Joulutervehdys

NÄEMMEKÖ SUUREN VALKEUDEN?

Elämme nyt talven aikaa, pimeitä iltoja, öitä ja aamuja. Lamput valaisevat sekä sisällä että ulkona, mutta vain oman kehänsä verran. Jouluvalotkin ovat herkän kauniita. Mutta ilman Jumalan rakkautta Jeesuksessa Kristuksessa ”pimeys peittää maan ja synkeys kansat”. (Jes.60:a) Mutta Raamatun ihana lupaus on: ”Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valkeuden; jotka asuvat kuoleman varjon maassa, niille loistaa valkeus.” (Jes.9:1) Jumalan Sana on kokonaan totuus ja Sanan lupaukset ovat todet ja kestävät. Jeesus sanoo: ”Minä olen tullut valkeudeksi maailmaan, ettei yksikään, joka Minuun uskoo, jäisi pimeyteen. ”(Joh.12:46) Ja edelleen: ”Joka Minua seuraa, se ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on oleva elämän valkeus.” (Joh.8:12) Kun Jeesus on sydämemme ja elämämme Vapahtaja ja Herra, niin Hän on sydämemme valkeus. Tämä on elämämme ihanin ja tärkein asia!

Kun tulemme syntimme tunnustaen Jeesuksen luo, niin Hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä (1.Joh.1:9). Ja niin Taivaallinen Isämme antaa meille lahjanaan uskon sydämeemme (Ef.2:8). Tästä alkaa uskonelämämme Jeesusta seuraten. Monet arkailevat tunnustaa uskoaan Jeesukseen. Mutta ei tarvitse pelätä kertoa uskostaan, sillä ”sydämen kyllyydestä suu puhuu” (Matt.12:34a). ”Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on Hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut. Sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. ”(Room.10:9,10) Ja Jumala lupaa Sanassaan: ”Ei yksikään, joka Häneen uskoo, joudu häpeään.”(Room.10:11) Ja vielä Jeesus lupaa: ”Joka uskoo Minuun, niin kuin Raamattu sanoo; hänen sisimmästään on juokseva elävän veden virrat.” (Joh.7:38) Haluathan olla puhdas lähdeihminen!

On kunnia-asia palvella Jeesusta, joka jätti Taivaan ja syntyi tänne maailmaan pienenä vauvana Maria – äidistä. Hän tuli sovittamaan koko maailman ihmisten synnit! Jeesus lupaa Sanassaan: ”Jos joku minua palvelee, seuratkoon hän Minua; ja missä Minä olen, siellä on myös palvelijani oleva. Jos joku Minua palvelee, niin Isä on kunnioittava häntä.” (Joh.12:26) Tuo jälkimmäinen lause hämmästytti minut nuorena niin, että melkein huimasi: ”Isä kunnioittaa”, sillä olinhan koulussa joidenkin mielestä uskovaisena ”vähän outo” – mutta sellaisenakin onnellinen. Sana on kantanut kautta elämän, on aivan ihana palvella Jeesusta. ”Jos joku rakastaa Minua, niin hän pitää Minun Sanani, ja Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen tykönsä ja jäämme hänen tykönsä asumaan. ” (Joh.14:23) Sinäkin voit saada uskon kautta Jumalan ja Jeesuksen asumaan sydämeesi! Koko elämän siunaus on: ”Siinä Minun Isäni kirkastetaan, että te kannatte paljon hedelmää ja tulette Minun opetuslapsikseni.” (Joh.15:8)

Mikä turva meillä onkaan Jeesuksessa. Hän sanoo: ”Minun lampaani kuulevat Minun ääntäni, ja Minä tunnen ne, ja ne seuraavat Minua. Ja Minä annan heille iankaikkisen elämän, ja he eivät ikinä huku, eikä kukaan ryöstä heitä Minun kädestäni. Minun Isäni, joka on heidät minulle antanut, on suurempi kaikkia, eikä kukaan voi ryöstää heitä Minun Isäni kädestä. Minä ja Isä olemme yhtä.” (Joh.10:27 – 30)

Nyt juhlimme Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhlaa kiitollisina Jumalalle Hänen suuresta pelastuksen lahjastaan!

