Kotisivujen osoite muuttuu

Evankeliointi ja vankilalähetyksen kotisivut muuttuvat osoitteeseen:

evankeliointijavankilalahetys.fi

Kategoria(t): Uncategorized | Kommentoi

Joulukirje 2020

Evankeliointi ja vankilalähetys ry

TEILLE ON SYNTYNYT VAPAHTAJA, JOKA ON KRISTUS HERRA


Jumalan armo on mittaamaton ihanuus. Joulun ihme Jeesuksessa on aina uusi ja täydellinen ja ylivertainen elämänmuutos jokaiselle, joka sitä janoaa. Jokainen ihminen on Jumalan luomistyön ihme, ja niinpä jokaisella ihmisellä on sisimmässään syvin jano saada synnit anteeksi ja iankaikkinen elämä, myönsipä hän sitä tai ei. Ja niinpä olemme Jumalalle vastuulliset elämästämme. Sielunvihollinen, kaiken valheen isä, tekee kaikkensa, etteivät ihmiset etsiisi Jumalan armoa, mutta Jeesus on ”rikki polkenut käärmeen pään”, voittanut sielunvihollisen vallan ja Hän ottaa vastaan jokaisen Häntä kaipaavan ihmisen.


Raamattu kertoo, että ensimmäisenä jouluyönä Herran enkeli ilmestyi yöllä laumaansa vartioiville paimenille ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään. Paimenet pelästyivät, mutta enkeli kuulutti heille: ”Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille hyvän sanoman suuresta ilosta, joka on tuleva kaikelle kansalle. Teille on tänään Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus Herra. Ja tämä on teille merkkinä, te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä.” Yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen: ”Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja
maan päällä rauha ihmisten kesken, joita kohtaan Hänellä on hyvä tahto!”.


Pelko tuntematonta kohtaan voi vallata meidät. Mutta sanoma onkin ihana! Meille on syntynyt Vapahtaja! Jokainen meistä kaipaa Vapahtajaa elämäänsä, sillä ”Hän on vapahtava kansansa. heidän synneistään.” (Matt. 1:21) ja ”täydellinen Rakkaus karkottaa pelon” (1. Joh. 4:18). Tämä lupaus kuuluu jokaiselle todelliselle rukoilijalle.
Jeesus on myös Kristus Herra! Hän on Jumalan Poika, voideltu Kristus. ”Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että Hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot.” (1. Joh. 3:8) Hänellä on kaikki valta Taivaassa ja maan päällä! (Matt. 28:18). Jeesuksen armo ja totuus vallatkoon Sinunkin sydämesi valollaan ja kirkkaudellaan!

Tämän Annikki Salon kirjoituksen myötä toivotamme kaikille Evankeliointi ja vankilalähetyksen jäsenille joulurauhaa ja siunausta tulevalle vuodelle 2021.

Evankeliointi ja vankilalähetyksen puolesta

Soile Inkari, puh.joht. Katriina Kerttula-Hiippavuori, siht.

Kategoria(t): Uncategorized | Kommentoi

Jäsenkirje syksy 2020

Jeesus tulee pian, oletko valmis?

Tällaisia katuvalaisimen ilmoituksia olet nähnyt varmasti useaan otteeseen. Olen laittanut merkille, että jossakin vaiheessa niitä näkyi vähemmän, mutta nyt olen tavannut niitä useammassa paikassa. Raamattu päättyy Jeesuksen lohdullisiin ja rohkaiseviin sanoihin: ”Totisesti, minä tulen pian.” Aamen, tule Herra Jeesus! Herran Jeesuksen Kristuksen armo olkoon kaikkien kanssa, aamen. (Ilm. 22:20-21).

Lopun ajat alkoivat siis Jeesuksen syntymästä, ja vuosisatoja ihmiset ovat odottaneet Jeesuksen toista tulemusta. Mutta nyt Raamatun profetiat alkavat rakkaat sisaret ja veljet, toteutua silmiemme edessä! Päivä päivältä Pyhä Henki minussa todistaa: ”Minä tulen pian!”. Pietari kirjoittaa, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan ja sanovat: ”Missä on lupaus hänen tulemuksestaan? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niin kuin se on ollut luomakunnan alusta.” …Mutta ei Herra viivytä lupauksensa toteuttamista, niin kuin jotkut väittävät, vaan Hänen tahtonsa on, että jokainen ihminen pelastuisi ja tulisi parannukseen (2. Piet. 3:3-4, 9).

