Hengellisen vankilatyön tilaisuus la 1.9. klo 16 Toivossa (Eerikinkatu 4, Turku)

Kaikki hengellisestä vankilatyöstä kiinnostuneet tai työtä tekevät ovat sydämellisesti tervetulleita tilaisuuteen, joka pidetään Toivonseurakunnassa Turussa Eerikinkatu 4.

Kuulemme varmasti mielenkiintoisia asioita vankilatyön saralta.

Kategoria(t): Ajankohtaista | Kommentoi

Siunattua kesää jokaiselle vankilatyön ystävälle

”Herran Jeesuksen Kristuksen armo ja Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon kaikkien teidän kanssanne.” Näin Paavali toivotti siunausta korintolaisille, ja näin mekin haluamme toivottaa Jumalan siunausta ja kaikkea hyvää teille jokaiselle.

Kategoria(t): Ajankohtaista | Kommentoi

jäsenkirje kevät 2018

Evankeliointi ja vankilalähetys ry

Jeesuksen kuolema ja ylösnousemus

Meidän Jumalamme on armahtavainen ja laupias. Hän antoi Poikansa Jeesuksen meidän, syntisten, edestä kuolemaan ja näin sovittamaan kaikkien ihmisten synnit. Jeesus sanoi: ”Sinun tahtosi, Jumalani, Minä teen mielelläni.”

Jeesuksen ristintie oli todella tuskien tie. Mutta Jeesus kulki sen Rakkauden voimalla. Getsemanessa Hän rukoili: ”Isä, jos Sinä tahdot, niin ota pois minulta tämä malja; älköön kuitenkaan tapahtuko minun tahtoni, vaan Sinun.” Niin Hänelle ilmestyi taivaasta enkeli, joka vahvisti Häntä. Ja kun Hän oli suuressa tuskassa, rukoili Hän yhä hartaammin. Ja Hänen hikensä oli niin kuin veripisarat, jotka putosivat maahan.” (Luuk.22:42 – 44).

Jeesusta pahoin pideltiin ja sitten naulittiin ristille viattomana Jumalan Uhrikaritsana. Hän rukoili pahan tekijöidensä puolesta: ”Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät.”

Ristillä toinen ryöväri rukoili: ”Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi.” Niin Jeesus vastasi hänelle: ”Totisesti Minä sanon sinulle: tänä päivänä pitää sinun oleman Minun kanssani paratiisissa.”

Jeesus piti myös huolen äidistään. Hän antoi äitinsä opetuslapsi Johanneksen hoitoon.

Kaiken maan yli tuli pimeys, sillä aurinko oli pimentynyt ja temppelin esirippu repesi keskeltä kahtia. Jeesus huusi: ” Se on täytetty”. Ja sitten Hän sanoi: ”Isä, Sinun käsiisi minä annan henkeni.”

Jeesus nousi ylös kolmantena päivänä Voittajana pääsiäisaamun kirkkaudessa. Hän on voittanut synnin ja kuoleman. Tämä on Jumalan Sanan, evankeliumin ilosanoma, että nyt jokainen, joka tahtoo, saa tulla Jeesuksen luo. Hän antaa synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. Ihmiselle ihaninta on antaa elämä Jeesukselle ja seurata puhdassydämisinä Häntä ja niin pääsemme Taivaan Kotiin.

Annikki Salo

Jumalan armon aurinko

Istuin hiljattain junassa ja katselin ohikiitävän maiseman lomassa taivaalle. Taivaalla vallitsi paksu, harmaan eri sävyissä vellova tasainen pilvimatto. Pilvimatossa oli kuitenkin pienen pieni repeämä, josta auringon muodostamat kirkkaat säteet heijastuivat maahan asti. Näky puhutteli minua.

Jeesus käytti puhuessaan paljon vertauksia. Niistä minäkin pidän. Jumala on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Vaikka elämämme yllä velloisi paksu harmaa pilvimatto, loistaa kaikkien olosuhteiden ja tilanteiden yllä kuitenkin Jumalan kirkkaus. Kuten tässäkin arkielämän tapauksessa, Jumalalle on kaikki mahdollista! Tiedämme luonnostakin, että pilvimaton yläpuolella paistaa aina aurinko. Vaikka emme sitä aina näe, aurinko on ja pysyy siellä.

Kun saamme yksin armosta olla Herran Jeesuksen opetuslapsia ja Jumalan omia, elämässämme paistaa aina aurinko, vaikka omat luonnolliset silmämme eivät sitä näkisikään. Jos uskomme ja luotamme siihen, että elämämme olosuhteet ja koettelemukset ovat kaikkivaltiaan Jumalan tarkkaan, rakkaudella räätälöimiä ja sallimia, voimme levosta käsin luottaa siihen, että kaikki on hyvin. Sillä kaikki vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka Hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut (Room. 8:28).

