joulukirje

JOULUN SUURI SALAISUUS

Koko Raamatun punaisena lankana on Jeesus Kristus, Jumalan Poika. Hänen ihmeellinen syntymisensä ihmisen muotoon on ennustettu jo Vanhassa Testamentissa monin paikoin.

”Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu. Hänen harteillaan on herruus, ja Hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhanruhtinas. Herruus on oleva suuri ja rauha loppumaton Daavidin valtaistuimella ja hänen valtakunnallaan. Se vahvistetaan ja lujitetaan oikeudella ja vanhurskaudella nyt ja ikuisesti. Herran Sebaotin kiivaus on sen tekevä.” Jes.9:5,6

Luvun alussa kerrotaan, että pimeydessä ja kuoleman varjon laaksossa vaeltava kansa näkee suuren valkeuden ja se iloitsee ja riemuitsee Herransa edessä. Jakeissa 3 ja 4 kerrotaan, miten Jumala tulee lopettamaan sorron ja sodat, ”sillä lapsi on meille syntynyt”.

Jumalan Valtakunta tulee ihmissilmin vähäisenä: pienenä poikavauvana seimessä makaamassa. Yötyössä olevat paimenet saivat taivaallisen suuren ilon viestin, että heille on syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus Herra Daavidin kaupungissa. Ja heille annettiin myös lapsen löytöohje. Enkelikuoro lauloi Jumalalle kunniaa ja rauhaa ihmisten kesken, sillä Jumalalla on hyvä tahto heitä kohtaan.

Jeesuksen herruus on totuuden ja armon herruutta. Hän on Ihmeellinen Neuvonantaja meille kullekin yksinkertaiselle, neuvottomalle ja eksyneelle. Häntä opimme tuntemaan yhä enemmän Raamatun Sanassa ja Hän tulee yhä rakkaammaksi ja on  yhä ihmeellisempi neuvoissaan.

Väkevänä Jumalana Jeesus on turva turvattomille, auttaja avuttomille ja synnin orjien vapauttaja, sillä Hän on voittanut kaiken sielunvihollisen vallan ja voiman. Kuinka turvallista onkaan elää Jumalan lapsena, sillä Väkevän Jumalan suojassa ei tarvitse pelätä mitään! Hänellä on kaikki valta taivaassa ja maan päällä.

Iankaikkisena Isänä Hän on lämmin turva isättömille, osattomille, epäonnistuneille ja kaikille elämän murjomille. Aikamme netissä ja ”bileissä” vellovat nuoret tarvitsevat kipeimmin Isän hoitavaa ja ohjaavaa turvaa. Maailma tarjoaa heille vain hetken huumaa, extreme – kokemuksia ja tavarataivasta. Mutta mikään maallinen ei tyydytä nuorten syvintä elämänkaipuuta. He kaipaavat aitoa, tosisisältöistä elämää, jonka vain Jeesus voi ja tahtoo antaa jokaiselle luokseen tulevalle.

Rauhanruhtinaana Jeesus antaa meille tulevaisuuden ja toivon, sisäisesti yltäkylläisen elämän jo täällä ja iankaikkisen elämän Taivaassa. Hänen antamansa sisäinen rauha kantaa vaikeissakin tilanteissa.

Tämän sekasortoisen maailman keskellä saamme Rauhan lapsina rukoilla herätystä Jumalalta niin lasten, nuorten kuin vanhempienkin sydämiin.

Tämän Annikki Salon joulukirjoituksen myötä toivotamme kaikille Evankeliointi ja vankilalähetyksen jäsenille joulurauhaa ja siunausta tulevalle vuodelle 2014.

Evankeliointi ja vankilalähetyksen puolesta

Matti Salo                                   Soile Inkari

Kategoria(t): Joulukirje. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s