (puh. 0500-128090), varapuheenjohtaja Pertti Hottinen (puh. 040-3013154), sihteeri Soile Inkari (puh. 040-7739132), rahastonhoitaja Jani Isomäki (puh. 050-5121996), jäsen Jouko Jutila (puh. 040-5115174). Varajäsenistä Aarni Koskikunnas jatkaa ja toiseksi varajäseneksi valittiin Antti Sainio. Jos sinulla on vankilatyöhön liittyviä asioita ja ehdotuksia mielessäsi, niin olemme iloisia yhteydenotoistasi.

Vuosikokous vahvisti jäsenmaksun suuruudeksi 10 €/henkilö. Yhdistyksen tilinumero on TSOP 571052-235553. Jäsenmaksuille viitenumero on 1504 ja vastaavasti lahjoituksille 5005. Pidämme tärkeänä sitä, että jokainen jäsen hoitaisi jäsenmaksunsa ja tälläkin tavalla osoittaisi pitävänsä vankilatyötä arvokkaana työmuotona. Jokainen lahjoitus on myös arvokas, jotta vankilatyötä ylipäätään voidaan tehdä.

Yhdistyksen internet -sivujen osoite on http://www.evankeliointijavankilalahetys.net. Käykääpä tutustumassa!

Tiedoksi jäsenistölle: – Monipuolinen vankilatyön seminaari 14. -16.5.2010 pidetään Pelastusarmeijan lomakodilla Vihdin Nummelassa (Hiidenrannantie, 03100 Nummela). Osallistua voi koko seminaariin tai vain yhteen päivään mahdollisuuksien mukaan. Tiedusteluihin vastaa Ilkka Nummela puh. 044-7577893.

– 11. – 13.6. päihdeleiri Lahdessa Kotirannan leirikeskuksessa. Tämä on iso leiri (viime vuonna leiriläisiä oli yli 70), joka tarvitsee runsasta esirukousta.

 

Herran Jeesuksen väkevää läsnäoloa ja johdatusta jokaisen vankilatyön ystävän elämään!

yhteistyöterveisin Soile Inkari, sihteeri

PUHEENJOHTAJAN PALSTA

Muistakaa vankeja, niin kuin olisitte itsekin heidän kanssaan vangittuina (Hebr. 13:3a)
Tarkastellessamme mennyttä vuotta saamme kiitollisina todeta Jumalan siunanneen työmme. Olemme saaneet Hänen palvelijoinaan olla viemässä hyvää sanomaa vangituille sisarillemme ja veljillemme. Jumala on siunannut meitä taloudellisestikin niin, että olemme voineet hoitaa taloudelliset velvoitteemme ilman yhteiskunnan tukea. Olemme kiitollisia kaikille esirukoilijoille, samoin uhraajille ja niille seurakunnille, jotka kolehtivaroin ovat tukeneet työtämme. Jumala alttiutenne palkitkoon.

Alkavankin vuoden olemme aloittaneet luottaen siihen, että ”Hän, joka on alkanut teissä hyvän työn, on sen täyttävä Kristuksen Jeesuksen päivään saakka” (Fil 1:6 ). Kuluva vuosi on yhdistyksemme 10. toimintavuosi, minkä merkeissä järjestämme alkusyksystä juhlatilaisuuden.

Vankeinhoito on viime vuodet elänyt jatkuvassa murroksessa. Nyt vuoden 2010 alussa tapahtui merkittävä organisaatiomuutos, kun Rikosseuraamusvirasto, Vankeinhoitolaitos ja Kriminaalihuoltolaitos yhdistyivät Rikosseuraamuslaitokseksi. Samalla Suomi jaettiin kolmeen rikosseuraamusalueeseen, suljetuista vankipaikoista lopetetaan 400 paikkaa, ja henkilö stö ä vähennetään 300 henkilötyövuotta. Konnunsuon vankila lakkautetaan vuoden 2011 loppuun mennessä ja Pelson paikkalukua vähennetään. Rangaistuksen painopistettä siirretään suljetusta vankilassa tapahtuvasta täytäntöönpanosta yhdyskuntapalvelun, ehdollisen vankeuden, avolaitosten, valvontarangaistuksen ja valvotun koevapauden suuntaan. Tämä antaa haasteen vankilalähetystyölle. Miten tavoitetaan nämä vankiloiden ulkopuolella rangaistustaan suorittavat ihmiset hengelliselle työlle.

