jäsenkirje kevät 2018

Evankeliointi ja vankilalähetys ry

Jeesuksen kuolema ja ylösnousemus

Meidän Jumalamme on armahtavainen ja laupias. Hän antoi Poikansa Jeesuksen meidän, syntisten, edestä kuolemaan ja näin sovittamaan kaikkien ihmisten synnit. Jeesus sanoi: ”Sinun tahtosi, Jumalani, Minä teen mielelläni.”

Jeesuksen ristintie oli todella tuskien tie. Mutta Jeesus kulki sen Rakkauden voimalla. Getsemanessa Hän rukoili: ”Isä, jos Sinä tahdot, niin ota pois minulta tämä malja; älköön kuitenkaan tapahtuko minun tahtoni, vaan Sinun.” Niin Hänelle ilmestyi taivaasta enkeli, joka vahvisti Häntä. Ja kun Hän oli suuressa tuskassa, rukoili Hän yhä hartaammin. Ja Hänen hikensä oli niin kuin veripisarat, jotka putosivat maahan.” (Luuk.22:42 – 44).

Jeesusta pahoin pideltiin ja sitten naulittiin ristille viattomana Jumalan Uhrikaritsana. Hän rukoili pahan tekijöidensä puolesta: ”Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät.”

Ristillä toinen ryöväri rukoili: ”Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi.” Niin Jeesus vastasi hänelle: ”Totisesti Minä sanon sinulle: tänä päivänä pitää sinun oleman Minun kanssani paratiisissa.”

Jeesus piti myös huolen äidistään. Hän antoi äitinsä opetuslapsi Johanneksen hoitoon.

Kaiken maan yli tuli pimeys, sillä aurinko oli pimentynyt ja temppelin esirippu repesi keskeltä kahtia. Jeesus huusi: ” Se on täytetty”. Ja sitten Hän sanoi: ”Isä, Sinun käsiisi minä annan henkeni.”

Jeesus nousi ylös kolmantena päivänä Voittajana pääsiäisaamun kirkkaudessa. Hän on voittanut synnin ja kuoleman. Tämä on Jumalan Sanan, evankeliumin ilosanoma, että nyt jokainen, joka tahtoo, saa tulla Jeesuksen luo. Hän antaa synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. Ihmiselle ihaninta on antaa elämä Jeesukselle ja seurata puhdassydämisinä Häntä ja niin pääsemme Taivaan Kotiin.

Annikki Salo

Jumalan armon aurinko

Istuin hiljattain junassa ja katselin ohikiitävän maiseman lomassa taivaalle. Taivaalla vallitsi paksu, harmaan eri sävyissä vellova tasainen pilvimatto. Pilvimatossa oli kuitenkin pienen pieni repeämä, josta auringon muodostamat kirkkaat säteet heijastuivat maahan asti. Näky puhutteli minua.

Jeesus käytti puhuessaan paljon vertauksia. Niistä minäkin pidän. Jumala on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Vaikka elämämme yllä velloisi paksu harmaa pilvimatto, loistaa kaikkien olosuhteiden ja tilanteiden yllä kuitenkin Jumalan kirkkaus. Kuten tässäkin arkielämän tapauksessa, Jumalalle on kaikki mahdollista! Tiedämme luonnostakin, että pilvimaton yläpuolella paistaa aina aurinko. Vaikka emme sitä aina näe, aurinko on ja pysyy siellä.

Kun saamme yksin armosta olla Herran Jeesuksen opetuslapsia ja Jumalan omia, elämässämme paistaa aina aurinko, vaikka omat luonnolliset silmämme eivät sitä näkisikään. Jos uskomme ja luotamme siihen, että elämämme olosuhteet ja koettelemukset ovat kaikkivaltiaan Jumalan tarkkaan, rakkaudella räätälöimiä ja sallimia, voimme levosta käsin luottaa siihen, että kaikki on hyvin. Sillä kaikki vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka Hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut (Room. 8:28).

Maaliskuussa kokoonnuimme yhdistyksen vuosikokouksen merkeissä Hämeenlinnan Vapaakirkossa. Uuteen hallitukseen valittiin Soile Inkari, Jouko Jutila, Ilmari Kauppinen, Katriina Kerttula-Hiippavuori ja Markku Rekola sekä varajäseniksi Antti Sainio ja Jorma Haarala. Jäsenmaksu päätettiin nostaa 20 euroon / vuosi. Yhdistyksen varat käytetään vankien hyväksi ja jäsenmaksut muodostavat tärkeimmän yhdistyksen tulonlähteen.

