jäsenkirje syksy 2018

Evankeliointi ja vankilalähetys ry

Jeesuksen hyvyyttä jokaiselle vankilatyön ystävälle!

Siunattua syksyn aikaa sinulle. Kesän helteiden jälkeen syksyn raikkaat päivät tuntuvat varsin virvoittavilta. Hellepäivät ovat olleet vankilan muurien sisälläkin aikamoinen koetus. Vangit ovat kertoneet, miten mahdottoman kuumaa on ollut sellissä, johon ei saa minkäänlaista ilmanvaihtoa. Lisäksi sisäinen elämä on saattanut olla kuin pätsi. Ainoastaan Jumalan armon ilmestyminen ihmisen elämään voi tuoda sellaisen sisäisen vapauden ja rauhan, jonka päälle voi rakentaa. Rukoillaan Jumalan virvoitusten aikaa jokaisen vangin, jokaisen vankilalähetin ja vankilatyön ystävän henkilökohtaiseen elämään. Ja aina kun käännymme Jeesuksen puoleen, Hän aina kuulee meitä. Hän aina vastaa rukouksiin. Hän aina rakastaa meitä jokaista.

Vankilatyö, niin kuin kaikki Jumalan valtakunnan työ, on yhteistyötä. Yksin kukaan ei pysty tehtävää tekemään, vaan jokaista tarvitaan. Yhteistyössä on voimaa. Rukoukset, jäsenmaksut ja lahjoitukset mahdollistavat sen, että voimme yhdessä jatkaa evankeliumin viemistä linnan muurien sisäpuolelle. Jäsenmaksut ja lahjoitukset voi maksaa Evankeliointi ja vankilalähetyksen tilille: FI44 5710 5220 0355 53. Jäsenmaksu on 20 euroa. Jäsenmaksuille viitenumero on 1504 ja vastaavasti lahjoituksille 5005.

Siunaten, Soile Inkari (puh.joht.)

 

Evankeliumia vankiloihin

Jeesus puhui kansalle ja opetuslapsilleen ristin kantamisesta, itsensä kieltämisestä ja elämän kadottamisesta Hänen tähtensä. Hän sanoi: ”Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun ja evankeliumin tähden, hän pelastaa sen. Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi vahingon sielullensa?” (Mark. 8:34-36)

Herran Jeesuksen opetuslapsena ja tunnustavana kristittynä on tänä päivänä yhä vaikeampi olla maailmassa. Monet maksavat vakaumuksestaan ja arvioistaan kovaa hintaa, täällä Suomessakin. Samaan aikaan kun maailman ihmiset etsivät elämäänsä tarkoitusta, kuka mistäkin, ja omaan tyhjyyteensä ja hätäänsä täyttymystä ja turvaa, he kadottavat sen ainoan, joka on luvannut antaa meille Elämän, yltäkylläisen elämän. Hänet, joka yhä tänäkin päivänä etsii ja kutsuu janoisia ja nälkäisiä luokseen juomaan Elävää vettä ja syömään Elämän leipää. Hänet, joka yksin ainoastaan voi täyttää kaipuumme.

Ihminen monesti joutuu kadottamaan oman elämänsä ja ajamaan itsensä umpikujaan, ennen kuin hän voi löytää todellisen elämän Vapahtajan, Jeesuksen Kristuksen yhteydessä. Siksi vankila on monille siunaukseksi, jotta hän voi pysähtyä elämänsä äärelle. Jeesus kutsuu sielläkin!

Loistakoon Kristuksen valo maailman pimeydessä, vankilan muurien sisällä ja Sinun sydämessäsi! Olethan mukana mahdollistamassa maailman parhaimman sanoman, evankeliumin ilosanoman, viemistä vankiloihin!

Katriina Kerttula-Hiippavuori (siht.)

 

Että he yhtä olisivat!

Jeesus antoi ja näytti, mitä yhteys on. (Joh. 10:30) Minä ja Isä olemme yhtä! Jeesus sanoi, että Hän rukoilee meidän uskovien puolesta ja rukouksessaan Hän toivoo, että he, siis uskovat, olisivat yhtä niin kuin mekin! Raamatustamme voimme nähdä ja lukea valtavat neuvot, miten muurin rakentajat olivat hajallaan. (Neh. 4:19) Työ oli suuri ja laaja, mutta yksi mies sai aikaan sen, että jokainen tuli paikalleen ja rakensi kohdallaan olevan muurin.

Uskallan sanoa, että vankilalähetit ovat hajallaan ja kaukana toisistaan! Jopa niin hajallaan ollaan, että ei edes hyväksytä vankilatyötä yhdessä, vaan on pieniä ryhmiä, joihin ei sitten oteta, ei edes sitä, jonka Jumala on kutsunut erikoisesti vankeja evankelioimaan.

Entä sitten, kun Jeesus on pelastanut jonkun vangin, ja monella vapautuvalla ei ole kohdetta, minne menisi yöksi saatikka sitten pidemmäksi ajaksi. Voin kertoa, eikä tämä ole mitenkään kunnian pyyntöä, vaan kertomus siitä, miten kotini on ollut avoinna monille vapautuville, ja Helsingissä asuessamme asunnossa oli pieni sivuhuone, jonne vein monta kertaa kodittoman nukkumaan, peseytymään ja ruokailemaan.

Nyt en voi niin enää tehdä, kun sairas vaimoni on yhden huoneen valloittaja pyörätuolineen!

Olen niin kymmenet kerrat pyytänyt joitakin uskovia tulemaan kotiimme rukoilemaan, mutta vain harvat ovat käyneet ja vain piipahtaneet ja sitten kai unohtaneet.

Jeesuksen toivomus on edelleen voimassa, ETTÄ HE YHTÄ OLISIVAT!

Antti Sainio, vankilalähetti

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s