Jäsenkirje syksy 2019

Evankeliointi ja vankilalähetys ry                        Jäsenkirje syksy 2019

Kaiken muuttava rakkaus

Oletko koskaan ajatellut, miten arvokas ja rakas sinä olet? Kukaan ei voi korvata sinua. Kenelläkään toisella ei ole samanlaista elämän historiaa, ei tätä päivää eikä samanlaisia tulevia päiviä kuin sinulla. Sinä olet ainutlaatuinen. Ei pelkästään sormenjälkien osalta, vaan elämäsi jäljetkin ovat yksilölliset.

Mistä tämä arvostus sitten tulee? Raamattu kertoo ensimmäisellä alkulehdellä Jumalan luomistyöstä. ”Ja Jumala katsoi kaikkea, mitä Hän oli tehnyt, ja katso, se oli sangen hyvää.” (1.Moos.1:31) Tämä on se pohja, josta seuraa syvä itsensä ja toisten ihmisten kunnioittaminen Luojan luomina yksilöinä.

Jumala on antanut meille vapaan tahdon tehdä valintoja. Jumalan on rakkaus, ja Hänen olemuksessaan ja teoissaan on aina rakkaus läsnä. Rakkaus ei harrasta koskaan pakkovaltaa, ja näin Luoja antaessaan meille mahdollisuuden valita joko hyvän tai pahan, kuuliaisuuden tai tottelemattomuuden, kasvattaa meistä lapsia perheeseensä. Ajattele, miten turvallista on olla Taivaallisen Isän lapsi, jota Hän rakastaa ja ohjaa elämässä kohden iankaikkista päämäärää.

Jumalan perheeseen synnytään, aivan kuten lapset syntyvät ajalliseenkin perheeseen. Jeesus Ihmisen Poikana ja Jumalan Poikana avasi tien Isän Jumalan luokse kuollessaan ristillä meidän puolestamme ja vuodattamalla verensä meidän edestämme. Uskomalla Jeesukseen saamme syntimme anteeksi ja pääsyn Taivaallisen Isän täysin hyväksymiksi ja rakastamiksi lapsiksi. Pyhä Henki tekee uudestisynnyttävän yliluonnollisen työn.

Jeesuksessa Kristuksessa saamme osallisuuden myös kaikkeen siihen perintöosan rikkauteen, mitä Jeesuksella itsellään on. Jos haluat tulla osaksi Jumalan perhettä, niinvoit rukoilla vaikkapa seuraavilla sanoilla, ja Jumala kuuluu kyllä rukouksesi:

”Jeesus, anna minun syntini anteeksi. Tule Herra Jeesus Kristus minun sydämeeni asumaan Herrana ja Vapahtajana. Kiitos, että olet sovittanut minun syntini ja vuodattanut kalliin viattoman veresi minun edestäni Golgatan keskimmäisellä ristillä. Kiitos, että saan uskoa syntini anteeksi saaduiksi. Jeesus kiitos, että Sinä johdatat minun elämääni tästä eteenpäin, jotta Sinun hyvä suunnitelmasi saa toteutua myös minun kauttani. Amen.”

Jonkun sydämessä on suuri kipu siitä, ettei ole koskaan kokenut olevansa toivottu ja rakastettu perheenjäsen omien vanhempiensa taholta. Mutta ajattele, että sinä kuulut Jumalan suunnitelmiin; on Herran tahto, että olet saanut arvokkaan elämän. Hän itse on sinun elämäsi Lähde ja sinun Taivaallinen Isäsi, joka pitää huolta lapsestaan. Hänen rakkauttaan ei ansaita, eikä rakkautta voi suorittaa; se vain otetaan vastaan.

Jumalan työn päämäärä on kerrottu jo luomiskertomuksessa: Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi Hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi Hän loi heidät. (1.Moos.1:27) Kaikki kristillinen työ tähtää siihen, että Kristus saa muotoa meissä. On tärkeätä, että tänä päivänä asiasi ovat kunnossa Jumalan edessä. Jumalan rakkauden ja Pyhän Hengen kautta, läheisessä suhteessa Kristukseen Jeesukseen, me muutumme Hänen kaltaisekseen, joka itse on rakkaus.