Vankilalähetystyön toinen haaste on, miten hengellinen työ tavoittaa vankiloissa sisällä olevat vangit. Vankilapapit ja vankiladiakonit tekevät tässä suhteessa arvokasta työtä, mutta avainasemassa ovat myös osaston uskovat vangit ja osaston henkilökunta, miten he kannustavat vankeja osallistumaan hengellisiin tapahtumiin. Tässä on ennen kaikkea rukouksen paikka, jotta Pyhä Henki saisi synnyttää vangeissa janon ja kaipauksen Jumalan puoleen. Vain Hänessä on saatavissa todellinen muutos elämään. Jatketaan yhdessä tällä Herran elopellolla.

”Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten leikkaavat. He menevät itkien, kun kylvösiemenen vievät; he palajavat riemuiten, kun lyhteensä tuovat” (Ps 126:5-6)

Teitä kaikkia siunaten Matti Salo

PSALMI 27.

10. Vaikka isä ja äiti minut hylkäisivät, Herra pitää minusta huolen.
11. Herra, opeta minulle tiesi, johdata jalkani oikealle polulle, päästä minut vihamiehistäni.
12. älä jätä minua heidän armoilleen! He ovat julmia syyttäjiä, vääriä todistajia.
13. Minä uskon, että saan yhä kokea Herran hyvyyttä elävien maassa.
14. Luota Herraan! Ole luja, pysy rohkeana. Luota Herraan!

Jumalan rauhaa vankilatyön ystävä!

Yhdistyksemme vuosikokous on pidetty Iittalassa. Asiasisällöstä saat tietoa toisaalla, mutta haluan kertoa siitä voimakkaasta Pyhän Hengen läsnäolosta, joka vallitsi koko ajan, kun siellä olimme. Asioiden käsittely tapahtui rauhan merkeissä ja sitä seuranneessa kokouksessa ainakin itse koin Jumalan meitä yhdistävän yhteen Kristus -ruumiiseen.

Tuo psalmin loppuosa puhutteli minua, kun elämme rakkaudettomassa ja hylkivässä maailmassa. Ihmissuhteet ovat koetuksella joka paikassa. Monet veljemme ja sisaremme joutuvat kokemaan petollisuutta ja muuta väärinkohtelua. Tähän tilanteeseen olemme saaneet tehtävän, joka on kovin suuri. Tuoda toivon sanomaa sinne, missä toivo on sammumassa, usko horjuu ja rakkauskin on heikkoa. Tarvitsemme rakkauden voimaa kertomaan myös heille, joille koko uskomisen asia on vieras, että jokainen saisi kuulla Herran suun puhuvan kutsuvia sanoja.

Meidän tehtävänämme on kertoa toisillemme ja kaikille, jotka meitä kuulevat, että tämän ajan keskellä on olemassa elävien maa. Sellainen maa, jossa saamme nauttia Herran hyvyyttä ilmaiseksi puhtaasta Kristuksen rakkaudesta Jumalan lahjana. Me saamme todistaa, että Jumala tahtoo uudistaa ja ottaa lapsekseen täysiaikaisesti ja Hän pitää lastensa tarpeista huolen olivatpa ulkonaiset olosuhteet mitä tahansa.

 

Jumala haluaa, että puhumme Hänelle tarpeistamme ja luotamme Hänen hyvyyteensä. Säilytämme rohkeutemme Hänen voimallaan ja lujasti tarraudumme kaikkiin lupauksiin, joita Raamatussa on kirjoitettuna. Luota Herraan! Ole luja, pysy rohkeana. Luota Herraan! Tässä psalminkirjoittaja antaa meille hengellisen lääkkeen reseptin, jota ei tarvitse uusia. Se on aina voimassa. Se resepti pyytää meitä alistumaan Hänen tahtoonsa kaikessa.

 

Kun luotat Herraan, sinulla on voima Häneltä pysyäksesi lujana ja rohkeana. Kun luotat Herraan, pysyt lujana ja rohkeana Hänen lupaustensa tähden. Siunaa rakas Jumala meitä kaikkia, että voisimme osoittaa rakkautta sielläkin, missä sitä ei ole ansaittu. Rakastihan Hänkin meitä, kun olimme vielä Hänen vihollisiaan, siksi meidänkin tulee rakastaa lähimmäisiämme.

 

Laupias samarialainen on esikuvamme. Hän antoi ensiapua heti, kuljetti jatkohoitoon ja lahjoitti varoja haavoittuneen tarpeisiin. Hän, joka oli kaiken menettänyt terveyttä myöten, tarvitsi apua itsensä ulkopuolelta. Ollaan veljet ja sisaret alttiita samarialaisen seuraajia. Palkaksi saamme, mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, siinä on meille kylliksi!

 

Turussa 8. helmikuuta 2010, kaikkia jäseniä ja lähettejä siunaten

Lauri Lahtinen

Kategoria(t): Jäsenkirje. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s