Maaliskuussa kokoonnuimme yhdistyksen vuosikokouksen merkeissä Hämeenlinnan Vapaakirkossa. Uuteen hallitukseen valittiin Soile Inkari, Jouko Jutila, Ilmari Kauppinen, Katriina Kerttula-Hiippavuori ja Markku Rekola sekä varajäseniksi Antti Sainio ja Jorma Haarala. Jäsenmaksu päätettiin nostaa 20 euroon / vuosi. Yhdistyksen varat käytetään vankien hyväksi ja jäsenmaksut muodostavat tärkeimmän yhdistyksen tulonlähteen.

Rukoukset, jäsenmaksut ja lahjoitukset mahdollistavat sen, että voimme yhdessä jatkaa evankeliumin viemistä linnan muurien sisäpuolelle. Yksin ei kukaan pysty tehtävää tekemään, vaan kaikkia tarvitaan. Jäsenmaksut ja lahjoitukset voi käydä maksamassa Evankeliointi ja vankilalähetyksen tilille: FI44 5710 5220 0355 53. Jäsenmaksu on 20 euroa. Jäsenmaksuille viitenumero on 1504 ja vastaavasti lahjoituksille 5005.

Lämmin kiitos Sinulle ja siunausta!

Katriina Kerttula-Hiippavuori

sihteeri

Rukouksin ja työtä tehden

Jokaista vankilatyön ystävää tarvitaan, niin kuin Katriina edellä olevassa kirjoituksessa totesi. Jokaista työn osa-aluetta tarvitaan myöskin; on tärkeätä rukoilla, viedä evankeliumia ja auttaa vankilatyön ajallisissa asioissa. Kaikki eivät voi tehdä kaikkea, vaan Jumala on viisaudessaan laskenut eri asiat eri henkilöiden sydämelle. Kutsun pitää tulla Jumalalta; olosuhteet ovat sitten tilaisuuksia auttaa ja tarttua annettuihin mahdollisuuksiin.

Muutama viikko sitten juttelin vanhan Herran palvelijan kanssa, jonka sydämelle Jumala oli laskenut vankilatyön. Hän hyvin nöyrällä sydämellä kertoi, että joka päivä hän rukoilee vankilatyön puolesta. Tätä hän on tehnyt vuosikymmenien ajan. Mietin, että kuinkahan monta ystävää on, jotka uskollisesti kantavat jokaisena päivänä vankeja, vankilalähettejä ja vankilatyötä Herran eteen. Rukouksen merkitys on äärettömän tärkeä. Jumala on antanut meille rukouksen tien tuoda pyyntömme kiitoksen kanssa Hänelle tiettäväksi, ja Hän on luvannut vastata rukouksiin. Rukousta todella tarvitaan. Tämä on taivaallista työtä, josta ajallaan Herra maksaa palkan.

Tämä rukoileva ystävä itse tulee toimeen tavallisella vanhuuseläkkeellä, ja silti hänellä on varaa uhrata vankilatyölle. Olen huomannut vuosien saatossa, että monella, jolla on vähän varoja, on sydämen hyvyyttä auttaa heikommassa asemassa olevia lähimmäisiä. Uskon, että Herran silmissä määrällä ei ole merkitystä vaan sydämen asenteella. Keräämmekö itsellemme vai annammeko myös tarvitseville?

Osa on eturintamalla, osa kuormastossa. Jumalan Sana vakuuttaa, että jokainen tavalla tai toisella työhön osallistuva on saava yhtä suuren palkan. Yhteistyötä todella tarvitaan; kukaan ei voi tehdä yksin mitään. Sinä, joka et ole näkyvällä paikalla tehnyt vankilatyötä, mutta olet rukouksin tai ajallisin asioin auttanut, olet yhtä lailla ja arvokkaalla tavalla mukana vankilatyössä. Lämmin kiitos jokaiselle, joka on tukenut vankilatyötä eri tavoin. Jumalalla on tarkka kirjanpito kaikesta. Ja ajattele, että sitten aikanaan, kun kaikki muuttuu näkemiseksi ja Herran kirjanpito osoittaa, että sinun rukoustesi ja ajallisesti tukemasi vankilatyön kautta moni vanki on antanut elämänsä Jeesukselle tai moni on saanut vahvistua uskossa tai monia muita ihania taivaallisia asioita on tapahtunut joko muurien sisäpuolella tai vapautumisen jälkeen. Ja sinä olet osaltasi ollut mukana mahdollistamassa tämän rukoustesi ja lahjojesi kautta. Lisäksi kerrannaisvaikutukset ovat monesti ihmeteltävät Jumalan valtakunnassa.

