”MINÄ ILMOITAN TEILLE SUUREN ILON: TEILLE ON TÄNÄ PÄIVÄNÄ SYNTYNYT VAPAHTAJA, JOKA ON KRISTUS HERRA”

Tämän Annikki Salon kirjoituksen myötä toivotamme kaikille vankilatyön ystäville  joulurauhaa ja siunausta tulevalle vuodelle 2016.

”Pyhän Jumalan rakkaudessa helisi suuren ilon viesti Taivaasta jouluyönä. Taivaallinen kirkkaus valaisi yön pimeyden, ja enkelit kaiuttivat ilon ja armon sanoman lammaspaimenille Betlehemin kedolla. Jumala ei ollut hyljännyt kansaansa Israelia eikä ihmiskuntaa, vaan Jumalan Poika, Jeesus Kristus, Messias Vapahtaja, syntyi maailmaan juuri oikeaan aikaan ja paikkaan Kirjoitusten mukaan.

Jouluyön sanoma soi Pyhän Jumalamme suuren ilon rakkautta ja hyvyyttä meitäkin jokaista kohtaan. Kun annamme kunnian Jumalalle, tulee meille rauha ihmisten kanssa, ja näin Jumalan hyvä tahto toteutuu elämässämme. Jumalan lapsen osa on kaikkein parhain, ihanin, korkein ja elämänjanon tyydyttävin valinta, joka kantaa elämässä, kuolemassa ja kirkkauden iankaikkisuuteen Jumalan Taivaassa.

Jumala on Pyhä Rakkaus, ja Hänellä on vain hyvä tahto. Hän antoi meille Jeesuksen Vapahtajaksemme, että saisimme syntimme anteeksi ja pääsisimme Taivaaseen. Aito rakkaus on vapaaehtoinen, ja Raamattu kutsuukin autuaaksi sitä, joka tulee Jeesuksen luo. Mutta joka siitä kieltäytyy, voi syyttää tuomiostaan vain itseään.

Vuorisaarnassaan Jeesus valmistaa omiaan kestämään vainotkin iloiten: ”Autuaita olette te, kun ihmiset Minun tähteni solvaavat ja vainoavat teitä ja valehdellen puhuvat teistä kaikkea pahaa. Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä teidän palkkanne on suuri Taivaissa” (Mt.5:11,12). Jeesus sanoo opetuslapsilleen ennen ristinkuolemaansa: ”Tekin tunnette nyt tuskaa. Mutta Minä näen teidät jälleen, ja teidän sydämenne iloitsee, eikä kukaan ota teiltä pois iloanne” (Joh.16:22). Ilo Jeesuksessa kantaa yli vainojen, murheiden, vastoinkäymisten ja on koko elämän kantovoima.

Olemme Jeesukseen uskovina Hänen todistajiaan koko sydämestämme elämällämme, niin sanoin, teoin kuin asenteillakin. Kun joku tahtoo tulla uskoon, tulee siitä ilo hänelle itselleen ja meille, ja myös Taivaassa iloitaan, kun yksi syntinen kääntyy Jeesuksen puoleen! Niinpä elämämme Jeesuksen omina on ”vanhurskautta, rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä. Joka tällä tavoin palvelee Kristusta, on Jumalalle mieluinen ja kelpaa myös ihmisille” (Rm.14: 17,18).

On kestävä ilo olla Jeesuksen oma, sillä ”Ilo Herrassa on teidän väkevyytenne”, niinpä kerromme ihmisille iloiten Jumalan rakkaudesta heitäkin kohtaan. Tämä taivaallinen ilosanoma Jeesuksesta on ainoa todellinen ja toimiva armon ja ilon kantovoima tämän maailman murheitten ja uhkakuvien masentamille ihmisille. Siksi olkaamme innokkaat Herran työssä, että vielä moni ihminen kuulisi Jumalan armon ja totuuden terveiset ja ottaisi ne vastaan sydämen totuudella elämäänsä.”

 

Kategoria(t): Joulukirje. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s