Vankilalähetyskokous la 2.3. klo 16

Vankilalähetyskokous kaikille vankilatyötä tekeville tai siitä kiinnostuneille.

Olet sydämellisesti tervetullut lauantaina 2.3. klo 16 Toivon seurakuntaan, Eerikinkatu 4 (käynti Lidlin myymälän viereisestä ovesta, portaat alakertaan).

 

Kategoria(t): Ajankohtaista | Kommentoi

Vankilalähetyksen vuosikokous la 2.3.2019 Turussa

Evankeliointi ja vankilalähetyksen vuosikokous pidetään lauantaina 2.3. klo 14 Turussa Toivon seurakunnassa, Eerikinkatu 4.

Kaikki vankilalähetyksen jäsenet ovat sydämellisesti tervetulleita.

Kategoria(t): Ajankohtaista, Vuosikokous | Kommentoi

Joulutervehdys

NÄEMMEKÖ SUUREN VALKEUDEN?

Elämme nyt talven aikaa, pimeitä iltoja, öitä ja aamuja. Lamput valaisevat sekä sisällä että ulkona, mutta vain oman kehänsä verran. Jouluvalotkin ovat herkän kauniita. Mutta ilman Jumalan rakkautta Jeesuksessa Kristuksessa ”pimeys peittää maan ja synkeys kansat”. (Jes.60:a) Mutta Raamatun ihana lupaus on: ”Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valkeuden; jotka asuvat kuoleman varjon maassa, niille loistaa valkeus.” (Jes.9:1) Jumalan Sana on kokonaan totuus ja Sanan lupaukset ovat todet ja kestävät. Jeesus sanoo: ”Minä olen tullut valkeudeksi maailmaan, ettei yksikään, joka Minuun uskoo, jäisi pimeyteen. ”(Joh.12:46) Ja edelleen: ”Joka Minua seuraa, se ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on oleva elämän valkeus.” (Joh.8:12) Kun Jeesus on sydämemme ja elämämme Vapahtaja ja Herra, niin Hän on sydämemme valkeus. Tämä on elämämme ihanin ja tärkein asia!

Kun tulemme syntimme tunnustaen Jeesuksen luo, niin Hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä (1.Joh.1:9). Ja niin Taivaallinen Isämme antaa meille lahjanaan uskon sydämeemme (Ef.2:8). Tästä alkaa uskonelämämme Jeesusta seuraten. Monet arkailevat tunnustaa uskoaan Jeesukseen. Mutta ei tarvitse pelätä kertoa uskostaan, sillä ”sydämen kyllyydestä suu puhuu” (Matt.12:34a). ”Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on Hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut. Sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. ”(Room.10:9,10) Ja Jumala lupaa Sanassaan: ”Ei yksikään, joka Häneen uskoo, joudu häpeään.”(Room.10:11) Ja vielä Jeesus lupaa: ”Joka uskoo Minuun, niin kuin Raamattu sanoo; hänen sisimmästään on juokseva elävän veden virrat.” (Joh.7:38) Haluathan olla puhdas lähdeihminen!

On kunnia-asia palvella Jeesusta, joka jätti Taivaan ja syntyi tänne maailmaan pienenä vauvana Maria – äidistä. Hän tuli sovittamaan koko maailman ihmisten synnit! Jeesus lupaa Sanassaan: ”Jos joku minua palvelee, seuratkoon hän Minua; ja missä Minä olen, siellä on myös palvelijani oleva. Jos joku Minua palvelee, niin Isä on kunnioittava häntä.” (Joh.12:26) Tuo jälkimmäinen lause hämmästytti minut nuorena niin, että melkein huimasi: ”Isä kunnioittaa”, sillä olinhan koulussa joidenkin mielestä uskovaisena ”vähän outo” – mutta sellaisenakin onnellinen. Sana on kantanut kautta elämän, on aivan ihana palvella Jeesusta. ”Jos joku rakastaa Minua, niin hän pitää Minun Sanani, ja Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen tykönsä ja jäämme hänen tykönsä asumaan. ” (Joh.14:23) Sinäkin voit saada uskon kautta Jumalan ja Jeesuksen asumaan sydämeesi! Koko elämän siunaus on: ”Siinä Minun Isäni kirkastetaan, että te kannatte paljon hedelmää ja tulette Minun opetuslapsikseni.” (Joh.15:8)

