Joulutervehdys 2019

Evankeliointi ja vankilalähetys ry

JOULUN ILOSANOMA KAIKELLE KANSALLE
Jumala on Rakkaus. Niinpä jouluevankeliumi on jälleen tämänkin joulun Ihanin Lahja ja
Sanoma! Jumala näki ja näkee ihmisten surun, vaivan ja murheen syntiinlankeemuksen
seurauksena, sillä synti tuo aina pelkkää pahaa ihmisten elämään. Niinpä Jumala antoi meille Pyhän Poikansa Jeesuksen Vapahtajaksi, että saisimme syntimme anteeksi ja uuden elämän Hänessä.

 
Enkeli sanoi nuorelle Marialle: ”Terve, armoitettu! Herra olkoon sinun kanssasi!” Maria
hämmästyi ihmetellen, kun Jumalan lämmin rakkaus kosketti häntä: ”Olen armoitettu ja Herra on kanssani!” Niinpä enkeli jatkoi: ”Älä pelkää, Maria, sillä sinä olet saanut armon Jumalan edessä.” Olemme alttiita peloille, niinpä joku on laskenut, että Raamatussa on 365 kertaa ”Älä pelkää” joko yksikössä tai monikossa. Sillä Jumalan armo voittaa pelkomme, onhan armo ihaninta meille langenneille ihmisille. Joku on selittänyt armo – sanan merkityksen: ansaitsematon rakkaus meidän osaksemme. Sitä se todella on!

 
Sitten enkeli jatkaa: ”Ja katso, sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus. Hän on oleva suuri, ja hänet pitää kutsuttaman Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa hänelle Daavidin, hänen isänsä valtaistuimen. Ja hän on oleva Jaakobin huoneen Kuningas iankaikkisesti, ja hänen valtakunnallansa ei pidä loppua oleman.” Tahdothan sinäkin päästä tällaisen Kuninkaan Valtakuntaan!

 

Siinäpä on kihlatulle Marialle väkevä sanoma, niinpä hän viattomana kysyy: ”Kuinka tämä voi tapahtua, kun minä en miehestä mitään tiedä?” Enkeli selittää Marialle: ” Pyhä Henki tulee sinun päällesi ja Korkeimman voima varjoaa sinut; sen tähden myös se pyhä, mikä syntyy, pitää kutsuttaman Jumalan Pojaksi.” Jumalan rakkauden lämpö antoi Marialle syvän turvallisuuden uskon luottamuksessa Jumalaan. Vielä enkeli kertoo Marialle, että hänen sukulaisensa, Elisabet, pappi Sakariaan vaimo, oli vanhalla iällään raskaana kantaen kohdussaan poikaa kuudennella kuukaudella, sillä ”Jumalalle ei mikään ole mahdotonta.”

 
Silloin Maria sanoi: ”Katso, minä olen Herran palvelijatar; tapahtukoon minulle sinun sanasi mukaan.” Uskon kuuliaisuudessa on aina hyvä kätkeä sydämeensä Jumalan Sana, vaikka sitä ei vielä omalla kohdallaan täysin ymmärräkään. Kun Maria lähti tervehtimään Elisabetia, niin siellä nämä kaksi Herran palvelijatarta saivat yhdessä vahvistua uskossaan Jumalan antamien profetioiden valkeudessa.

Kun Maria kertoi asian sulhaselleen Joosefille, hänkin viattomana pahastui ensin, mutta
enkeli ilmestyi hänelle unessa sanoen: ”Joosef, Daavidin poika, älä pelkää ottaa tykösi
Mariaa, vaimoasi. Sillä se, mikä hänessä on siinnyt, on Pyhästä Hengestä. Ja hän on
synnyttävä pojan ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus, sillä Hän on vapahtava
kansansa heidän synneistänsä.” (Matt.1:20,21).

Maria synnytti Betlehemissä Jeesuksen. Yötöissä olleille paimenille loisti Herran kirkkaus ja enkeli kertoi heille: ”Älkää peljätkö, sillä minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus Herra, Daavidin kaupungissa. Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen kapaloituna ja seimessä makaamassa.” Ja samassa oli enkelin kanssa suuri joukko ”taivaallista sotaväkeä” ja he lauloivat: ”Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan Hänellä on hyvä tahto.” Ja niin paimenet lähtivät kiiruhtaen katsomaan sitä ihmettä, josta enkelit kertoivat. Myös Itämaan tietäjät tulivat Jumalan tähden opastamina näkemään Jeesus – lapsen.

Saamme omistaa tämän kirkkaan rakkauden jouluevankeliumin omalle kohdallemme, sillä voimme jokainen ottaa vastaan sydämeemme Jumalan lahjana Vapahtajan, joka on Jeesus Kristus, Jumalan Poika.

Tämän Annikki Salon kirjoituksen myötä toivotamme kaikille Evankeliointi ja
vankilalähetyksen jäsenille joulurauhaa ja siunausta tulevalle vuodelle 2020.

Evankeliointi ja vankilalähetyksen puolesta

Soile Inkari, puh.joht. Katriina Kerttula-Hiippavuori, siht.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s