Mutta olemmeko me uskovat valmiita? Odotammeko todella Jeesuksen palaamista ja Hänen kohtaamistaan? Nykyisin saarnoissa puhutaan varsin vähän Jeesuksen toisesta tulemuksesta. Tuntuuko se liian kaukaiselta ajatukselta tai kenties pelottavaltakin asialta? Meille sen tulisi olla autuuden ja ihanuuden päivä! Mutta jos on kuitenkin niin, että sydämesi sinua jostain syyttää, saamme aina tulla nöyrin sydämin Isän eteen, tehdä parannusta ja tunnustaa syntimme. Parannuksen teko on iloinen asia ja Jeesuksen Kristuksen veri tulee ja puhdistaa meidät kaikesta synnistä. Kuinka valtavan ihana asia se onkaan!

Juurrutaan Raamatun Sanan totuuteen, puhdistaudutaan, pyhittäydytään Pyhän Hengen ohjauksessa ja etsitään Hänen tahtoaan! Tule Herra Jeesus!

Sinua siunaten,

Katriina Hiippavuori, sihteeri

Vangin tervehdys vankilalähetysihmisille

Olen elinkautisvanki, jolle usko Jumalaan on todella tärkeä. Se on kantavin voimavarani täällä vankilassa. Annoin reilu kuusi vuotta sitten elämäni Jeesukselle, ja silloin tein uskonratkaisun tämän tuomioni alkaessa vankilassa. Se pelasti koko elämäni, sillä minulla oli rankka menneisyys. Haluan myös kiittää siitä, että minua autettiin, kun tarvitsin kenkiä, kun edelliset olivat rikki. On hienoa, että vangeistakin välitetään. Kiitos!

Elinkautisvanki

Savenvalajan pöydällä

”SAVEA MÄ VAIN OLIN HERRA PÖYDÄLLÄSI. KÄSISSÄSI RIKKINÄINEN ASTIA VAIN. KOVA KUORI KOLHIINTUNUT AIVAN, LUULIN KAIKEN KESTÄVÄNI. HELLÄT KÄDET, KUN SAIVAT MINUT MURTAA, SILLOIN HUOMASIN TUSKASSANI: HYVÄ NÄIN ON SITTENKIN VAIN LUOTTAA, ONHAN KÄDESSÄSI ELÄMÄNI. ”JER 18:1-8

Profeetta Jeremia sai olla Jumalan äänenä Israelin kansalle. Jumala puhui usein Jeremialle luonnollisten tavallisten asioiden kautta. Jo kun Jeremia kutsuttiin palvelemaan profeettana, kun Jumala ilmestyi hänelle, niin näytettiin ”Mantelipuun oksa”, ja Herra kysyi: mitä näet Jeremia…. ja niin hän vastasi näen ”mantelipuun oksan”, ja Herra sanoi, että Jeremia on nähnyt oikein…

Jumala haluaa ja on aina halunnut olla ihmisen sekä kansakunnan Jumala, jolla on läheinen yhteys. Hän haluaa ”keskustella ja valvoa elämäämme”. Kun Isämme Jumala puhuu, Hän aina valvoo Sanaansa sekä tahtoo kysellä meiltä, olemmeko ymmärtäneet oikein, mitä Hän on puhunut esim. Sanan tai Hengen kautta. Herra johtaa meitä eri tilanteisiin ja paikkoihin, jossa Hän antaa Sanansa. Se voi on rukoushuone, rukouskammiomme, se voi olla kyläreissu ystävämme luokse tai vaikkapa työpaikkamme. Monesti Jumala puhuu meille myös luonnossa kävellessämme. Jumalan PYHÄ HENKI ei ole sidottu aikaan eikä paikkaan.