Tämän Annikki Salon kirjoituksen myötä toivotamme kaikille Evankeliointi ja vankilalähetyksen jäsenille joulurauhaa ja siunausta tulevalle vuodelle 2019.

Evankeliointi ja vankilalähetyksen puolesta
Soile Inkari, puh.joht. Katriina Kerttula-Hiippavuori, siht.

Kategoria(t): Uncategorized | Kommentoi

jäsenkirje syksy 2018

Evankeliointi ja vankilalähetys ry

Jeesuksen hyvyyttä jokaiselle vankilatyön ystävälle!

Siunattua syksyn aikaa sinulle. Kesän helteiden jälkeen syksyn raikkaat päivät tuntuvat varsin virvoittavilta. Hellepäivät ovat olleet vankilan muurien sisälläkin aikamoinen koetus. Vangit ovat kertoneet, miten mahdottoman kuumaa on ollut sellissä, johon ei saa minkäänlaista ilmanvaihtoa. Lisäksi sisäinen elämä on saattanut olla kuin pätsi. Ainoastaan Jumalan armon ilmestyminen ihmisen elämään voi tuoda sellaisen sisäisen vapauden ja rauhan, jonka päälle voi rakentaa. Rukoillaan Jumalan virvoitusten aikaa jokaisen vangin, jokaisen vankilalähetin ja vankilatyön ystävän henkilökohtaiseen elämään. Ja aina kun käännymme Jeesuksen puoleen, Hän aina kuulee meitä. Hän aina vastaa rukouksiin. Hän aina rakastaa meitä jokaista.

Vankilatyö, niin kuin kaikki Jumalan valtakunnan työ, on yhteistyötä. Yksin kukaan ei pysty tehtävää tekemään, vaan jokaista tarvitaan. Yhteistyössä on voimaa. Rukoukset, jäsenmaksut ja lahjoitukset mahdollistavat sen, että voimme yhdessä jatkaa evankeliumin viemistä linnan muurien sisäpuolelle. Jäsenmaksut ja lahjoitukset voi maksaa Evankeliointi ja vankilalähetyksen tilille: FI44 5710 5220 0355 53. Jäsenmaksu on 20 euroa. Jäsenmaksuille viitenumero on 1504 ja vastaavasti lahjoituksille 5005.

Siunaten, Soile Inkari (puh.joht.)

 

Evankeliumia vankiloihin

Jeesus puhui kansalle ja opetuslapsilleen ristin kantamisesta, itsensä kieltämisestä ja elämän kadottamisesta Hänen tähtensä. Hän sanoi: ”Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun ja evankeliumin tähden, hän pelastaa sen. Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi vahingon sielullensa?” (Mark. 8:34-36)

Herran Jeesuksen opetuslapsena ja tunnustavana kristittynä on tänä päivänä yhä vaikeampi olla maailmassa. Monet maksavat vakaumuksestaan ja arvioistaan kovaa hintaa, täällä Suomessakin. Samaan aikaan kun maailman ihmiset etsivät elämäänsä tarkoitusta, kuka mistäkin, ja omaan tyhjyyteensä ja hätäänsä täyttymystä ja turvaa, he kadottavat sen ainoan, joka on luvannut antaa meille Elämän, yltäkylläisen elämän. Hänet, joka yhä tänäkin päivänä etsii ja kutsuu janoisia ja nälkäisiä luokseen juomaan Elävää vettä ja syömään Elämän leipää. Hänet, joka yksin ainoastaan voi täyttää kaipuumme.

Ihminen monesti joutuu kadottamaan oman elämänsä ja ajamaan itsensä umpikujaan, ennen kuin hän voi löytää todellisen elämän Vapahtajan, Jeesuksen Kristuksen yhteydessä. Siksi vankila on monille siunaukseksi, jotta hän voi pysähtyä elämänsä äärelle. Jeesus kutsuu sielläkin!

Loistakoon Kristuksen valo maailman pimeydessä, vankilan muurien sisällä ja Sinun sydämessäsi! Olethan mukana mahdollistamassa maailman parhaimman sanoman, evankeliumin ilosanoman, viemistä vankiloihin!