Sinua siunaten,

Soile Inkari

puheenjohtaja

Meidät on kutsuttu vapauteen

Ihminen luonnostaan elää orjuutettuna maailman alkeisvoimien ja synnin alaisuudessa. Gal 4:3 ”Samoin mekin; kun olimme alaikäisiä, olimme orjuutetut maailman alkeisvoimien alle”

Tämä johtuu syntiinlankeemuksesta paratiisissa, eli me perimme luonnostamme langenneen luonnon. Sen tähden Jumala suuressa rakkaudessaan lähetti ainosyntyisen Poikansa, Jeesuksen maailmaan, vapauttamaan ihmiskunnan tästä perisynnistä eli epäuskosta. Golgatan ristillä Jeesus vuodatti verensä meidän hyväksemme, että me saisimme vapautuksen synnin ja kuoleman laista.

Room. 8:2 Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista

Gal. 5:1 ”Vapauteen Kristus vapautti meidät… ” Uskomalla tuohon sovitustyöhön ja pyytämällä syntimme anteeksi meille avautuu pääsy Jumalan yhteyteen, vapauteen ja siihen alkuperäiseen Jumalan suunnitelmaan.

On ihanaa elää vapaudessa, kun on saanut synnit anteeksi ja ihan uuden puhtaan sydämen sekä elävän ihanan toivon Jeesuksessa. Saamme kutsua Jumalaa Isäksemme ja pyytää Häneltä, mitä sitten tarvitsemmekaan elämässä ja jumalisuudessamme.

Hes. 36:26 ”Ja minä annan teille uuden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne. Minä poistan teidän ruumiistanne kivisydämen ja annan teille lihasydämen”

Miten on mahdollista saada tämmöinen usko? Raamattu kertoo meille, että usko tulee kuulemisesta. Room. 10:17 ”Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta”

Meidän tulee myös avata sydämemme ottamaan vastaan tämä uskon sana eli etsiä Jumalaa kaikesta sydämestämme.

Jer. 29:13 ”Te etsitte minua ja löydätte minut, kun te etsitte minua kaikesta sydämestänne”

Me, jotka teemme työtä vankiloissa, viemme sinne evankeliumia. Meidän tulee pysyä yksinkertaisessa julistuksessa ja alkuperäisessä ristin sanomassa. Sillä uskoon tuleminen on varsin yksinkertaista, siihen ei tarvita monimutkaisia sanakäänteitä eikä monimutkaista teologiaa. Me tarvitsemme julistukseemme Pyhän Hengen voimaa, kuuliaisuutta Sanaa kohtaan ja puhtaan sydämen sekä vilpittömän uskon. 1.Tim 1:5 Mutta käskyn päämäärä on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta. ”

Pitäkäämme itsemme ”työkuntoisina” pysymällä Kristuksessa Jeesuksessa. Joh 15:4 ”Pysykää Minussa, niin Minä pysyn teissä. Niin kuin oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa.

Siunausta teille kaikille rakkaat! Tv: veljenne Juhani

Evankeliumin sanansaattajat

Teillä kaikilla on tärkeä osanne evankeliumin viemisessä vangeille! Vaikka kaikki eivät voi syystä tai toisesta konkreettisesti vierailla vankiloissa, voi jokainen osallistua kristilliseen vankilatyöhön esirukouksin ja rakkauden lahjoin.

Rukoukset, jäsenmaksut ja lahjoitukset mahdollistavat sen, että voimme yhdessä jatkaa evankeliumin viemistä vankilan muurien sisälle. Tarvitsemme kaikkia tämän tärkeän tehtävän toteuttamiseksi. Jäsenmaksut (jos et vielä ole muistanut maksaa) ja lahjoitukset voi käydä maksamassa Evankeliointi ja vankilalähetyksen tilille: FI44 5710 5220 0355 53. Jäsenmaksu on 20 euroa. Viitenumero jäsenmaksuille on 1504 ja vastaavasti lahjoituksille 5005.

Evankeliointi- ja vankilalähetys on mukana Turun Ruissalossa järjestettävillä Toivonfestivaalit -evankeliointitapahtumassa 12.-15.9.2019 ja erityisesti lauantaina 14.9. klo 14.30-15.30. Lisää tietoa tapahtumasta löydät sivuilta https://toivonseurakunta.fi/toivon-ruisfestivaali.html

Vankilatyön virkistyspäivät järjestetään Hämeenlinnassa Loimaalahden leirikeskuksessa (os. Majalahdentie) lauantaina 5.10.2019 klo 10-15. Virkistyspäivässä mukana mm. Hämeenlinnan vankilan pastori Hanna Vettenniemi ja tarjolla on ruokaa sekä saunamahdollisuus. Ilmoittautumiset + mahdolliset erityisruokavaliot diakoni ja vankilatyön yhdyshenkilö Katja Lahdelle diakonia.hameenlinna@evl.fi

Siunattua ja kaunista syksyn alkua sinulle,

Katriina Kerttula-Hiippavuori

sihteeri

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s