Jäsenkirje lokakuu 2019

Evankeliointi ja vankilalähetys ry                        Jäsenkirje lokakuu 2019

Tänään on pelastuksen päivä

Luonnossa kulkiessa tulee ihmeteltyä Jumalan suuruutta monessa, monessa asiassa. Väreissä on rikkautta, kun Jumala maalaa syksyn värit sellaiseen väriloistoon, johon ei ihminen koskaan voi ulottua. Tulimme juuri vaimoni Aunen kanssa suolta, jossa keräsimme karpaloita muutaman litran verran.

Ensin alkuun tuntui, että karpaloita ei ole missään, mutta yhtäkkiä ympärilläsi on niitä vaikka kuinka paljon. Silmän täytyy harjaantua näkemään niitä. Samoin on sienien laita. Jos et tunne paikkoja, missä niitä kasvaa, niin voit kävellä niiden yli huomaamatta lainkaan. Ihmisen elämässä

on myös paljon asioita, joita emme huomaa tai ne eivät kiinnosta, joten ohitamme ne. Paljon näkee ihmisiä, jotka mennä painaa sata lasissa miettimättä yhtään elämäänsä eteenpäin, kunnes tulee jokin pysäytys.

Sairastuminen, loukkaantuminen, kova flunssa, sydänkohtaus tai mikä muu tahansa äkkiarvaamaton tapahtuma. Usein Jumala kuitenkin pysäyttää ihmisen eri tavoilla, että hän alkaisi ajatella asioita uudella tavalla ja tiedostaa, mikä onkaan tärkeää ja mikä ei tärkeää.

Televisiosta tulee vaikka mitä moskaa, luontokuvauksetkin ovat täynnä evoluutio-oppia, jossa kielletään Jumalan luomistyö täysin.

Myös näiden tulisi pysäyttää sinut ajattelemaan tulevaisuutta, missä vietät ikuisuutesi, Taivaassa vai helvetissä, muita vaihtoehtoja kun ei ole. Nykyään tehdään kaikenlaisia kompromisseja, esim. krislam, jossa kaikki uskonnot vievät Taivaaseen. Se on kuitenkin petosta, koska Jeesus on tie, totuus ja elämä. ”Kukaan ei pääse Isän luo muutoin kuin Minun kauttani.” Joh 14:6

Jeesus puhuu usein opetuslapsilleen valvomisesta. Tänä päivänä se tulee yhä tärkeämmäksi ja tärkeämmäksi, sillä emme tiedä tarkkaan, milloin Herramme tulee. Kaukana se ei kuitenkaan ole. Me elämme viimeisiä aikoja, joten rohkaiskaamme toisiamme vaeltamaan Herran läsnäolossa.

Sana kehottaa, tänä päivänä on pelastuksen päivä. Ota vastaan Jeesuksen anteeksiantamus. Kun tunnustat syntisi ja pyydät, että Jeesus puhdistaa sinut verellään ja pyydät Jeesusta elämäsi Herraksi ja Vapahtajaksi, niin sinulle aukeaa elämän tie. Taivastie ei ole mikään yksitoikkoinen iloton tie, vaan siitä alkaa elämäsi pituinen seikkailu, jota et tule katumaan.

Jorma Haarala, hallituksen jäsen

Jeesus Kristus – vangin toivo

Toivon festivaalit -tapahtuma järjestettiin Turun Ruissalossa 13.-15.9.2019 yhteistyössä eri paikallisten kristittyjen toimijoiden sekä seurakuntien kanssa. Evankeliointi ja vankilalähetyksen työn merkityksestä oli koskettavasti kertomassa entinen vanki, Seppo. Hän oli saanut kohdata elävän Jumalan ja Vapahtajansa Keravan vankilassa muutama vuosi sitten. Kuten Seppo totesi, on Jeesus kallein aarteheemme! Seppo muistutti meitä Korinttolaiskirjeen luvun 13 rakkauden ylistyksestä, jossa Jeesus tahtoo kohdata jokaista rakkaudellisesti ja hyvyytensä voimalla. Sepon todistus oli voimallinen ylistys siitä, kuinka Jumalan voimassa todellinen muutos on mahdollinen!