Katriina Kerttula-Hiippavuori (siht.)

 

Että he yhtä olisivat!

Jeesus antoi ja näytti, mitä yhteys on. (Joh. 10:30) Minä ja Isä olemme yhtä! Jeesus sanoi, että Hän rukoilee meidän uskovien puolesta ja rukouksessaan Hän toivoo, että he, siis uskovat, olisivat yhtä niin kuin mekin! Raamatustamme voimme nähdä ja lukea valtavat neuvot, miten muurin rakentajat olivat hajallaan. (Neh. 4:19) Työ oli suuri ja laaja, mutta yksi mies sai aikaan sen, että jokainen tuli paikalleen ja rakensi kohdallaan olevan muurin.

Uskallan sanoa, että vankilalähetit ovat hajallaan ja kaukana toisistaan! Jopa niin hajallaan ollaan, että ei edes hyväksytä vankilatyötä yhdessä, vaan on pieniä ryhmiä, joihin ei sitten oteta, ei edes sitä, jonka Jumala on kutsunut erikoisesti vankeja evankelioimaan.

Entä sitten, kun Jeesus on pelastanut jonkun vangin, ja monella vapautuvalla ei ole kohdetta, minne menisi yöksi saatikka sitten pidemmäksi ajaksi. Voin kertoa, eikä tämä ole mitenkään kunnian pyyntöä, vaan kertomus siitä, miten kotini on ollut avoinna monille vapautuville, ja Helsingissä asuessamme asunnossa oli pieni sivuhuone, jonne vein monta kertaa kodittoman nukkumaan, peseytymään ja ruokailemaan.

Nyt en voi niin enää tehdä, kun sairas vaimoni on yhden huoneen valloittaja pyörätuolineen!

Olen niin kymmenet kerrat pyytänyt joitakin uskovia tulemaan kotiimme rukoilemaan, mutta vain harvat ovat käyneet ja vain piipahtaneet ja sitten kai unohtaneet.

Jeesuksen toivomus on edelleen voimassa, ETTÄ HE YHTÄ OLISIVAT!

Antti Sainio, vankilalähetti

Kategoria(t): Uncategorized | Kommentoi

Hengellisen vankilatyön tilaisuus su 26.8. klo 16 Naantalin Helluntaiseurakunnassa

Hengellisen vankilatyön tilaisuus su 26.8. klo 16 Naantalin Helluntaiseurakunnassa, Soinistentie 5, 21110 Naantali. Puhujina Pertti Hottinen ja Antti Sainio. Mukana myös muita vankilalähettejä.

Kaikki hengellistä vankilatyötä tekevät tai siitä kiinnostuneet, olette sydämellisesti tervetulleita mukaan.

Kategoria(t): Ajankohtaista | Kommentoi

Hengellisen vankilatyön tilaisuus la 22.9. klo 16 Toivossa (Eerikinkatu 4, Turku)

Kaikki hengellisestä vankilatyöstä kiinnostuneet tai työtä tekevät ovat sydämellisesti tervetulleita tilaisuuteen, joka pidetään Toivonseurakunnassa Turussa Eerikinkatu 4.

Kuulemme varmasti mielenkiintoisia asioita vankilatyön saralta.

Kategoria(t): Ajankohtaista | Kommentoi

Siunattua kesää jokaiselle vankilatyön ystävälle

”Herran Jeesuksen Kristuksen armo ja Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon kaikkien teidän kanssanne.” Näin Paavali toivotti siunausta korintolaisille, ja näin mekin haluamme toivottaa Jumalan siunausta ja kaikkea hyvää teille jokaiselle.

Kategoria(t): Ajankohtaista | Kommentoi

jäsenkirje kevät 2018

Evankeliointi ja vankilalähetys ry

Jeesuksen kuolema ja ylösnousemus

Meidän Jumalamme on armahtavainen ja laupias. Hän antoi Poikansa Jeesuksen meidän, syntisten, edestä kuolemaan ja näin sovittamaan kaikkien ihmisten synnit. Jeesus sanoi: ”Sinun tahtosi, Jumalani, Minä teen mielelläni.”