Jeremia vietiin SAVENVALAJAN HUONEESEEN. Kun hän seurasi savenvalajan työtä, JUMALAN HENKI alkoi puhumaan. Savenvalajan käsissä meni pilalle astia, jota hän alkoi muokata, niin hän aloitti muokkaamisensa uudelleen ja valmisti uuden astian. NÄIN JUURI TEKEE MYÖS ISÄ JUMALA MEISSÄ, jos me menemme syystä tai toisesta ”käyttökelvottomaksi” niin, että Hän ei voi meitä käyttää astianaan. Jos meidän elämäämme ei kirkasta Taivasten valtakuntaa maan päällä, niin HÄN OTTAA MEIDÄT ja rupeaa muokkaamaan meitä uudelleen astiakseen. Jos olet tuossa muokkausvaiheessa, se ei aina tunnu ehkä mukavalta, mutta on muistettava, että ”KAIKKI YHDESSÄ VAIKUTTAA NIIDEN PARHAAKSI, JOTKA JUMALAA RAKASTAVAT”. (Room. 8:28) Meidät on kutsuttu Jeesuksen Kristuksen kuvan kaltaisuuteen, (Room. 8:29 ”…Hän on edeltä määrännyt Poikansa kuvan kaltaisiksi…”) eli Jeesuksen mielenlaatuun, ja siinä on isällä Jumalalla meissä paljon työtä. Vaikka työ on meissä kesken, niin Hän käyttää meitä tällaisina keskeneräisinä, hyvinkin vajavaisina ihmisinä.

KUN SAVANVALAJA SAA ASTIAN MUOTOILTUA, NIIN VIE HÄN SEN ”UUNIIN”, JOSSA ASTIA SAA KOVAN, KIRKKAAN PINNAN. MEIDÄTKIN VIEDÄÄN TOISINAAN ”KOETUKSEN UUNIIN”, JOSSA SIELUNVIHOLLINEN KIUSAA JA HOUKUTTAA, ETTÄ MENISIMME OMAN LIHALLISEN MIELEMME LAATUUN JA VAIPUISIMME EPÄUSKOON JA MASENNUKSEEN. JUMALA SALLII TÄMÄN, SILLÄ ILMAN HÄNEN SALLIMATTAAN EI TAPAHDU MITÄÄN. TUOSSA UUNIVAIHEESSA MEITÄ KASVATETAAN, JA ME KASVAMME KAIKISTA ENITEN. SEN TÄHDEN ÄLÄ PELKÄÄ, ÄLÄKÄ ARKAILE. HERRA VAHVISTAA SINUA. NIIN SANOTUT ”VASTAMÄET” – NIISSÄ LUODAAN USKOOMME HENGELLISTÄ SYVYYTTÄ.

Me olemme jokainen jossain vaiheessa tuossa savenvalajan huoneessa – joko pöydällä tai uunissa. Tai olemme otettu jo uunista pois ja saamme läikkyä ylitsevuotavasti siitä viinistä, jota kaadetaan †aivaasta astiaamme. Soisin kaikille työntekijöille, että Pyhä Henki saisi virvoittaa ja täyttää astiasi uudella raikkaalla viinillä.

Tuo savenvalajan huone on uskovien yhteys, seurakunta, joka muodostaa Kristuksen ruumiin maan päällä. Joskus astia voi mennä niin rikki, ettei se suostu olemaan edes tuossa savenvalajan huoneessa eli uskovien yhteydessä seurakunnassa. Vielä silloinkin Valajamme, Luojamme etsii savenpalasensa ja haluaa jälleen tuoda työhuoneeseensa.

Me rakkaat työtoverit Kristuksessa saamme olla etsimässä näitä savi-ihmisiä kujilta ja aitovieriltä sekä vankiloista. Evankeliointi ja vankilalähetystyö on ”LÄHETYSTYÖTÄ” siinä missä kaikki muukin. Olemme niin sanotussa sisälähetystössä Suomen rajojen sisäpuolella. Monet vankilat ovat tämän koronaepidemian takia pysyneet kiinni ja / tai menneet uudelleen kiinni, toiset taasen ovat avautuneet ja pysyneet auki evankeliumin ilosanomalle. Monet ovat tulleet uskoon ja tulevat vielä, kun teemme työtä määrätietoisesti ja rukoillen.

