Jeesus vapauttaa syyllisyydestä

Kun Jumala rakkaudessaan loi ihmisen ”kuvakseen ja kaltaisekseen”, Hän antoi myös ihmiselle vapaan tahdon. Sehän on ihmisen aatelismerkki. Aito rakkaus on aina vapaaehtoinen, siinä on sydämen lämpö ja kunnioitus ja niin yhteyden siunaus. Vapaaehtoisuudessa on kuitenkin aina riskinsä.

Ja niinpä ensimmäinen ihmispari teki väärän valinnan, kun se kuunteli ja totteli valehtelijaa, Sielunvihollista. Eeva näki nyt valheen läpi kielletyn hedelmän; että ”puusta oli hyvä syödä ja että se oli ihana katsella ja suloinen puu antamaan ymmärrystä”. Petettyinä ja syyllisinä he pakenivat paratiisin puiden sekaan. Mutta Jumalamme, Pyhä Rakkaus, lähti etsimään Adamia ja Eevaa huhuillen heitä. Adamin vastaus oli: ”Minä kuulin sinun askeleesi paratiisissa ja pelkäsin, sillä minä olen alasti ja sen tähden minä lymysin.” (1Ms.3).

Tässä ovat ihmisen syyllisyyden juuret ja luonne. Synti on kuin hiirenloukku: juusto tuoksuu ja houkuttelee, kunnes loukku laukeaa ja synnintekijä on satimessa. Kain, ensimmäinen veljessurmaaja valitti: ”Syyllisyyteni on suurempi kuin jaksan kantaa.” Ja hän poistui Herran kasvojen edestä. Tämä on ihmisen suurin erehdys, lähteä pois syyllisenä Jumalan luota. (1Ms.4:1 – 16).

Jumala sanoo Sanassaan: ”Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä maailmassa on. Jos joku maailmaa rakastaa, niin Isän rakkaus ei ole hänessä. Sillä kaikki, mikä maailmassa on, lihan himo, silmäin pyyntö ja elämän korskeus, se ei ole Isästä, vaan maailmasta.” (1Joh.2:15,16).

Jumalamme, Pyhä Rakkaus, valmisti syntiin langenneelle ihmiskunnalle ihmeellisen pelastuksen Jeesuksessa Kristuksessa. Jokaisen ihmisen synnit Jeesus sovitti Golgatan ristillä ja sieltä kuului huuto: ”Se on täytetty”. Pelastus on edelleen vapaaehtoinen, ja Raamattu sanoo niitä ihmisiä autuaiksi, ylionnellisiksi, jotka ottavat Jeesuksen vastaan sydämensä ja elämänsä Herraksi (Matt.16:16,17).

Ystäväni, joka luet tätä, sinullekin Jeesus on valmistanut paikan Taivaassa ja Hän tahtoo sinun olevan siellä. ”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainoan Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä” (Joh. 3:16).

Annikki Salo

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s