Jumala katsoo asioita iankaikkisuusnäkökulmasta. Kaikkein tärkeintä on sielun pelastus Jeesuksen veren ja Hänen ristintyönsä kautta. Meille on tärkeää, että itse pääsemme perille Taivaan kotiin ja saamme omalta osaltamme vaikuttaa mahdollisimman monen vankilakuvioissa olevan tai sieltä vapautuneen pääsevän perille Taivaallisiin, Jumalan lasten kirkkauteen.

Jeesuksen hyvyyttä jokaiselle vankilatyön ystävälle.

Siunaten,                                 Soile Inkari                                         yhdistyksen puheenjohtaja

Kategoria(t): Jäsenkirje | Kommentoi

Terveiset vankilatyön koulutuksesta

Terveiset kristillisen vankila- ja kriminaalityön vapaaehtoiskoulutuksesta Tampereelta! Tiivistäen voisi sanoa, että hengellisen vankilatyön tekijät ja toimijat ovat kristikansan yksi yhteneväisin toimijaryhmä, sillä jokaisen työnäky on sama; sielujen voittaminen Jeesukselle Kristukselle! Sillä uskon päämäärä on sielujen pelastus (1.Piet 1:9)! Kun toinen kylvää, toinen saa niittää ja kunnia siitä kuuluu yksin Jumalalle!

Maaliskuun ensimmäinen viikonloppu oli antoisa ja monipuolinen tietopaketti hengellisestä vankila- ja julistustyöstä, kriminaalityöstä yksilötyönä ja sielunhoitona sekä vankien ja heidän läheistensä hengellisistä tarpeista. Kolmipäiväisessä koulutuksessa puhujavieraina olivat Seppo Peltomäki, Markku Tulander, Pekka Matilainen, Timo Katto, Vesa Mäkelä, Terhi Turkka sekä Sami Puumala. Tampereen Teopolikseen oli kokoontunut n. 35 innokasta sisarta ja veljeä, joiden sydämelle Jumala oli laskenut vankilatyön.

Koulutuspäivät koostuivat luennoista ja pienryhmätyöskentelyistä ja –pohdiskeluista. Koin itse tärkeänä keskustella koulutuksen eri aiheista pienemmissä ryhmissä. Aamu- ja iltahartausvetovastuut oli jaettu eri pienryhmille. Ja itsekin pääsin laulamaan rakkaan Hän tulee takaisin –laulun. Sain tutustua viikonlopun aikana ihaniin ihmisiin ympäri Suomea ja kuulla mitä mielenkiintoisempia kertomuksia siitä, miten Jumala oli ihmisiä johdattanut vankilatyön äärelle.

Päällimmäisenä mieliini jäivät erityisesti seuraavat asiat:

  • Hengellisen vankilatyön pitäisi tavoittaa paremmin myös vankien perheitä, läheisiä ja lapsia
  • Vanki haluaa tulla kohdatuksi arvokkaana ihmisenä ja onnistuneen vuorovaikutussuhteen luominen häneen on ensiarvoisen tärkeää
  • Vankilassa halutaan kuulla mitä Jeesus elämässämme on saanut aikaan, eikä niinkään elämästämme ennen Häntä
  • Vangilla on vankilassa kaipuu ihan tavalliseen ja normaaliin elämään joten, ole oma aito itsesi ja muista, että Jumala on sinut työhön kutsunut, Hän on sinut myös varustava!
  • Sielunhoitotyö on pitkäjänteistä, hienovaraista ja ihmisyyttä kunnioittavaa, jossa on sallittava myös ihmisten oikeus omistaa omat kipunsa, sillä niiden kanssa on totuttu elämään ja niiden poisantaminen vie oman aikansa

 

Innokkaana lähden kohti Jumalan ennalta valmistamia askelia. Muistetaan vankeja, heidän läheisiään, vankiloiden henkilökuntaa ja vankilalähettejä runsain rukouksin! Siunausta!

 

Kategoria(t): Uncategorized | Kommentoi

la 3.3. 2018 vankilalähetyksen vuosikokous

Hämeenlinnan Vapaaseurakunnassa, Sibeliuksenkatu 17, 13100 Hämeenlinna, on vankilalähetyskokous klo 13.

Evankeliointi ja vankilalähetyksen vuosikokous pidetään la 3.3.2018 klo 15 vankilalähetyskokouksen jälkeen Hämeenlinnan Vapaaseurakunnassa.

