Toimintasuunnitelma vuodelle 2012

Evankeliointi ja Vankilalähetys ry
Y-tunnus 2182949-1

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012

1. YLEISTÄ
Yhdistys toteuttaa sääntöjenmukaista tehtäväänsä vankiloissa ja niiden ulkopuolella. Evankeliumin sanomaa pidetään esillä ja mahdollisuuksien puitteissa järjestetään kuntouttavaa keskustelua sekä autetaan käytännön kysymyksissä. Jäsenrekisteri päivitetään ja pyritään saamaan lisää jäseniä jakamaan vastuita. Yhteydenpitoa jäsenkuntaan pyritään tehostamaan. Jäsenyyttä jatketaan ja yhteistyötä vahvistetaan valtakunnallisessa Sininauhaliitossa ja kansainvälisessä Prison Fellowship of Finland-järjestössä.

2. PROJEKTIT
Turun toiminta-alue
Saramäen vankilassa hoidetaan sovitut jumalanpalvelukset ja otetaan tarpeen mukaan lisävuoroja. Naisten päihteettömän osaston raamattupiiri jatkuu jokaviikkoisena. Työmiesosastojen raamattupiiri käynnistyy uudelleen vuoden tauon jälkeen. Käyrän avovankilassa raamattupiiri jatkuu joka kuukauden neljäs torstai.

Hämeenlinnan toiminta-alue
Hämeenlinnan alueella keskusvankilassa osallistutaan vankilajumalanpalveluksien pitämiseen sopimuksen mukaisesti. Alfa-kurssi pyritään pitämään keskusvankilassa. Miesten ja naisten raamattupiirit jatkavat toimintaansa. Kylmäkosken vankilassa Jutiloilla on luvat henkilökohtaiseen keskusteluun, joita jatketaan kerran kuukaudessa. Alfa-kurssi pidetään myös Kylmäkoskella. Janakkalan Turengissa sijaitsevasta Lidlin keskusvarastosta saatavaa ruoka-avustusta jaetaan tarvitseville Hämeenlinnan ja Iittalan alueella. Iittalassa pidetään 25.3. klo 14 vankilapäivä, jossa mukana Kylmäkosken ja Hämeenlinnan vankilan johtoa ja hengellistä vankilatyötä tekeviä vankilalähettejä. Elokuussa pidetään virkistymispäivä Hämeenlinnan leirikeskuksessa (Loimalahdessa) yhdessä Hämeenlinnan Diakonialaitoksen kanssa.

Pääkaupunkiseudun toiminta-alue
Pääkaupunkiseudun alueella pidetään jumalanpalveluksia ja hengellisiä kokouksia Keravan, Jokelan ja Riihimäen ja Vantaan vankiloissa. Hengellisiä vankilatyön iltoja pidetään eri seurakunnissa. Eri hoitokodeissa vieraillaan mahdollisuuksien mukaan. Lahden päihdeleiri pidetään kesällä.

Pohjoisen toiminta-alue
Pelson ja Sukevan vankiloissa käydään yhdistyksen eri toiminta-alueilta koordinoidusti 3 – 8 kertaa vuoden 2011 aikana. Samalla vieraillaan paikallisissa seurakunnissa. Sukevan vankilassa järjestetään Alfa-kurssi.

Itä-Suomen toiminta-alue
Itä-Suomen alueella Tapio Kangas tekee alueellaan hengellistä työtä. Hän käy Sulkavan, Kuopion, Naarajärven, Mikkelin ja Konnunsuon vankiloissa ja osallistuu lisäksi hengelliseen työhön Sukevan vankilassa. Lisäksi hän tekee kristillistä päihdetyötä Savonlinnassa.

3. TALOUDELLINEN TOIMINTA
Jäsenmaksujen perintään kiinnitetään huomio ja toivotaan lisää yksittäisiä lahjoittajia. Pyritään järjestämään vankilakokouksia keräten niissä lahja yhdistykselle. Samalla lähestytään alueen seurakuntia kolehtipyynnöllä. Samanaikaisesti kiinnitetään huomio yhdistyksen kustannusrakenteeseen, pyrkien sopeuttamaan kustannukset tulopuolta vastaavaksi. Matka- ja muiden mahdollisten korvausten suuruudet ja korvausperiaatteet päätetään vuosikokouksessa. Taloudellisten resurssien puitteissa autetaan vankeja käytännön asioissa. Kaikissa toiminnoissa huomioidaan kulloinenkin kassatilanne, jolloin kaikkia syntyneitä kustannuksia ei voida maksaa täysimääräisinä.

4. KOKOUKSET JA SEMINAARIT
Hallitus päättää, mihin kokouksiin ja seminaareihin yhdistys osallistuu virallisesti, nimeää edustajat ja antaa virallisille edustajille valtuutuksen. Yhteiskristillinen valtakunnallinen vankilalähetysseminaari pidetään toukokuussa Vihdissä ja valtakunnalliset vankilalähetyspäivät marraskuussa. Nämä ovat arvokas yhteinen foorumi tavata muita vankilatyötä tekeviä.

Toiminta mitoitetaan tarpeiden ja mahdollisuuksien mukaan niin, ettei mikään tärkeä jäisi hoitamatta eikä tehtäisi turhia asioita. Tähän kaikkeen tarvitsemme Jumalan siunausta ja uskollisten tukijoiden esirukousta.

1.2.2012
Evankeliointi ja Vankilalähetys ry:n hallitus

Kategoria(t): Toimintasuunnitelma. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s