IHMEELLINEN JUMALAN SUUNNITELMA

Jouluevankeliumi on profetiana jo Vanhassa Testamentissa, Jesajan kirjassa.

Jumala Kaikkivaltias tietää kaiken ja hallitsee kaiken. Ihmeellisin meille ihmisille on Hänen pelastussuunnitelmansa Jeesuksessa Kristuksessa meitä syntisiä kohtaan. Lupaus on, että Jeesus polkee rikki käärmeen pään (1Ms.3:15). Näin koko Raamattu on kuin kaunis ja sopusointuinen palapeli, jossa kaikki sopii yhteen Jumalan rakkaudessa, ja Hänen suunnitelmansa täyttyy iankaikkisessa Taivaan ihanuudessa.

Jo profeetta Jesaja näkee Messiaan kutsun: ”Minä, Herra, olen vanhurskaudessa kutsunut sinut, olen tarttunut sinun käteesi, varjellut sinut ja pannut sinut kansoille liitoksi ja pakanoille valkeudeksi. Avaamaan sokeat silmät, päästämään sidotut vankeudesta, pimeydessä istuvat vankihuoneesta. Minä, Herra, se on minun nimeni, minä en anna kunniaani toiselle enkä ylistystäni epäjumalille” (Jes.42:6-8).

Jeesus syntyi vauvaksi tallin seimessä. Mutta nyt Herrana ja Vapahtajana Hänellä on ”kaikki valta Taivaassa ja maan päällä” (Matt.28:18). Jeesuksen, Messiaan, päällä lepää Herran Henki, viisauden ja ymmärryksen henki, neuvon ja voiman henki, tiedon ja Herran pelon henki.” (Jes.11:1,2).

Jeesuksen, Sanan, viisautta ja ymmärrystä tarvitsemme kaikessa elämässämme. Ihmisviisaus on vain tätä aikaa varten, mutta tosi Viisaus on sitä, että pelastumme uskon kautta Jeesuksessa Kristuksessa. Myös ymmärrämme, että kaikki ihmiset tarvitsevat evankeliumin sanoman siitä, että Jeesus on heidät sovittanut.

Pyhän Sanan neuvot ovat ihmeelliset ja aina auttavat ihmistä eteenpäin Elämän tiellä. Saamme voiman totella Jumalaa. ”Kaikille, jotka ottivat Hänet vastaan, Hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat Hänen Nimeensä” (Joh.1:12). Taivaallinen tieto on meillä Jumalan Sanassa. Hengellisten asioiden sisäistäminen on iloa ja näin se tulee meille elämäksi. Danielin kirjassa on lupaus Sanasta: ”Monet sitä tutkivat ja ymmärrys lisääntyy” (Dan.12:4).

Herran pelko on aitoa nöyryyttä Jumalan edessä. ”Herran pelko on viisauden alku, hyvä ymmärrys kaikille, jotka sitä noudattavat” (Ps.111:10). ”Pääset ymmärtämään Herran pelon ja löydät Jumalan tuntemisen. Hänen suustansa lähtee tieto ja taito”(San.2:6). ”Herran pelossa on vahva varmuus ja turva vielä lapsillekin. Herran pelko on elämän lähde kuoleman paulain välttämiseksi” (14:26,27). ”Herran pelko on kuri viisauteen ja kunnian edellä käy nöyryys” (15:33). ”Herran pelolla paha vältetään” (16:6). ”Nöyryyden ja Herran pelon palkka on rikkaus, kunnia ja elämä” (22:4).

Tänäkin jouluna, armon vuonna 2014, saamme omistaa itsellemme enkelten ilosanoman: ”Teille on syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus Herra!”

Tämän Annikki Salon kirjoituksen myötä toivotamme kaikille Evankeliointi ja vankilalähetyksen jäsenille joulurauhaa ja siunausta tulevalle vuodelle 2015.

Kategoria(t): Joulukirje. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s