Kategoria(t): Ajankohtaista | Kommentoi

Joulutervehdys

MARIAN IHANA KUTSUMUS JA KUULIAISUUS

Jumalan Sana on todella ihmeellinen.  Raamattu käy lukukerrasta toiseen aina rikkaammaksi, sillä Jumalan Sana on ”elävä ja voimallinen” aina, kun sitä rukoillen ja sydämeemme kätkien luemme (Hebr. 4:12).

Katsomme jouluevankeliumista, mitä Jumalaan uskova, juutalainen nuori nainen, Maria, sai kokea. Raamattu kertoo: ”Jumala lähetti enkeli Gabrielin Galileaan, Nasaret-nimiseen kaupunkiin, neitsyen luo, joka oli kihlattu Daavidin sukuun kuuluvalle Joosef-nimiselle miehelle. Neitsyen nimi oli Maria”  (Luuk. 1:26,27).

Näin Rakkauden Jumalamme toimii meidän, syntisten pelastamiseksi. Enkelin näkeminen voi ensin säikäyttää, mutta miten hellän laupiaasti enkeli tervehtikään Mariaa: ”Terve, armoitettu! Herra olkoon kanssasi!”  Maria hämmentyi ja mietti tervehdyksen merkitystä. Niinpä enkeli jatkoi: ”Älä pelkää, Maria, sillä sinä olet saanut armon Jumalan edessä”.  Kerrotaan, että Raamatussa on 366 kertaa ”Älä pelkää” tai Älkää peljätkö”.  Jumala on todella Pyhä Rakkaus, ja Hänellä on ”hyvä tahto ihmisiä kohtaan”, kuten enkelijoukko jouluyönä lauloi paimenille.  Enkeli jatkoi: ”Ja katso, sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinun on annettava Hänelle nimi Jeesus.”(j.31). Olipa aikamoinen uutinen viattomalle, kihlautuneelle Marialle! Sanoma jatkui: ”Hän on oleva suuri ja Hänet kutsutaan Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa Hänelle Daavidin, Hänen isänsä, valtaistuimen. Hän hallitsee Kuninkaana Jaakobin sukua ikuisesti, eikä Hänen valtakunnallaan ole loppua.” (jj.32,33).

Kuinka kauniin yksinkertaisesti Maria kysyykään: ”Kuinka tämä voi tapahtua, kun minä en miehestä mitään tiedä?”(j.34). Kun on tunto ja elämä puhdas, voi kysyä avoimen luottavasti. Ja niinpä enkeli vastaa: ”Pyhä Henki tulee päällesi, ja Korkeimman voima varjoaa sinut. Siksi myös sitä Pyhää, joka syntyy, kutsutaan Jumalan Pojaksi.”(j.34). Maria sanoo lopuksi nöyrästi: ”Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle sanasi mukaan.” (j. 38).

Tässä enkeli Gabrielin ja Marian keskustelussa on koko Jumalan salaisuus ilmaistuna meille. Jumala tahtoo antaa jokaiselle luokseen tulevalle armonsa, syntien anteeksi antamisen. Jeesus on todella Korkeimman Poika, Pyhä Jumalan Poika ja ihmisen, Marian Poika.  Jeesus on Vapahtaja kaikille ihmisille, juutalaisten Messias ja kaikkien Häneen uskovien Kuningas ja Hänen valtakuntansa on iankaikkinen.

Maria ei varmaan heti kaikkea käsittänyt, mutta turvallisin mielin hän antautuu nöyrästi kaikessa Jumalan Sanan kuuliaisuuteen. Siinä on meille itse kullekin kaunis malli. Sillä onnellisin ihminen on se, joka tulee Jeesuksen luo ja antaa elämänsä kokonaan Hänelle. Siinä on todellisin sekä ajallinen että iankaikkinen turva, rauha ja autuas ylionnellisuus!

Tämän Annikki Salon kirjoituksen myötä toivotamme kaikille Evankeliointi ja vankilalähetyksen jäsenille joulurauhaa ja siunausta tulevalle vuodelle 2018.

 

Evankeliointi ja vankilalähetyksen puolesta

Soile Inkari, puh.joht.                                       Katriina Kerttula-Hiippavuori, siht.

Kategoria(t): Joulukirje | Kommentoi

vankilalähetyskokous su 29.10. klo 11 Naantalin helluntaiseurakunnassa

Sunnuntaina 29.10 klo 11 on vankilalähetyskokous Naantalin helluntaiseurakunnassa,Soinistentie 5.

Puhujina vankilalähetit Pertti Hottinen ja Antti Sainio.

Kategoria(t): Ajankohtaista | Kommentoi