Joulukirje 2011

Evankeliointi ja vankilalähetys ry
http://www.evankeliointijavankilalahetys.net/


PYHÄN PERHEEN KUULIAISUUDEN SIUNAUS

”Jeesuksen Kristuksen syntymä oli näin”

Jumala lähetti enkeli Gabrielin nuoren neitsyen, Marian luo ja lausuu turvallisen tervehdyksen: ”Terve armoitettu! Herra olkoon sinun kanssasi”. Hän tyynnyttää Marian hämmästyksen: ”Älä pelkää, Maria, sillä sinä olet saanut armon Jumalan edessä.” Sitten enkeli kertoo, että Maria tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, jonka nimeksi tulee antaa Jeesus. ”Hän on oleva suuri ja hänet pitää kutsuttaman Korkeimman Pojaksi ja Herra Jumala antaa hänelle Daavidin, hänen isänsä, valtaistuimen ja hän on oleva Jaakobin huoneen kuningas iankaikkisesti ja hänen valtakunnallansa ei pidä loppua oleman”(Lk.1: 28 – 33).

Enkelin ilmoitus hämmensi nuoren viattoman Marian, hänhän oli vasta kihlattu. Enkeli selvittää hänelle: ”Pyhä Henki tulee sinun päällesi ja Korkeimman voima varjoaa sinut; sen tähden myös se pyhä, mikä syntyy, pitää kutsuttaman Jumalan Pojaksi”( j. 35).

Maria sai kuulla elämäänsä tulevan suuria ja käsittämättömiä asioita. Mutta enkeli kertoo hänelle myös hänen sukulaisestaan, joka vanhalla iällä odottaa lasta, ”sillä Jumalalle ei mikään ole mahdotonta”(j. 34 – 37). Tämä keskustelu on kokonaan Jumalan rakkaudessa. Niinpä Maria vastaa nöyrästi: ”Katso, minä olen Herran palvelijatar; tapahtukoon minulle sinun sanasi mukaan” (j.38).

Enkelin viesti avasi yhteyden Elisabetin ja Marian välille, ja niin Maria ”kulki kiiruusti” pappi Sakariaan ja Elisabetin kotiin. Mikä pyhä ja riemullinen profeetallisuus helisi jo naisten ensikohtaamisessa! Kumpikin heistä ylisti Jumalan kunniaa, ja näin he vahvistuivat uskossaan. ”Ja autuas se, joka uskoi, sillä se sana on täyttyvä, mikä on hänelle tullut Herralta”(jj. 42- 55).

Jumala piti huolen myös Marian sulhasesta, Joosefista, sillä olihan tilanne hänelle pohjattoman vaikea. Jalona miehenä hän aikoi hoitaa eron hienotunteisesti Mariaa kohtaan. Mutta Jumala hoiti Joosefin ja hänen ongelmansa taivaallisella lohdulla ja kutsumuksella: ”Joosef, Daavidin poika, älä pelkää ottaa tykösi Mariaa, vaimoasi; sillä se, mikä hänessä on siinnyt, on Pyhästä Hengestä. Ja hän on synnyttävä pojan ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus, sillä hän on vapahtava kansansa heidän synneistänsä”(Matt.1:19 – 21). Kuuliaisena Joosef otti Marian luoksensa. Vaikka he eivät kaikkea ymmärtäneet, niin heitä yhdisti ja kantoi Jumalan rakkauden salaisuus. Jouluyönä Jeesus syntyi Betlehemissä. Näin kaunis ja ehyt on Jumalan siunaama perhe, jossa Ihmisen Poika ”varttui viisaudessa ja iässä ja armossa Jumalan ja ihmisten edessä.” (Lk. 2: 52).

Ylläolevan Annikki Salon kirjoituksen muodossa toivotamme kaikille Evankeliointi ja vankilalähetyksen jäsenille joulurauhaa ja siunausta tulevalle vuodelle 2012!

Kuluneesta vuodesta kiittäen!

Matti Salo, puh.joht.     Soile Inkari, siht.

Kategoria(t): Joulukirje. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s