Joulutervehdys

MARIAN IHANA KUTSUMUS JA KUULIAISUUS

Jumalan Sana on todella ihmeellinen.  Raamattu käy lukukerrasta toiseen aina rikkaammaksi, sillä Jumalan Sana on ”elävä ja voimallinen” aina, kun sitä rukoillen ja sydämeemme kätkien luemme (Hebr. 4:12).

Katsomme jouluevankeliumista, mitä Jumalaan uskova, juutalainen nuori nainen, Maria, sai kokea. Raamattu kertoo: ”Jumala lähetti enkeli Gabrielin Galileaan, Nasaret-nimiseen kaupunkiin, neitsyen luo, joka oli kihlattu Daavidin sukuun kuuluvalle Joosef-nimiselle miehelle. Neitsyen nimi oli Maria”  (Luuk. 1:26,27).

Näin Rakkauden Jumalamme toimii meidän, syntisten pelastamiseksi. Enkelin näkeminen voi ensin säikäyttää, mutta miten hellän laupiaasti enkeli tervehtikään Mariaa: ”Terve, armoitettu! Herra olkoon kanssasi!”  Maria hämmentyi ja mietti tervehdyksen merkitystä. Niinpä enkeli jatkoi: ”Älä pelkää, Maria, sillä sinä olet saanut armon Jumalan edessä”.  Kerrotaan, että Raamatussa on 366 kertaa ”Älä pelkää” tai Älkää peljätkö”.  Jumala on todella Pyhä Rakkaus, ja Hänellä on ”hyvä tahto ihmisiä kohtaan”, kuten enkelijoukko jouluyönä lauloi paimenille.  Enkeli jatkoi: ”Ja katso, sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinun on annettava Hänelle nimi Jeesus.”(j.31). Olipa aikamoinen uutinen viattomalle, kihlautuneelle Marialle! Sanoma jatkui: ”Hän on oleva suuri ja Hänet kutsutaan Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa Hänelle Daavidin, Hänen isänsä, valtaistuimen. Hän hallitsee Kuninkaana Jaakobin sukua ikuisesti, eikä Hänen valtakunnallaan ole loppua.” (jj.32,33).

Kuinka kauniin yksinkertaisesti Maria kysyykään: ”Kuinka tämä voi tapahtua, kun minä en miehestä mitään tiedä?”(j.34). Kun on tunto ja elämä puhdas, voi kysyä avoimen luottavasti. Ja niinpä enkeli vastaa: ”Pyhä Henki tulee päällesi, ja Korkeimman voima varjoaa sinut. Siksi myös sitä Pyhää, joka syntyy, kutsutaan Jumalan Pojaksi.”(j.34). Maria sanoo lopuksi nöyrästi: ”Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle sanasi mukaan.” (j. 38).

Tässä enkeli Gabrielin ja Marian keskustelussa on koko Jumalan salaisuus ilmaistuna meille. Jumala tahtoo antaa jokaiselle luokseen tulevalle armonsa, syntien anteeksi antamisen. Jeesus on todella Korkeimman Poika, Pyhä Jumalan Poika ja ihmisen, Marian Poika.  Jeesus on Vapahtaja kaikille ihmisille, juutalaisten Messias ja kaikkien Häneen uskovien Kuningas ja Hänen valtakuntansa on iankaikkinen.

Maria ei varmaan heti kaikkea käsittänyt, mutta turvallisin mielin hän antautuu nöyrästi kaikessa Jumalan Sanan kuuliaisuuteen. Siinä on meille itse kullekin kaunis malli. Sillä onnellisin ihminen on se, joka tulee Jeesuksen luo ja antaa elämänsä kokonaan Hänelle. Siinä on todellisin sekä ajallinen että iankaikkinen turva, rauha ja autuas ylionnellisuus!

Tämän Annikki Salon kirjoituksen myötä toivotamme kaikille Evankeliointi ja vankilalähetyksen jäsenille joulurauhaa ja siunausta tulevalle vuodelle 2018.

 

Evankeliointi ja vankilalähetyksen puolesta

Soile Inkari, puh.joht.                                       Katriina Kerttula-Hiippavuori, siht.

Kategoria(t): Joulukirje. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s