Joulukirje 2012

MARIAN YLISTYSVIRSI

Elämme täällä syntisessä maailmassa monesti tavanomaisuuden turruttamina murheellisin miettein ja huomisen huolia harmitellen. Näköalamme tähän maailmaan ovatkin melkoisen toivottomat ja valoa vailla.

Jeesus, Jumalan Poika, toi Taivaan Valtakunnan keskellemme. Hän itse tahtoo tulla jokaisen ihmisen sydämeen asumaan, niin että elämä on aitoa ja kokonaisvaltaista Taivaan Valtakunnan todellisuutta.

Niinpä nuoren Marian ylistysvirsi Jumalalle helisee aitona ja armontäyteisenä, vaikka hänen oma elämäntilanteensa inhimillisesti on täynnä kysymyksiä ja hämmennystäkin. Enkelivierailun siunauksessa hänelle luvattu Pyhän Hengen voima nostaa Marian sydämen ja koko olemuksen katsomaan ylös Jumalan suunnitelmiin ja Hänen Pyhän Sanansa todellisuuteen.

Maria ylistää Herraa ja hänen henkensä riemuitsee Jumalasta, pelastajastaan, joka on katsonut palvelijattarensa alhaisuuteen, sillä ”Näin sanoo Korkea ja Ylhäinen, joka pysyy ikuisesti ja jonka nimi on Pyhä: Minä asun korkeudessa ja pyhyydessä ja niiden luona, joilla on murtunut ja nöyrä henki, että minä virvoittaisin nöyrien hengen ja herättäisin eloon murtuneiden sydämen.” Tämä huima korkeusero Jumalan Pyhyyden ja meidän alhaisuutemme välillä varjelee meidät nöyrinä ja nostaa aina katseemme ja sydämemme ylös Jumalan puoleen.

Maria ylistää Jumalaa kokemistaan suurista teoista ja siitä, että Hänen nimensä on Pyhä. Kiittävä sydän näkee jo tulevaisuuteenkin: Jumalan laupeus kestää polvesta polveen niille, jotka Häntä pelkäävät. Hän kukistaa valtiaat ja korottaa alhaiset. Hän täyttää nälkäiset hyvyytensä runsaudella, mutta itsessään rikkaat eivät mitään saa. Jumala pitää hyvän huolen palvelijastaan, Israelista ja täyttää täysin sille kansalle annetut lupaukset. Siksi mekin Jumalan palvelijoina saamme sydämestämme esirukoillen ja kiitollisina siunata Israelia juuri tänä vaikeana aikana.

Maria ylistää Jumalaa Hänen laupeudestaan Aabrahamia ja hänen siementään kohtaan iankaikkisesti. Aabrahamin siemenessä, Jeesuksessa Kristuksessa on kaikki kansat maan päällä siunatut, sillä Jeesus sovitti ristillä jokaisen ihmisen synnit.

Tämä armon evankeliumi kaikukoon tänäkin jouluna ja aina elämässämme ja palvelustehtävissämme niin aitona ja armahtavan hellänä rakkautena, että moni eksynyt ja onneton kuulisi ja uskoisi sen sielunsa pelastukseksi.

Annikki Salo

Tämän joulukirjoituksen myötä toivotamme kaikille Evankeliointi ja vankilalähetyksen jäsenille joulurauhaa ja siunausta tulevalle vuodelle 2013.

Evankeliointi ja vankilalähetyksen puolesta

Matti Salo & Soile Inkari

Kategoria(t): Joulukirje. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s