SIUNAUSTA TEILLE JOKAISELLE RAKKAAT TYÖTOVERIT

Teitä rukouksin muistava veljenne, Juhani Rajala

Kategoria(t): Uncategorized | Kommentoi

Jäsenkirje kevät 2020

Evankeliointi ja vankilalähetys ry

Jeesuksen Kristuksen valo loistakoon yhä kirkkaammin

Elämme nyt maailmanlaajuisesti poikkeuksellista aikaa, mutta meille Jeesuksen
opetuslapsille nämä ajat eivät saisi tulla yllätyksenä. Herramme toinen tulemus on
lähempänä kuin koskaan! Opetuslapset halusivat tietää Herramme toisen tulemuksen merkkejä. Sano meille: milloin se tapahtuu, ja mikä on sinun tulemuksesi ja maailman lopun merkki: ”Silloin Jeesus vastasi ja sanoi heille: ”Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä. Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: ’Minä olen Kristus’, ja he eksyttävät monta. Ja te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista; katsokaa, ettette peljästy. Sillä näin täytyy tapahtua, mutta tämä ei ole vielä loppu. Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja nälänhätää ja maanjäristyksiä tulee monin paikoin. Mutta kaikki tämä on synnytystuskien alkua. Silloin teidät annetaan vaivaan, ja teitä tapetaan, ja te joudutte kaikkien kansojen vihattaviksi minun nimeni tähden. Ja silloin monet lankeavat pois, ja he antavat toisensa alttiiksi ja vihaavat toinen toistaan. Ja monta väärää profeettaa nousee, ja he eksyttävät monta. Ja sen tähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus. Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu. Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu.” Matt. 24:3-14
Meille kristityille ei ole luvattu helppoa tietä, mutta Jeesus on luvannut olla meidän
kanssamme aina maailman loppuun asti. Hän on luvannut elämän kruunun niille, jotka
uskollisena Hänelle pysyvät loppuun asti! Ystävät, on aika nostaa katseemme uskon
alkajaan ja sen täyttäjään, Herraamme Jeesukseen Kristukseen! On aika valvoa ja
teroittaa Hengen miekkamme! On aika kaunistautua ylkää vastaanottamaan! Mutta ennen kaikkea, on aika rohkeasti kertoa ainoasta Turvasta ja Pelastajasta tämän pimenevän maailman keskellä! Jumala pehmentää sydämen maaperiä, ja ihmiset ottavat sanomaa Jeesuksesta vastaan avoimesti! On yksi, joka vie meidät kerran iankaikkiseen elämään, jossa Jumala on luvannut pyyhkiä pois kaikki meidän kyyneleemme ja luoda kaiken uudeksi, halleluja! Koska emme voi poistaa pimeyttä, niin voimme tässä ajassa entistä kirkkaammin loistaa ja kertoa evankeliumin muuttavasta voimasta ja Hänestä, joka 2000-vuotta sitten jo maksoi syntivelkamme! Ja tämän kaiken Jeesus teki sen vuoksi, että Hän rakastaa Sinua ja olet Jumalalle mittaamattoman arvokas!
Maaliskuussa kokoonnuimme yhdistyksen vuosikokouksen merkeissä Naantalissa
Karvetin nuorisotiloissa. Uuteen hallitukseen valittiin Soile Inkari, Jouko Jutila, Juhani Rajala, Katriina Kerttula-Hiippavuori ja Markku Rekola sekä varalle Pertti Hottinen ja
Jorma Haarala. Jäsenmaksu päätettiin pitää 20 eurossa / vuosi. Yhdistyksen varat käytetään monipuolisesti vankien hyväksi, ja jäsenmaksut muodostavatkin tärkeimmän yhdistyksen tulonlähteen.

Rukoukset, jäsenmaksut ja lahjoitukset mahdollistavat sen, että voimme yhdessä jatkaa
evankeliumin viemistä vankilan muurien sisälle. Yhdistys tukee myös muilla tavoin vankien hengellistä kasvua. Jokaisen tuki on tärkeää tämän tehtävän toteuttamiseksi.
Jäsenmaksut ja lahjoitukset voi käydä maksamassa Evankeliointi ja vankilalähetyksen tilille: FI44 5710 5220 0355 53. Jäsenmaksu on 20 euroa. Viitenumero jäsenmaksuille on 1504 ja vastaavasti lahjoituksille 5005.
Jumalan siunausta sinulle toivottaen ja kaunista alkavaa kevättä,
Katriina Kerttula-Hiippavuori, sihteeri