Jeesuksen ristintie oli todella tuskien tie. Mutta Jeesus kulki sen Rakkauden voimalla. Getsemanessa Hän rukoili: ”Isä, jos Sinä tahdot, niin ota pois minulta tämä malja; älköön kuitenkaan tapahtuko minun tahtoni, vaan Sinun.” Niin Hänelle ilmestyi taivaasta enkeli, joka vahvisti Häntä. Ja kun Hän oli suuressa tuskassa, rukoili Hän yhä hartaammin. Ja Hänen hikensä oli niin kuin veripisarat, jotka putosivat maahan.” (Luuk.22:42 – 44).

Jeesusta pahoin pideltiin ja sitten naulittiin ristille viattomana Jumalan Uhrikaritsana. Hän rukoili pahan tekijöidensä puolesta: ”Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät.”

Ristillä toinen ryöväri rukoili: ”Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi.” Niin Jeesus vastasi hänelle: ”Totisesti Minä sanon sinulle: tänä päivänä pitää sinun oleman Minun kanssani paratiisissa.”

Jeesus piti myös huolen äidistään. Hän antoi äitinsä opetuslapsi Johanneksen hoitoon.

Kaiken maan yli tuli pimeys, sillä aurinko oli pimentynyt ja temppelin esirippu repesi keskeltä kahtia. Jeesus huusi: ” Se on täytetty”. Ja sitten Hän sanoi: ”Isä, Sinun käsiisi minä annan henkeni.”

Jeesus nousi ylös kolmantena päivänä Voittajana pääsiäisaamun kirkkaudessa. Hän on voittanut synnin ja kuoleman. Tämä on Jumalan Sanan, evankeliumin ilosanoma, että nyt jokainen, joka tahtoo, saa tulla Jeesuksen luo. Hän antaa synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. Ihmiselle ihaninta on antaa elämä Jeesukselle ja seurata puhdassydämisinä Häntä ja niin pääsemme Taivaan Kotiin.

Annikki Salo

Jumalan armon aurinko

Istuin hiljattain junassa ja katselin ohikiitävän maiseman lomassa taivaalle. Taivaalla vallitsi paksu, harmaan eri sävyissä vellova tasainen pilvimatto. Pilvimatossa oli kuitenkin pienen pieni repeämä, josta auringon muodostamat kirkkaat säteet heijastuivat maahan asti. Näky puhutteli minua.

Jeesus käytti puhuessaan paljon vertauksia. Niistä minäkin pidän. Jumala on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Vaikka elämämme yllä velloisi paksu harmaa pilvimatto, loistaa kaikkien olosuhteiden ja tilanteiden yllä kuitenkin Jumalan kirkkaus. Kuten tässäkin arkielämän tapauksessa, Jumalalle on kaikki mahdollista! Tiedämme luonnostakin, että pilvimaton yläpuolella paistaa aina aurinko. Vaikka emme sitä aina näe, aurinko on ja pysyy siellä.

Kun saamme yksin armosta olla Herran Jeesuksen opetuslapsia ja Jumalan omia, elämässämme paistaa aina aurinko, vaikka omat luonnolliset silmämme eivät sitä näkisikään. Jos uskomme ja luotamme siihen, että elämämme olosuhteet ja koettelemukset ovat kaikkivaltiaan Jumalan tarkkaan, rakkaudella räätälöimiä ja sallimia, voimme levosta käsin luottaa siihen, että kaikki on hyvin. Sillä kaikki vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka Hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut (Room. 8:28).

Maaliskuussa kokoonnuimme yhdistyksen vuosikokouksen merkeissä Hämeenlinnan Vapaakirkossa. Uuteen hallitukseen valittiin Soile Inkari, Jouko Jutila, Ilmari Kauppinen, Katriina Kerttula-Hiippavuori ja Markku Rekola sekä varajäseniksi Antti Sainio ja Jorma Haarala. Jäsenmaksu päätettiin nostaa 20 euroon / vuosi. Yhdistyksen varat käytetään vankien hyväksi ja jäsenmaksut muodostavat tärkeimmän yhdistyksen tulonlähteen.

