Vankila- ja kriminaalityön vapaaehtoistyön koulutus 2014 – 2015

Vapaaehtoistyön peruskoulutus vankilatyössä 2014-2015

Vankilatyötä tekevät kirkot järjestävät yhteistyöorganisaationsa, Kristillisen vankila – ja kriminaalityön yhteistyöverkoston toimesta kirkkojen vankilatyötä vapaaehtoistyönä tekeville peruskoulutuksen vuosina 2014 – 2015. Koulutus alkaa marraskuussa 2014. Ilmoittautuminen koulutukseen on alkanut.

Koulutuksen kohderyhmä:

Kirkkokunnan, seurakunnan tai järjestön valitsemat osallistujat, jotka on todettu vapaaehtoistyöhön vankilatyössä/ kriminaalityössä sopiviksi ja joille tämä tehtävä on annettu tai annetaan myöhemmin.

Koulutuksen tavoite:

Koulutus antaa valmiuksia vapaaehtoistyön tekemiseen vangittujen ja heidän läheistensä kanssa vankeusprosessin eri vaiheissa sekä vankeuden jälkeen.

Koulutuksen laajuus ja rakenne:

Koulutuksen laajuus on 5 opintopistettä. Koulutus ajoittuu kahdelle vuodelle. Koulutus rakentuu yhteistyöverkoston järjestämistä valtakunnallisista seminaareista sekä koulutukseen osallistuvien kirkkokuntien järjestämistä kirkkokunnallisista osuuksista.

Yhteistyöverkoston järjestämä osuus:

Valtakunnallinen osuus sisältää kaksi viikonloppuina järjestettävää koulutusseminaaria (pe – su) ja kaksi alueellisesti järjestettyä koulutuspäivää (la). Viikonloppuseminaarit järjestetään Turun kristillisellä opistolla (Lustokatu 7, Turku).

Kirkkokuntakohtainen osuus

Kirkkokuntakohtainen osuus voi sisältää koulutuspäiviä, työssä oppimista ja mentorointia, vapaaehtoistyön työnohjausta yksilö- tai ryhmämuotoisena tai näitä kaikkia. Kirkkokuntakohtaisen osuuden toteutukseen vaikuttavat mm. koulutukseen kirkkokunnasta osallistuvien määrä ja kirkkokunnan tai järjestön resurssit sekä kirkkokuntakohtaisen osuuden sisällölliset painotukset.

Kirkkokuntakohtaisia osuuksia voidaan järjestää myös kirkkokuntien yhteistyönä, esimerkiksi alueellisina koulutuspäivinä. Myös muiden kirkkokuntien järjestämään koulutukseen kuin oman voi osallistua, mutta siitä on tarpeen olla yhteydessä oman kirkkokunnan yhdyshenkilöön.

Mentori on kokenut vapaaehtoistyöntekijä tai työntekijä, jonka kirkkokunta hyväksyy tähän tehtävään ja jonka kanssa sovitaan koulutukseen osallistuvan/osallistuvien mentoroinnista.

Koulutukseen voi sisältyä vapaaehtoistyön työnohjausta. Yhteistyöverkosto kokoaa listan vapaaehtoistyön työnohjaajaksi lupautuneista henkilöistä eri alueilla. Tieto työnohjauksen mahdollisuudesta ja annetaan ensimmäisessä valtakunnallisessa koulutusseminaarissa. Kouluttautujat voivat myös itse hankkia sopivan ohjaajan.

Mentorointiin, työssä oppimiseen ja harjoitteluun sekä työnohjaukseen käytetty aika sisältyy kirkkokuntakohtaiseen osuuteen.

Koulutuksen sisältö:

Koulutus sisältää seuraavat sisältöalueet:

  1. vapaaehtoistyön sielunhoidon valmiudet, henkilökohtaiset tukisuhteet
  2. julistustyö vankiloissa
  3. kuntouttava toiminta, yhteistyö kuntouttavassa työssä
  4. rikosseuraamusjärjestelmä
  5. vankien ja heidän läheistensä tarpeet
  6. yhteistyö ja verkostoituminen rangaistujen ja heidän läheistensä tukemisessa

 

Koulutusjaksojen ajankohdat:

Yhteistyöverkoston osuus:

  1. Viikonloppuseminaari 28. – 30.11.2014
  2. Viikonloppuseminaari, marraskuu 2015

Kirkkokuntakohtaiset osuudet Ilmoitetaan erikseen.

Kustannukset

Valtakunnallisen seminaarin hinta on 125 euroa henkilöltä, sisältäen koulutuksen sekä täysihoidon Turun kristillisellä opistolla (alkaen päivällisellä perjantaina ja päättyen päiväkahviin sunnuntaina, majoitus yhden hengen huoneessa). Alueellisista koulutuspäivistä peritään ruokailumaksu.

 

Yhteystiedot ja ilmoittautuminen:

Koulutukseen ilmoittaudutaan oman kirkkokunnan yhdyshenkilöltä saatavalla ilmoittautumislomakkeella, palauttamalla se yhteistyöverkoston sihteerille seija.ylitalo@kovaosaistenystavat.com tai Kovaosaisten ystävät ry, Kalevankatu 19 A 1, 00100 Helsinki.

Evankelisluterilainen kirkko: Sami Puumala, sami.puumala@evl.fi

Helluntaiherätys: Janne Lahti, info@hsry.fi

Vapaakirkko: Pekka Matilainen, pekka.matilainen@viadia.fi

Adventtikirkko: Esa Nysten, esa.nysten@pp.inet.fi

Pelastusarmeija: Markku Tulander, markku.tulander@pelastusarmeija.fi

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s