Kaiken minä voin Hänessä, joka minua vahvistaa. Fil. 4:13
Näin toivottaen aloitan kirjoitukseni, tänä vaikeana aikana, jolloin olemme, monet meistä, karanteenissa koronaviruksen takia. En sano tätä valittaen, vaan haluan meidän kaikkien muistavan, kuka meidän vahvistajamme on. Jeesus on kuollut meidän puolestamme ja onpa ylösnoussutkin. Hän on meidän turvamme ja linnamme kaikkina aikoina. Me saatamme joutua kokemaan hyvinkin vaikeita kausia
elämässämme, mutta emme ole yksin, vaan Jeesus on meidän Auttajamme kaikissa
elämämme vaiheissa. Mitä joudummekin kokemaan, niin emme ole vastuussa siitä, mitä
meille tapahtuu, mutta olemme vastuussa siitä, miten me siihen reagoimme. Aloitammeko vihan pidon vai annammeko anteeksi ja rukoilemmeko vainoojiemme puolesta. Sitä ei kukaan voi tehdä omassa voimassa, vaan Hänessä, joka meitä vahvistaa. Minäkin olen kuullut vanhemmiltani ja monelta muulta, etten osaa mitään, enkä tule osaamaankaan. Nämä sanat olemme imeneet itseemme, ja monesti ne ovat vaikuttaneet negatiivisesti meidän elämäämme. Jeesuksen nimi tarkoittaa pelastaa, parantaa ja vielä Hän eheyttää meidät. Minullakin meni monta vuotta uskoessani nämä saatanan syöttämät valheet, ennen kuin ymmärsin, että Jeesus rakastaa minua! Onko se mahdollista? Sitten aloin toimia! Aamulla katsoin itseäni peilistä ja sanoin: ”Jorma, Jeesus rakastaa sinua.” Meni varmaan kuukausi, ennen kuin voin uskoa Jumalan totuuden, niin kuin Raamatussa sanotaan, mutta vähin erin Raamatun Sana alkoi tehdä positiivisia asioita elämässäni ja aloin löytää ja uskoa, mitä Raamattu sanoo. Vastustakaan perkelettä niin se pakenee. Kun alat löytää ja uskoa Sanaa, niin Hän tekee sinut terveeksi ja antaa sinulle terveen itsetunnon ja löydät aidon identiteettisi, joksi Luoja sinut loi. Näin nämäkin sanat saavat uuden ulottuvuuden. ”Kaiken minä voin Hänessä, joka minua vahvistaa.”
Jumalan runsasta siunausta teille kaikille ja aurinkoista kevättä!
Jorma Haarala
Raamattukoululaisen keväinen tervehdys
Hei! Olen Mika ja olen käynyt teidän avustuksellanne Iso-Kirja Raamattuopistoa. Ilman
teidän taloudellista tukeanne en olisi tähän kyennyt. Olen 39 v ja olen vankina Vilppulan
avovankilassa. Olen saanut paljon elämääni uutta sisältöä koulusta ja myös hengelliseen
elämääni uutta sisältöä. Olen oppinut erittäin paljon uutta Raamatusta ja teologiasta
yleensä. Myös olen saanut käytännön opastusta seurakuntatilaisuuksien juonnosta sun
muusta, mitä yleiseen seurakuntakäytäntöön kuuluu, kun pidetään tilaisuuksia.
Mielenkiintoista on ollut olla näissä mukana ja järjestämässä näitä. Koska sisälläni on
kutsu Jumalan valtakunnan työhön, niin näen ja tunnen Jumalan siunauksen tässä
koulussa elämääni. Tahdon teitä kaikkia kiittää tästä mahdollisuudesta, jonka olette
avanneet elämääni. Arvostan sitä todella paljon ja muistan teitä kaikkia rukouksin.
Teitä siunaten, Mika Jauhiainen
Puheenjohtajan terveiset
Haluan tähän jäsenkirjeen loppuun tuoda muutaman jakeen Raamatusta, jotka rohkaisevat ja lohduttavat. Monella on tänä aikana univaikeuksia. Jumalan Sana on myös lääke meidän elämäämme, ja toivon, että tämä taivaallinen lääke auttaisi sinua, joka sitä tarvitset.
Ps.3:6 Minä käyn levolle ja nukun; minä herään, sillä Herra minua tukee.
Ps. 4:9 Rauhassa minä käyn levolle ja nukun, sillä Sinä, Herra, yksin annat minun
turvassa asua.
Snl.3:24 Kun menet maata, et pelkää mitään, ja maata mentyäsi on unesi makea.
Jeesuksen hyvyyttä sinulle.
Siunaten, Soile Inkari, puheenjohtaja

