Joulutervehdys

JEESUS – IHMEELLINEN VAPAHTAJAMME

Koko Raamattu on Jumalan viesti ihmisille Hänen rakkaudestaan syntisiä ihmisiä kohtaan. Niinpä koko Vanhan Testamentin sanoma kertoo esikuvin Jeesuksesta pitkin matkaa.

Eräs kirkkaimpia profetioita Jeesuksesta on ”jouluevankeliumi” Jesajan kirjassa. ”Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja Hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, iankaikkinen Isä, Rauhanruhtinas”(Jes.9:5).

Me kukin tarvitsemme usein hyviä neuvoja. Kuitenkin jokaisen ihmisen kipein kysymys koskee hänen elämäänsä ja iankaikkisuuttaan. Siihen ei löydy pätevää apua keneltäkään toiselta kuin Jeesukselta, Jumalan Pojalta. Hänen neuvonsa ovatkin ihmeelliset: ”Tulkaa Minun tyköni kaikki työtä tekevät ja raskautetut, niin Minä annan teille levon” (Matt.11:28). Ja mikä ihmeellisintä: Hänen lupauksensa kantavat! Luokseen tuleville synnin raskauttamille ihmisille Hän antaa synnit anteeksi ja levon Jumalan lapsena. ”Anokaa, niin teille annetaan” on avoin, siunattu rukouksen tie kaikissa elämämme asioissa.
Väkevänä Jumalana Jeesus polki rikki sielunvihollisen pään Golgatalla. Niinpä Hän vapauttaa luokseen tulevat synnin orjat heidän kahleistaan, himoistaan ja vääristä tottumuksistaan. ”Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, te tulette todellisesti vapaiksi”(Joh.8:36). Edelleen Sana kehottaa: ”Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen” (Gal.5:1). Niinpä päämäärämme on päästä ”Jumalan lasten kirkkauden vapauteen” (Room.8:21).

Iankaikkisena Isänä Jeesus on kipeimmin isättömien, orpojen ja hyljättyjen todellinen ja turvallinen Isä ajassa ja iäisyydessä. Jeesuksen rakkaus hoitaa niin lapsuuden kuin myöhemmätkin kipeät haavat lämpimällä armollaan ja totuudellaan. Näin ihminen eheytyy ja rakastettuna voi auttaa toisia osattomia johtamalla heidät Jeesuksen armahtavaan hoitoon.

Ihmisen yksi syvimpiä tarpeita on sisäinen rauha. Sitä ei tästä maailmasta löydy. Kuitenkin Jeesus Rauhanruhtinaana antaa rauhan sydämen puhtaudessa jokaiselle luokseen tulevalle. ”Rauhan minä jätän teille: minun rauhani – sen minä annan teille. En minä anna teille, niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö” (Joh.14:27). Jeesuksen rauha voittaa myös pelon.

Niinpä Jeesukseen uskovien osa on ihmeellinen: ”Herraus on oleva suuri ja rauha loppumaton Daavidin istuimella ja hänen valtakunnallansa. Se perustetaan ja vahvistetaan tuomiolla ja vanhurskaudella nyt ja iankaikkisesti. Herran Sebaotin kiivaus on sen tekevä” (Jes.9:6).

Tämän Annikki Salon kirjoituksen myötä toivotamme kaikille vankilatyön ystäville  joulurauhaa ja siunausta tulevalle vuodelle 2017.

Kategoria(t): Joulukirje. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s