Rukoukset, jäsenmaksut ja lahjoitukset mahdollistavat sen, että voimme yhdessä jatkaa evankeliumin viemistä linnan muurien sisäpuolelle. Yksin ei kukaan pysty tehtävää tekemään, vaan kaikkia tarvitaan. Jäsenmaksut ja lahjoitukset voi käydä maksamassa Evankeliointi ja vankilalähetyksen tilille: FI44 5710 5220 0355 53. Jäsenmaksu on 20 euroa. Jäsenmaksuille viitenumero on 1504 ja vastaavasti lahjoituksille 5005.

Lämmin kiitos Sinulle ja siunausta!

Katriina Kerttula-Hiippavuori

sihteeri

Rukouksin ja työtä tehden

Jokaista vankilatyön ystävää tarvitaan, niin kuin Katriina edellä olevassa kirjoituksessa totesi. Jokaista työn osa-aluetta tarvitaan myöskin; on tärkeätä rukoilla, viedä evankeliumia ja auttaa vankilatyön ajallisissa asioissa. Kaikki eivät voi tehdä kaikkea, vaan Jumala on viisaudessaan laskenut eri asiat eri henkilöiden sydämelle. Kutsun pitää tulla Jumalalta; olosuhteet ovat sitten tilaisuuksia auttaa ja tarttua annettuihin mahdollisuuksiin.

Muutama viikko sitten juttelin vanhan Herran palvelijan kanssa, jonka sydämelle Jumala oli laskenut vankilatyön. Hän hyvin nöyrällä sydämellä kertoi, että joka päivä hän rukoilee vankilatyön puolesta. Tätä hän on tehnyt vuosikymmenien ajan. Mietin, että kuinkahan monta ystävää on, jotka uskollisesti kantavat jokaisena päivänä vankeja, vankilalähettejä ja vankilatyötä Herran eteen. Rukouksen merkitys on äärettömän tärkeä. Jumala on antanut meille rukouksen tien tuoda pyyntömme kiitoksen kanssa Hänelle tiettäväksi, ja Hän on luvannut vastata rukouksiin. Rukousta todella tarvitaan. Tämä on taivaallista työtä, josta ajallaan Herra maksaa palkan.

Tämä rukoileva ystävä itse tulee toimeen tavallisella vanhuuseläkkeellä, ja silti hänellä on varaa uhrata vankilatyölle. Olen huomannut vuosien saatossa, että monella, jolla on vähän varoja, on sydämen hyvyyttä auttaa heikommassa asemassa olevia lähimmäisiä. Uskon, että Herran silmissä määrällä ei ole merkitystä vaan sydämen asenteella. Keräämmekö itsellemme vai annammeko myös tarvitseville?

Osa on eturintamalla, osa kuormastossa. Jumalan Sana vakuuttaa, että jokainen tavalla tai toisella työhön osallistuva on saava yhtä suuren palkan. Yhteistyötä todella tarvitaan; kukaan ei voi tehdä yksin mitään. Sinä, joka et ole näkyvällä paikalla tehnyt vankilatyötä, mutta olet rukouksin tai ajallisin asioin auttanut, olet yhtä lailla ja arvokkaalla tavalla mukana vankilatyössä. Lämmin kiitos jokaiselle, joka on tukenut vankilatyötä eri tavoin. Jumalalla on tarkka kirjanpito kaikesta. Ja ajattele, että sitten aikanaan, kun kaikki muuttuu näkemiseksi ja Herran kirjanpito osoittaa, että sinun rukoustesi ja ajallisesti tukemasi vankilatyön kautta moni vanki on antanut elämänsä Jeesukselle tai moni on saanut vahvistua uskossa tai monia muita ihania taivaallisia asioita on tapahtunut joko muurien sisäpuolella tai vapautumisen jälkeen. Ja sinä olet osaltasi ollut mukana mahdollistamassa tämän rukoustesi ja lahjojesi kautta. Lisäksi kerrannaisvaikutukset ovat monesti ihmeteltävät Jumalan valtakunnassa.

Jumala katsoo asioita iankaikkisuusnäkökulmasta. Kaikkein tärkeintä on sielun pelastus Jeesuksen veren ja Hänen ristintyönsä kautta. Meille on tärkeää, että itse pääsemme perille Taivaan kotiin ja saamme omalta osaltamme vaikuttaa mahdollisimman monen vankilakuvioissa olevan tai sieltä vapautuneen pääsevän perille Taivaallisiin, Jumalan lasten kirkkauteen.

Jeesuksen hyvyyttä jokaiselle vankilatyön ystävälle.

Siunaten,                                 Soile Inkari                                         yhdistyksen puheenjohtaja

Kategoria(t): Jäsenkirje. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s