Mikä turva meillä onkaan Jeesuksessa. Hän sanoo: ”Minun lampaani kuulevat Minun ääntäni, ja Minä tunnen ne, ja ne seuraavat Minua. Ja Minä annan heille iankaikkisen elämän, ja he eivät ikinä huku, eikä kukaan ryöstä heitä Minun kädestäni. Minun Isäni, joka on heidät minulle antanut, on suurempi kaikkia, eikä kukaan voi ryöstää heitä Minun Isäni kädestä. Minä ja Isä olemme yhtä.” (Joh.10:27 – 30)

Nyt juhlimme Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhlaa kiitollisina Jumalalle Hänen suuresta pelastuksen lahjastaan!

Tämän Annikki Salon kirjoituksen myötä toivotamme kaikille Evankeliointi ja vankilalähetyksen jäsenille joulurauhaa ja siunausta tulevalle vuodelle 2019.

Evankeliointi ja vankilalähetyksen puolesta
Soile Inkari, puh.joht. Katriina Kerttula-Hiippavuori, siht.

Kategoria(t): Uncategorized | Kommentoi

jäsenkirje syksy 2018

Evankeliointi ja vankilalähetys ry

Jeesuksen hyvyyttä jokaiselle vankilatyön ystävälle!

Siunattua syksyn aikaa sinulle. Kesän helteiden jälkeen syksyn raikkaat päivät tuntuvat varsin virvoittavilta. Hellepäivät ovat olleet vankilan muurien sisälläkin aikamoinen koetus. Vangit ovat kertoneet, miten mahdottoman kuumaa on ollut sellissä, johon ei saa minkäänlaista ilmanvaihtoa. Lisäksi sisäinen elämä on saattanut olla kuin pätsi. Ainoastaan Jumalan armon ilmestyminen ihmisen elämään voi tuoda sellaisen sisäisen vapauden ja rauhan, jonka päälle voi rakentaa. Rukoillaan Jumalan virvoitusten aikaa jokaisen vangin, jokaisen vankilalähetin ja vankilatyön ystävän henkilökohtaiseen elämään. Ja aina kun käännymme Jeesuksen puoleen, Hän aina kuulee meitä. Hän aina vastaa rukouksiin. Hän aina rakastaa meitä jokaista.

Vankilatyö, niin kuin kaikki Jumalan valtakunnan työ, on yhteistyötä. Yksin kukaan ei pysty tehtävää tekemään, vaan jokaista tarvitaan. Yhteistyössä on voimaa. Rukoukset, jäsenmaksut ja lahjoitukset mahdollistavat sen, että voimme yhdessä jatkaa evankeliumin viemistä linnan muurien sisäpuolelle. Jäsenmaksut ja lahjoitukset voi maksaa Evankeliointi ja vankilalähetyksen tilille: FI44 5710 5220 0355 53. Jäsenmaksu on 20 euroa. Jäsenmaksuille viitenumero on 1504 ja vastaavasti lahjoituksille 5005.

Siunaten, Soile Inkari (puh.joht.)

 

Evankeliumia vankiloihin

Jeesus puhui kansalle ja opetuslapsilleen ristin kantamisesta, itsensä kieltämisestä ja elämän kadottamisesta Hänen tähtensä. Hän sanoi: ”Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun ja evankeliumin tähden, hän pelastaa sen. Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi vahingon sielullensa?” (Mark. 8:34-36)

Herran Jeesuksen opetuslapsena ja tunnustavana kristittynä on tänä päivänä yhä vaikeampi olla maailmassa. Monet maksavat vakaumuksestaan ja arvioistaan kovaa hintaa, täällä Suomessakin. Samaan aikaan kun maailman ihmiset etsivät elämäänsä tarkoitusta, kuka mistäkin, ja omaan tyhjyyteensä ja hätäänsä täyttymystä ja turvaa, he kadottavat sen ainoan, joka on luvannut antaa meille Elämän, yltäkylläisen elämän. Hänet, joka yhä tänäkin päivänä etsii ja kutsuu janoisia ja nälkäisiä luokseen juomaan Elävää vettä ja syömään Elämän leipää. Hänet, joka yksin ainoastaan voi täyttää kaipuumme.

