Terveiset vankilatyön koulutuksesta

Terveiset kristillisen vankila- ja kriminaalityön vapaaehtoiskoulutuksesta Tampereelta! Tiivistäen voisi sanoa, että hengellisen vankilatyön tekijät ja toimijat ovat kristikansan yksi yhteneväisin toimijaryhmä, sillä jokaisen työnäky on sama; sielujen voittaminen Jeesukselle Kristukselle! Sillä uskon päämäärä on sielujen pelastus (1.Piet 1:9)! Kun toinen kylvää, toinen saa niittää ja kunnia siitä kuuluu yksin Jumalalle!

Maaliskuun ensimmäinen viikonloppu oli antoisa ja monipuolinen tietopaketti hengellisestä vankila- ja julistustyöstä, kriminaalityöstä yksilötyönä ja sielunhoitona sekä vankien ja heidän läheistensä hengellisistä tarpeista. Kolmipäiväisessä koulutuksessa puhujavieraina olivat Seppo Peltomäki, Markku Tulander, Pekka Matilainen, Timo Katto, Vesa Mäkelä, Terhi Turkka sekä Sami Puumala. Tampereen Teopolikseen oli kokoontunut n. 35 innokasta sisarta ja veljeä, joiden sydämelle Jumala oli laskenut vankilatyön.

Koulutuspäivät koostuivat luennoista ja pienryhmätyöskentelyistä ja –pohdiskeluista. Koin itse tärkeänä keskustella koulutuksen eri aiheista pienemmissä ryhmissä. Aamu- ja iltahartausvetovastuut oli jaettu eri pienryhmille. Ja itsekin pääsin laulamaan rakkaan Hän tulee takaisin –laulun. Sain tutustua viikonlopun aikana ihaniin ihmisiin ympäri Suomea ja kuulla mitä mielenkiintoisempia kertomuksia siitä, miten Jumala oli ihmisiä johdattanut vankilatyön äärelle.

Päällimmäisenä mieliini jäivät erityisesti seuraavat asiat:

  • Hengellisen vankilatyön pitäisi tavoittaa paremmin myös vankien perheitä, läheisiä ja lapsia
  • Vanki haluaa tulla kohdatuksi arvokkaana ihmisenä ja onnistuneen vuorovaikutussuhteen luominen häneen on ensiarvoisen tärkeää
  • Vankilassa halutaan kuulla mitä Jeesus elämässämme on saanut aikaan, eikä niinkään elämästämme ennen Häntä
  • Vangilla on vankilassa kaipuu ihan tavalliseen ja normaaliin elämään joten, ole oma aito itsesi ja muista, että Jumala on sinut työhön kutsunut, Hän on sinut myös varustava!
  • Sielunhoitotyö on pitkäjänteistä, hienovaraista ja ihmisyyttä kunnioittavaa, jossa on sallittava myös ihmisten oikeus omistaa omat kipunsa, sillä niiden kanssa on totuttu elämään ja niiden poisantaminen vie oman aikansa

 

Innokkaana lähden kohti Jumalan ennalta valmistamia askelia. Muistetaan vankeja, heidän läheisiään, vankiloiden henkilökuntaa ja vankilalähettejä runsain rukouksin! Siunausta!

 

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s