Rukoukset, jäsenmaksut ja lahjoitukset mahdollistavat sen, että voimme yhdessä jatkaa evankeliumin viemistä linnan muurien sisäpuolelle. Yksin ei kukaan pysty tehtävää tekemään, vaan kaikkia tarvitaan. Jäsenmaksut ja lahjoitukset voi käydä maksamassa Evankeliointi ja vankilalähetyksen tilille: FI44 5710 5220 0355 53. Jäsenmaksu on 20 euroa. Jäsenmaksuille viitenumero on 1504 ja vastaavasti lahjoituksille 5005.

Lämmin kiitos Sinulle ja siunausta!

Katriina Kerttula-Hiippavuori

sihteeri

Rukouksin ja työtä tehden

Jokaista vankilatyön ystävää tarvitaan, niin kuin Katriina edellä olevassa kirjoituksessa totesi. Jokaista työn osa-aluetta tarvitaan myöskin; on tärkeätä rukoilla, viedä evankeliumia ja auttaa vankilatyön ajallisissa asioissa. Kaikki eivät voi tehdä kaikkea, vaan Jumala on viisaudessaan laskenut eri asiat eri henkilöiden sydämelle. Kutsun pitää tulla Jumalalta; olosuhteet ovat sitten tilaisuuksia auttaa ja tarttua annettuihin mahdollisuuksiin.

Muutama viikko sitten juttelin vanhan Herran palvelijan kanssa, jonka sydämelle Jumala oli laskenut vankilatyön. Hän hyvin nöyrällä sydämellä kertoi, että joka päivä hän rukoilee vankilatyön puolesta. Tätä hän on tehnyt vuosikymmenien ajan. Mietin, että kuinkahan monta ystävää on, jotka uskollisesti kantavat jokaisena päivänä vankeja, vankilalähettejä ja vankilatyötä Herran eteen. Rukouksen merkitys on äärettömän tärkeä. Jumala on antanut meille rukouksen tien tuoda pyyntömme kiitoksen kanssa Hänelle tiettäväksi, ja Hän on luvannut vastata rukouksiin. Rukousta todella tarvitaan. Tämä on taivaallista työtä, josta ajallaan Herra maksaa palkan.

Tämä rukoileva ystävä itse tulee toimeen tavallisella vanhuuseläkkeellä, ja silti hänellä on varaa uhrata vankilatyölle. Olen huomannut vuosien saatossa, että monella, jolla on vähän varoja, on sydämen hyvyyttä auttaa heikommassa asemassa olevia lähimmäisiä. Uskon, että Herran silmissä määrällä ei ole merkitystä vaan sydämen asenteella. Keräämmekö itsellemme vai annammeko myös tarvitseville?

Osa on eturintamalla, osa kuormastossa. Jumalan Sana vakuuttaa, että jokainen tavalla tai toisella työhön osallistuva on saava yhtä suuren palkan. Yhteistyötä todella tarvitaan; kukaan ei voi tehdä yksin mitään. Sinä, joka et ole näkyvällä paikalla tehnyt vankilatyötä, mutta olet rukouksin tai ajallisin asioin auttanut, olet yhtä lailla ja arvokkaalla tavalla mukana vankilatyössä. Lämmin kiitos jokaiselle, joka on tukenut vankilatyötä eri tavoin. Jumalalla on tarkka kirjanpito kaikesta. Ja ajattele, että sitten aikanaan, kun kaikki muuttuu näkemiseksi ja Herran kirjanpito osoittaa, että sinun rukoustesi ja ajallisesti tukemasi vankilatyön kautta moni vanki on antanut elämänsä Jeesukselle tai moni on saanut vahvistua uskossa tai monia muita ihania taivaallisia asioita on tapahtunut joko muurien sisäpuolella tai vapautumisen jälkeen. Ja sinä olet osaltasi ollut mukana mahdollistamassa tämän rukoustesi ja lahjojesi kautta. Lisäksi kerrannaisvaikutukset ovat monesti ihmeteltävät Jumalan valtakunnassa.