Sepon elämäntarina oli tuttu kertomus siitä, kuinka maailman tiet veivät mukanansa jo nuorena. Ensin tiet veivät päihteiden maailmaan ja sitä kautta mukaan tulivat myös väkivalta ja erilaiset rikokset. Pimeyden maailma veti häntä voimakkaasti puoleensa. Vuodet kuluivat vankeusrangaistusten koventuessa sekä eri pituisia tuomioita suorittaessa ja niiden ohjatessa Sepon elämää. Uskon asiat eivät olleet aikaisemmin olleet tuttuja Sepolle, mutta viimeisellä vankeustuomiollaan Keravan vankilassa Jumala pysäytti hänet. Elämän tehdyt asiat painoivat miehen mieltä ja hänen omavoimainen tiensä oli tullut päätökseen. Jumala kuulee pienimmätkin sydämen huokauksemme ja Jumala johdattikin Sepon arkana Keravan vankilan kirkkoon, jossa vankilalähettien ryhmä puhui Jumalan Sanaa ja todisti Jeesuksesta Kristuksesta. Vankilalähetin kohtaamisen ja sitä seuranneen rukouksen kautta Jumala kosketti Seppoa rakkaudellisesti. Jumala kutsuu ja antaa tulevaisuuden sekä toivon (Jer. 29:11). Seppo ymmärsi, että Jeesus voi olla vangin toivo, kuten meidän kaikkien ihmisten toivo! Vankilassa Seppo oppi tuntemaan Jumalaa paremmin hengellisten tilaisuuksien, Raamatun sekä raamattupiirien kautta. Muistakaamme vankilatyötä, vankeja ja heidän läheisiään, vankilähettejä sekä vankilan työntekijöitä rukouksin! Sepon jano ja kiinnostus Jumalan Sanaa kohtaan kasvoi myös erilaisten rukousvastausten myötä! Merkittävässä osassa hengellistä kasvua oli myös mahdollisuus päästä paikallisen seurakunnan tilaisuuksiin ja tutustua muihin uskonveljiin ja -sisariin sekä viipymään Pyhän Hengen läsnäolossa. Seurakuntalaisten lämmin vastaanotto teki vaikutuksen mieheen. Seppo todisti Jeesuksesta missä hän kulki ja on aina valmis kertomaan Jumalasta ja Jeesuksesta ihmisille, joita hän kohtaa! Hän ei totisesti häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima ja se tuo pelastuksen kaikille (Room. 1:16)!

Jeesus on tuonut Sepon elämää upeita asioita, vaikka tie on välillä vaikeakulkuinen – Jeesus on luvannut kulkea vierellämme joka päivä maailman loppuun asti! Hän on tie, totuus ja elämä! Jumala on rakastava, armollinen hyvä Isä, joka tahtoo antaa meille meidän syntimme anteeksi, lahjoittaa uuden elämän sekä uuden sydämen! Hän on kaiken kiitoksemme ja kunnioituksemme kohde!

Katriina Kerttula-Hiippavuori, sihteeri

Vankilavapaaehtoisten virkistyspäivä Hämeenlinnassa

5.10.2019 saimme viettää virkistyspäivää Loimalahden leirikeskuksessa. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta järjesti vankilavapaaehtoisille diakoni Katja Lahden ja Timo Heikan avustuksella erittäin hyvän ja tosi ikimuistoisen virkistyspäivän. Päivä aloitettiin aamukahvilla. Katja oli tehnyt sanat kauniiseen lauluun, jonka saimme kuulla hänen tyttärensä esittämänä nykytekniikalla puhelimen ja kaiuttimen kautta. Antti Sainio, joka on 92-vuotias ja on tehnyt vankilatyötä 50 vuotta, lauloi komealla äänellään yhden oman laulunsa. Hänellä oli sanoma myös mustasta aukosta. Hämeenlinnan pastori Hanna Vettenniemi kertoi koskettavasti vankilan tilanteesta. Musiikissa oli Ilmari Kauppinen, joka esitti haitarinsa säestyksellä itse säveltämänsä ja sanoittamansa laulun. Lauloimme myös useamman Antti Sainion laulun. Saunakin oli lämmitetty, ja muutama kävi makeissa löylyissä. Maittavan aterian jälkeen oli vielä puhetta, laulua ja keskustelua sekä makoisat lähtökahvit. Tilaisuus oli erittäin lämminhenkinen ja rentouttava. Saimme kokea, että HERRA oli kanssamme. Kiitos Jeesukselle, seurakunnan työntekijöille ja tietysti emännälle, joka oli valmistanut herkulliset tarjottavat. Päivän sisältö antoi niin virkistäytymistä kuin hengellistä hyvää. Ensi vuonna järjestetään vastaavanlainen päivä, johon jokainen vankilatyöstä kiinnostunut on tervetullut mukaan.

Markku Rekola, varapuheenjohtaja

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s