Kategoria(t): Uncategorized | Kommentoi

Joulutervehdys 2019

Evankeliointi ja vankilalähetys ry

JOULUN ILOSANOMA KAIKELLE KANSALLE
Jumala on Rakkaus. Niinpä jouluevankeliumi on jälleen tämänkin joulun Ihanin Lahja ja
Sanoma! Jumala näki ja näkee ihmisten surun, vaivan ja murheen syntiinlankeemuksen
seurauksena, sillä synti tuo aina pelkkää pahaa ihmisten elämään. Niinpä Jumala antoi meille Pyhän Poikansa Jeesuksen Vapahtajaksi, että saisimme syntimme anteeksi ja uuden elämän Hänessä.

 
Enkeli sanoi nuorelle Marialle: ”Terve, armoitettu! Herra olkoon sinun kanssasi!” Maria
hämmästyi ihmetellen, kun Jumalan lämmin rakkaus kosketti häntä: ”Olen armoitettu ja Herra on kanssani!” Niinpä enkeli jatkoi: ”Älä pelkää, Maria, sillä sinä olet saanut armon Jumalan edessä.” Olemme alttiita peloille, niinpä joku on laskenut, että Raamatussa on 365 kertaa ”Älä pelkää” joko yksikössä tai monikossa. Sillä Jumalan armo voittaa pelkomme, onhan armo ihaninta meille langenneille ihmisille. Joku on selittänyt armo – sanan merkityksen: ansaitsematon rakkaus meidän osaksemme. Sitä se todella on!

 
Sitten enkeli jatkaa: ”Ja katso, sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus. Hän on oleva suuri, ja hänet pitää kutsuttaman Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa hänelle Daavidin, hänen isänsä valtaistuimen. Ja hän on oleva Jaakobin huoneen Kuningas iankaikkisesti, ja hänen valtakunnallansa ei pidä loppua oleman.” Tahdothan sinäkin päästä tällaisen Kuninkaan Valtakuntaan!

 

Siinäpä on kihlatulle Marialle väkevä sanoma, niinpä hän viattomana kysyy: ”Kuinka tämä voi tapahtua, kun minä en miehestä mitään tiedä?” Enkeli selittää Marialle: ” Pyhä Henki tulee sinun päällesi ja Korkeimman voima varjoaa sinut; sen tähden myös se pyhä, mikä syntyy, pitää kutsuttaman Jumalan Pojaksi.” Jumalan rakkauden lämpö antoi Marialle syvän turvallisuuden uskon luottamuksessa Jumalaan. Vielä enkeli kertoo Marialle, että hänen sukulaisensa, Elisabet, pappi Sakariaan vaimo, oli vanhalla iällään raskaana kantaen kohdussaan poikaa kuudennella kuukaudella, sillä ”Jumalalle ei mikään ole mahdotonta.”

 
Silloin Maria sanoi: ”Katso, minä olen Herran palvelijatar; tapahtukoon minulle sinun sanasi mukaan.” Uskon kuuliaisuudessa on aina hyvä kätkeä sydämeensä Jumalan Sana, vaikka sitä ei vielä omalla kohdallaan täysin ymmärräkään. Kun Maria lähti tervehtimään Elisabetia, niin siellä nämä kaksi Herran palvelijatarta saivat yhdessä vahvistua uskossaan Jumalan antamien profetioiden valkeudessa.

Kun Maria kertoi asian sulhaselleen Joosefille, hänkin viattomana pahastui ensin, mutta
enkeli ilmestyi hänelle unessa sanoen: ”Joosef, Daavidin poika, älä pelkää ottaa tykösi
Mariaa, vaimoasi. Sillä se, mikä hänessä on siinnyt, on Pyhästä Hengestä. Ja hän on
synnyttävä pojan ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus, sillä Hän on vapahtava
kansansa heidän synneistänsä.” (Matt.1:20,21).