Jumala katsoo asioita iankaikkisuusnäkökulmasta. Kaikkein tärkeintä on sielun pelastus Jeesuksen veren ja Hänen ristintyönsä kautta. Meille on tärkeää, että itse pääsemme perille Taivaan kotiin ja saamme omalta osaltamme vaikuttaa mahdollisimman monen vankilakuvioissa olevan tai sieltä vapautuneen pääsevän perille Taivaallisiin, Jumalan lasten kirkkauteen.

Jeesuksen hyvyyttä jokaiselle vankilatyön ystävälle.

Siunaten,                                 Soile Inkari                                         yhdistyksen puheenjohtaja

Kategoria(t): Jäsenkirje | Kommentoi

Terveiset vankilatyön koulutuksesta

Terveiset kristillisen vankila- ja kriminaalityön vapaaehtoiskoulutuksesta Tampereelta! Tiivistäen voisi sanoa, että hengellisen vankilatyön tekijät ja toimijat ovat kristikansan yksi yhteneväisin toimijaryhmä, sillä jokaisen työnäky on sama; sielujen voittaminen Jeesukselle Kristukselle! Sillä uskon päämäärä on sielujen pelastus (1.Piet 1:9)! Kun toinen kylvää, toinen saa niittää ja kunnia siitä kuuluu yksin Jumalalle!

Maaliskuun ensimmäinen viikonloppu oli antoisa ja monipuolinen tietopaketti hengellisestä vankila- ja julistustyöstä, kriminaalityöstä yksilötyönä ja sielunhoitona sekä vankien ja heidän läheistensä hengellisistä tarpeista. Kolmipäiväisessä koulutuksessa puhujavieraina olivat Seppo Peltomäki, Markku Tulander, Pekka Matilainen, Timo Katto, Vesa Mäkelä, Terhi Turkka sekä Sami Puumala. Tampereen Teopolikseen oli kokoontunut n. 35 innokasta sisarta ja veljeä, joiden sydämelle Jumala oli laskenut vankilatyön.

Koulutuspäivät koostuivat luennoista ja pienryhmätyöskentelyistä ja –pohdiskeluista. Koin itse tärkeänä keskustella koulutuksen eri aiheista pienemmissä ryhmissä. Aamu- ja iltahartausvetovastuut oli jaettu eri pienryhmille. Ja itsekin pääsin laulamaan rakkaan Hän tulee takaisin –laulun. Sain tutustua viikonlopun aikana ihaniin ihmisiin ympäri Suomea ja kuulla mitä mielenkiintoisempia kertomuksia siitä, miten Jumala oli ihmisiä johdattanut vankilatyön äärelle.

Päällimmäisenä mieliini jäivät erityisesti seuraavat asiat:

  • Hengellisen vankilatyön pitäisi tavoittaa paremmin myös vankien perheitä, läheisiä ja lapsia
  • Vanki haluaa tulla kohdatuksi arvokkaana ihmisenä ja onnistuneen vuorovaikutussuhteen luominen häneen on ensiarvoisen tärkeää
  • Vankilassa halutaan kuulla mitä Jeesus elämässämme on saanut aikaan, eikä niinkään elämästämme ennen Häntä
  • Vangilla on vankilassa kaipuu ihan tavalliseen ja normaaliin elämään joten, ole oma aito itsesi ja muista, että Jumala on sinut työhön kutsunut, Hän on sinut myös varustava!
  • Sielunhoitotyö on pitkäjänteistä, hienovaraista ja ihmisyyttä kunnioittavaa, jossa on sallittava myös ihmisten oikeus omistaa omat kipunsa, sillä niiden kanssa on totuttu elämään ja niiden poisantaminen vie oman aikansa

 

Innokkaana lähden kohti Jumalan ennalta valmistamia askelia. Muistetaan vankeja, heidän läheisiään, vankiloiden henkilökuntaa ja vankilalähettejä runsain rukouksin! Siunausta!

 

Kategoria(t): Uncategorized | Kommentoi