Jäsenkirje kevät 2019

Evankeliointi ja vankilalähetys ry

Jumalan henki tekee eläväksi

Kohotan katseeni talven karaistamiin lehtipuihin, jotka näyttävät kevätauringossa kuin olisivat kuolleet. Niin on meidän ihmistenkin laita -voimme selviytyä ja elämää elämämme, mutta emme pohjimmiltaan tyydyttävää ja synnin orjuudesta vapaata elämää, ellemme Jeesusta tunne Herranamme ja Vapahtajanamme. Olemme kuin talven piiskaamat puut – lehdettömiä ja hedelmättömiä. Kun synti ensimmäisten ihmisten kautta saapui maailmaan, toi se mukanaan myös kuoleman. Mutta Jumala lähetti ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä (Joh. 3:16). Mutta kuten kevään lisääntyvä lämpö ja aurinkokin, saavat ne yhdessä puun oksat virkoamaan taas uutta elämää. Näin on myös Jumalan Sanan laita! Elämän Sana, Jumalan Sana, synnyttää elämää ja tekee eläväksi meidän kuolevaiset luumme (Hes. 37:5) ja heräämme eloon!

Ei Jeesus tullut tuomitsemaan maailmaa, vaan pelastamaan sen (Joh. 12:47). Hän on kaiken jo lunastanut, kalliin hinnan maksanut ja koko maailman synnit sovittanut ristinkuolemallaan! Hän on noussut ylös ja elää tänäkin päivänä ja kutsuu ihmistä luokseen. Tätä yksinkertaista ristin sanomaa julistamme Herramme armosta vankiloissa yhä tänäkin päivänä! Jumalan Sana on ja pysyy, sillä Jeesus on sama eilen tänään ja iankaikkisesti!

Maaliskuun alussa kokoonnuimme yhdistyksen vuosikokouksen merkeissä Turussa Toivon seurakunnassa. Uuteen hallitukseen valittiin Soile Inkari, Jouko Jutila, Juhani Rajala, Katriina Kerttula-Hiippavuori ja Markku Rekola sekä varajäseniksi Ilmari Kauppinen ja Jorma Haarala. Jäsenmaksu päätettiin pitää 20 eurossa / vuosi. Yhdistyksen varat käytetään vankien hyväksi ja jäsenmaksut muodostavat tärkeimmän yhdistyksen tulonlähteen. Rukoukset, jäsenmaksut ja lahjoitukset mahdollistavat sen, että voimme yhdessä jatkaa evankeliumin viemistä vankilan muurien sisälle. Tarvitsemme kaikkia tämän tärkeän tehtävän toteuttamiseksi. Jäsenmaksut ja lahjoitukset voi käydä maksamassa Evankeliointi ja vankilalähetyksen tilille: FI44 5710 5220 0355 53. Jäsenmaksu on 20 euroa. Viitenumero jäsenmaksuille on 1504 ja vastaavasti lahjoituksille 5005.

Kiitos sinulle ja siunattua kevään alun aikaa toivottaen,
Katriina Kerttula-Hiippavuori
sihteeri

Jeesuksen hyvyyttä jokaiselle vankilatyön ystävälle

Jeesuksen sovitustyössä Golgatan ristillä kohtaamme Jumalan rakkauden mittaamattomat ulottuvuudet. Ristillä näkyy Isän Jumalan sydän meitä jokaista kohtaan. Risti kertoo suurinta Jumalan rakkauden todistusta.

Room. 8:35 kysyy: Kuka voi erottaa meidät Kristuksen rakkaudesta? Tuskako, vai ahdistus, vai vaino, vai nälkä, vai alastomuus, vai vaara, vai miekka? (vai vankilan muurit?)
Joka löytää Jeesuksen – tai onko se pikemminkin, jonka Jeesus löytää – saa jalon voiton Hänen kauttansa, joka on meitä rakastanut (Room. 8:37). Jumalan rakkaudella Kristuksessa on mittaamattoman suuri kantovoima meidän jokaisen kohdalla. Tämän voiman olen saanut itse kokea omassa elämässäni ja olen nähnyt myös, miten suuren muutoksen ja syvän ilon ja luottamuksen se tuo jokaisen vangin elämään, joka haluaa tarttua Jumalan antamaan mahdollisuuteen. Jumalalle kiitos, että Hän antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta.
Room. 8: 38-39 jatkaa: Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat, ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.