Ihminen monesti joutuu kadottamaan oman elämänsä ja ajamaan itsensä umpikujaan, ennen kuin hän voi löytää todellisen elämän Vapahtajan, Jeesuksen Kristuksen yhteydessä. Siksi vankila on monille siunaukseksi, jotta hän voi pysähtyä elämänsä äärelle. Jeesus kutsuu sielläkin!

Loistakoon Kristuksen valo maailman pimeydessä, vankilan muurien sisällä ja Sinun sydämessäsi! Olethan mukana mahdollistamassa maailman parhaimman sanoman, evankeliumin ilosanoman, viemistä vankiloihin!

Katriina Kerttula-Hiippavuori (siht.)

 

Että he yhtä olisivat!

Jeesus antoi ja näytti, mitä yhteys on. (Joh. 10:30) Minä ja Isä olemme yhtä! Jeesus sanoi, että Hän rukoilee meidän uskovien puolesta ja rukouksessaan Hän toivoo, että he, siis uskovat, olisivat yhtä niin kuin mekin! Raamatustamme voimme nähdä ja lukea valtavat neuvot, miten muurin rakentajat olivat hajallaan. (Neh. 4:19) Työ oli suuri ja laaja, mutta yksi mies sai aikaan sen, että jokainen tuli paikalleen ja rakensi kohdallaan olevan muurin.

Uskallan sanoa, että vankilalähetit ovat hajallaan ja kaukana toisistaan! Jopa niin hajallaan ollaan, että ei edes hyväksytä vankilatyötä yhdessä, vaan on pieniä ryhmiä, joihin ei sitten oteta, ei edes sitä, jonka Jumala on kutsunut erikoisesti vankeja evankelioimaan.

Entä sitten, kun Jeesus on pelastanut jonkun vangin, ja monella vapautuvalla ei ole kohdetta, minne menisi yöksi saatikka sitten pidemmäksi ajaksi. Voin kertoa, eikä tämä ole mitenkään kunnian pyyntöä, vaan kertomus siitä, miten kotini on ollut avoinna monille vapautuville, ja Helsingissä asuessamme asunnossa oli pieni sivuhuone, jonne vein monta kertaa kodittoman nukkumaan, peseytymään ja ruokailemaan.

Nyt en voi niin enää tehdä, kun sairas vaimoni on yhden huoneen valloittaja pyörätuolineen!

Olen niin kymmenet kerrat pyytänyt joitakin uskovia tulemaan kotiimme rukoilemaan, mutta vain harvat ovat käyneet ja vain piipahtaneet ja sitten kai unohtaneet.

Jeesuksen toivomus on edelleen voimassa, ETTÄ HE YHTÄ OLISIVAT!

Antti Sainio, vankilalähetti

Kategoria(t): Uncategorized | Kommentoi

Hengellisen vankilatyön tilaisuus su 26.8. klo 16 Naantalin Helluntaiseurakunnassa

Hengellisen vankilatyön tilaisuus su 26.8. klo 16 Naantalin Helluntaiseurakunnassa, Soinistentie 5, 21110 Naantali. Puhujina Pertti Hottinen ja Antti Sainio. Mukana myös muita vankilalähettejä.

Kaikki hengellistä vankilatyötä tekevät tai siitä kiinnostuneet, olette sydämellisesti tervetulleita mukaan.

Kategoria(t): Ajankohtaista | Kommentoi

Hengellisen vankilatyön tilaisuus la 22.9. klo 16 Toivossa (Eerikinkatu 4, Turku)

Kaikki hengellisestä vankilatyöstä kiinnostuneet tai työtä tekevät ovat sydämellisesti tervetulleita tilaisuuteen, joka pidetään Toivonseurakunnassa Turussa Eerikinkatu 4.

Kuulemme varmasti mielenkiintoisia asioita vankilatyön saralta.

Kategoria(t): Ajankohtaista | Kommentoi

Siunattua kesää jokaiselle vankilatyön ystävälle

”Herran Jeesuksen Kristuksen armo ja Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon kaikkien teidän kanssanne.” Näin Paavali toivotti siunausta korintolaisille, ja näin mekin haluamme toivottaa Jumalan siunausta ja kaikkea hyvää teille jokaiselle.

Kategoria(t): Ajankohtaista | Kommentoi