Jumalan rakastamina rakastamme toisia palvellen

”Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikella ymmärrykselläsi ja kaikella voimallasi. Toinen on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Ei ole näitä suurempaa käskyä.” Mark.12:30,31.

Jumala on Pyhä Rakkaus ja koko Jumalan Valtakunta on pyhän rakkauden valtakunta. Jumalan lapsina olemme saaneet syntimme anteeksi Jeesuksen kalliissa sovintoveressä ja saamme vaeltaa täällä rakasta Jeesustamme seuraten Taivaskotia kohti. Jeesus sanoo: ”Jos joku rakastaa minua, hän pitää minun sanani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme hänen luoksensa asumaan.” (Joh.14: 23).

Jumalan sana on ihmeellinen elämän ilo meille, sillä se on elävä ja voimallinen ja tekee meissä sen, mitä varten se on lähetetty. Arkielämän keskellä on monia asioita, mutta saamme valita, millä sisäisen ihmisemme ruokimme. Kun luemme päivittäin rukoillen Sanaa, se puhdistaa ajatus- ja mielen maailmaamme. Näin Jumalan Sana

vaikuttaa meissä tahtomista ja tekemistä, että Hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi elämässämme. Sana opettaa meille Jeesuksen nöyrän kuuliaisuuden tien, näin Jeesus on koko elämämme Herra.

Tämä kokonaisvaltainen sitoutumisemme Jeesukseen opissa ja elämässä antaa turvallisen ja kestävän tukirangan elämäämme.

Näin saamme rakastaa lähimmäisiämme aidosti ja pyyteettömästi. ”Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa.” (Rm.13:10).

Ilman tätä sitoutumista ihminen on ylpeän itsekäs ja kaikessa itsekeskeinen. Hän halveksii tai kadehtii toisia ja tahtoo syrjäyttää ”kilpailijat”. Palvelutehtävätkin ovat monesti vain näytöstä ”omasta kyvykkyydestä” ja näin turhaa ja tyhjää ansionkeruuta. Ilmapiiri hänen ympärillään on vaativan kylmä ja rakkaudeton, niinpä ”ystäväpiiri” harvenee ja ihminen itsekin palelee kylmyydessään. ”Sillä lihan mieli on kuolema, mutta Hengen mieli on elämä ja rauha.” (Rm.8:6).

Kun rakastamme Jeesusta näemme myös toiset ihmiset Hänen lunastaminaan ja rakastaminaan. Emme jaottele ihmisiä, vaan sydämessämme heitä siunaten tahdomme osoittaa heille Jumalan rakkautta kaikessa suhtautumisessamme sanoin ja teoin arjen keskellä. Pyhä Henki sydänten tuntijana vie meidät esirukoukseen ihan tuntemattomienkin edestä. Näin saamme kylvää rukouksin Jumalan Sanan siemeniä, missä kuljemmekin. ”Jumalan virta on aina vettä täynnä.”

Iloitsemme kanssapalvelijoistamme ja kiitämme Jumalaa heidän armoituksistaan ja näin yhteistyö on ilon ja rauhan yhteyttä ja kantaa hedelmää Taivaan aittoihin.

Jeesuksen tulo on lähellä. Näemme sen Israelista ja maailman synninmitan täyttymisestä. Arvioikaamme elämäämme Jumalan edessä sitä hetkeä vasten.

Annikki Salo

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s