Raamattu tuo toivon näköaloja elämäämme. Se antaa myös terveitä ohjeita arkipäivän elämiseen. Jotkut asiat tuntuvat vaikeilta, mutta Jumala ei pyydä meiltä mitään, mihin Hän ei antaisi varustusta. Raamatullisia periaatteita ovat kaikkien ajatusten vangitseminen, mielensä uudistaminen, murheiden heittäminen ja se, ettei ole mistään huolissaan. Itsessämme emme tähän kykene, mutta Jumalan on antanut Pyhän Henkensä johdattamaan meitä kaikkeen totuuteen. Hän on myös voiman Henki ja Jumalan tahdon Henki sisimmässämme.

Fil.4:6 sanoo: Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa. (4:8) Kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa.

Ajatuksemme ohjaavat elämäämme; teot ovat vain niiden seurausta. Jumalan edessä salassa ei voi tehdä tai ajatella mitään, Herra näkee ja tietää kaiken. Mutta on Pyhä Veri! Jeesuksen veri puhdistaa kaikesta synnistä. Joka syntinsä tunnustaa ja hylkää, hän saa armon. Ja Jumalan rakkauden kautta, läheisessä suhteessa Kristukseen, me muutumme niin ajatusmaailman kuin koko elämän osalta, niin että Kristus saa muotoa meissä.

Jumalan runsasta siunausta jokaiselle.

Siunaten,
Soile Inkari
puheenjohtaja

Pietarin näky: Apt.10:11-16
Hän näki taivaan avoinna ja sieltä tulevan alas astian, kuin suuren liinavaatteen, joka neljästä kulmastaan laskettiin maahan. Siinä oli kaikenlaisia maan nelijalkaisia ja matelijoita ja taivaan lintuja. Hänelle tuli ääni: ”Nouse Pietari ja syö.” Pietari sanoi: ”En suinkaan, Herra. Enhän ole koskaan syönyt mitään epäpyhää enkä saastaista.”
Ääni puhui hänelle uudelleen: ”Minkä Jumala on puhdistanut, älä sinä sano sitä epäpyhäksi.” Tämä tapahtui kolme kertaa ja sitten astia otettiin heti ylös taivaaseen.
Raamatussa toistot ovat tärkeitä ja osoittavat niiden tärkeyden. Keskustelin kerran kohta
vapautuvan vangin kanssa ja hän painiskeli asian kanssa, jonka kanssa itse kukin joutuu
painimaan: miten Jumala voi kuulla ja auttaa tällaista syntisäkkiä, sellaista kuin minä? Mieleeni tuli voimakkaasti tämä Raamatun kohta ja jouduin lukemaan tämän paikan hänen kanssansa ja sanoin: ”Minkä Jumala on puhdistanut, älä sinä sano sitä epäpyhäksi.” Oli kuin tilaan olisi laskeutunut Jumalan kirkkaus, ja varmaan laskeutuikin. Hän alkoi ylistää ja kiittää Jeesuksen Golgatan työstä, siitä että Jeesus vapautti hänet synnistä ja syyllisyydestä.

Luin kerran Urho Muromasta, joka oli syvästi masentunut vihollisen tuodessa hänen eteensä vanhoja syntejä ja hänen kurjuuttaan. Jumala kuitenkin armahti Urhoa ja antoi hänelle oivalluksen. ”Mutta nehän on maksettu Golgatan keskimmäisellä ristillä.” Urho rupesi ylistämään ja sanoi: ”Väärä osoite. Vie ne vanhat laskut Golgatan ristille, sinne ne kuuluvat. Minä en enää ala maksamaan näitä vanhoja laskuja.” Älä sinäkään sorru vihollisen juoneen hänen tulessaan tuomaan sinulle kerran maksettuja laskuja. Minkä Poika vapauttaa, hänestä tulee todella vapaa.
Jumalan siunausta päiväänne!
Jorma Haarala, vankilalähetti

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s