Maria synnytti Betlehemissä Jeesuksen. Yötöissä olleille paimenille loisti Herran kirkkaus ja enkeli kertoi heille: ”Älkää peljätkö, sillä minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus Herra, Daavidin kaupungissa. Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen kapaloituna ja seimessä makaamassa.” Ja samassa oli enkelin kanssa suuri joukko ”taivaallista sotaväkeä” ja he lauloivat: ”Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan Hänellä on hyvä tahto.” Ja niin paimenet lähtivät kiiruhtaen katsomaan sitä ihmettä, josta enkelit kertoivat. Myös Itämaan tietäjät tulivat Jumalan tähden opastamina näkemään Jeesus – lapsen.

Saamme omistaa tämän kirkkaan rakkauden jouluevankeliumin omalle kohdallemme, sillä voimme jokainen ottaa vastaan sydämeemme Jumalan lahjana Vapahtajan, joka on Jeesus Kristus, Jumalan Poika.

Tämän Annikki Salon kirjoituksen myötä toivotamme kaikille Evankeliointi ja
vankilalähetyksen jäsenille joulurauhaa ja siunausta tulevalle vuodelle 2020.

Evankeliointi ja vankilalähetyksen puolesta

Soile Inkari, puh.joht. Katriina Kerttula-Hiippavuori, siht.

Kategoria(t): Uncategorized | Kommentoi

Jäsenkirje lokakuu 2019

Evankeliointi ja vankilalähetys ry                        Jäsenkirje lokakuu 2019

Tänään on pelastuksen päivä

Luonnossa kulkiessa tulee ihmeteltyä Jumalan suuruutta monessa, monessa asiassa. Väreissä on rikkautta, kun Jumala maalaa syksyn värit sellaiseen väriloistoon, johon ei ihminen koskaan voi ulottua. Tulimme juuri vaimoni Aunen kanssa suolta, jossa keräsimme karpaloita muutaman litran verran.

Ensin alkuun tuntui, että karpaloita ei ole missään, mutta yhtäkkiä ympärilläsi on niitä vaikka kuinka paljon. Silmän täytyy harjaantua näkemään niitä. Samoin on sienien laita. Jos et tunne paikkoja, missä niitä kasvaa, niin voit kävellä niiden yli huomaamatta lainkaan. Ihmisen elämässä

on myös paljon asioita, joita emme huomaa tai ne eivät kiinnosta, joten ohitamme ne. Paljon näkee ihmisiä, jotka mennä painaa sata lasissa miettimättä yhtään elämäänsä eteenpäin, kunnes tulee jokin pysäytys.

Sairastuminen, loukkaantuminen, kova flunssa, sydänkohtaus tai mikä muu tahansa äkkiarvaamaton tapahtuma. Usein Jumala kuitenkin pysäyttää ihmisen eri tavoilla, että hän alkaisi ajatella asioita uudella tavalla ja tiedostaa, mikä onkaan tärkeää ja mikä ei tärkeää.

Televisiosta tulee vaikka mitä moskaa, luontokuvauksetkin ovat täynnä evoluutio-oppia, jossa kielletään Jumalan luomistyö täysin.

Myös näiden tulisi pysäyttää sinut ajattelemaan tulevaisuutta, missä vietät ikuisuutesi, Taivaassa vai helvetissä, muita vaihtoehtoja kun ei ole. Nykyään tehdään kaikenlaisia kompromisseja, esim. krislam, jossa kaikki uskonnot vievät Taivaaseen. Se on kuitenkin petosta, koska Jeesus on tie, totuus ja elämä. ”Kukaan ei pääse Isän luo muutoin kuin Minun kauttani.” Joh 14:6

Jeesus puhuu usein opetuslapsilleen valvomisesta. Tänä päivänä se tulee yhä tärkeämmäksi ja tärkeämmäksi, sillä emme tiedä tarkkaan, milloin Herramme tulee. Kaukana se ei kuitenkaan ole. Me elämme viimeisiä aikoja, joten rohkaiskaamme toisiamme vaeltamaan Herran läsnäolossa.

Sana kehottaa, tänä päivänä on pelastuksen päivä. Ota vastaan Jeesuksen anteeksiantamus. Kun tunnustat syntisi ja pyydät, että Jeesus puhdistaa sinut verellään ja pyydät Jeesusta elämäsi Herraksi ja Vapahtajaksi, niin sinulle aukeaa elämän tie. Taivastie ei ole mikään yksitoikkoinen iloton tie, vaan siitä alkaa elämäsi pituinen seikkailu, jota et tule katumaan.

Jorma Haarala, hallituksen jäsen

Jeesus Kristus – vangin toivo

Toivon festivaalit -tapahtuma järjestettiin Turun Ruissalossa 13.-15.9.2019 yhteistyössä eri paikallisten kristittyjen toimijoiden sekä seurakuntien kanssa. Evankeliointi ja vankilalähetyksen työn merkityksestä oli koskettavasti kertomassa entinen vanki, Seppo. Hän oli saanut kohdata elävän Jumalan ja Vapahtajansa Keravan vankilassa muutama vuosi sitten. Kuten Seppo totesi, on Jeesus kallein aarteheemme! Seppo muistutti meitä Korinttolaiskirjeen luvun 13 rakkauden ylistyksestä, jossa Jeesus tahtoo kohdata jokaista rakkaudellisesti ja hyvyytensä voimalla. Sepon todistus oli voimallinen ylistys siitä, kuinka Jumalan voimassa todellinen muutos on mahdollinen!

Sepon elämäntarina oli tuttu kertomus siitä, kuinka maailman tiet veivät mukanansa jo nuorena. Ensin tiet veivät päihteiden maailmaan ja sitä kautta mukaan tulivat myös väkivalta ja erilaiset rikokset. Pimeyden maailma veti häntä voimakkaasti puoleensa. Vuodet kuluivat vankeusrangaistusten koventuessa sekä eri pituisia tuomioita suorittaessa ja niiden ohjatessa Sepon elämää. Uskon asiat eivät olleet aikaisemmin olleet tuttuja Sepolle, mutta viimeisellä vankeustuomiollaan Keravan vankilassa Jumala pysäytti hänet. Elämän tehdyt asiat painoivat miehen mieltä ja hänen omavoimainen tiensä oli tullut päätökseen. Jumala kuulee pienimmätkin sydämen huokauksemme ja Jumala johdattikin Sepon arkana Keravan vankilan kirkkoon, jossa vankilalähettien ryhmä puhui Jumalan Sanaa ja todisti Jeesuksesta Kristuksesta. Vankilalähetin kohtaamisen ja sitä seuranneen rukouksen kautta Jumala kosketti Seppoa rakkaudellisesti. Jumala kutsuu ja antaa tulevaisuuden sekä toivon (Jer. 29:11). Seppo ymmärsi, että Jeesus voi olla vangin toivo, kuten meidän kaikkien ihmisten toivo! Vankilassa Seppo oppi tuntemaan Jumalaa paremmin hengellisten tilaisuuksien, Raamatun sekä raamattupiirien kautta. Muistakaamme vankilatyötä, vankeja ja heidän läheisiään, vankilähettejä sekä vankilan työntekijöitä rukouksin! Sepon jano ja kiinnostus Jumalan Sanaa kohtaan kasvoi myös erilaisten rukousvastausten myötä! Merkittävässä osassa hengellistä kasvua oli myös mahdollisuus päästä paikallisen seurakunnan tilaisuuksiin ja tutustua muihin uskonveljiin ja -sisariin sekä viipymään Pyhän Hengen läsnäolossa. Seurakuntalaisten lämmin vastaanotto teki vaikutuksen mieheen. Seppo todisti Jeesuksesta missä hän kulki ja on aina valmis kertomaan Jumalasta ja Jeesuksesta ihmisille, joita hän kohtaa! Hän ei totisesti häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima ja se tuo pelastuksen kaikille (Room. 1:16)!

Jeesus on tuonut Sepon elämää upeita asioita, vaikka tie on välillä vaikeakulkuinen – Jeesus on luvannut kulkea vierellämme joka päivä maailman loppuun asti! Hän on tie, totuus ja elämä! Jumala on rakastava, armollinen hyvä Isä, joka tahtoo antaa meille meidän syntimme anteeksi, lahjoittaa uuden elämän sekä uuden sydämen! Hän on kaiken kiitoksemme ja kunnioituksemme kohde!

Katriina Kerttula-Hiippavuori, sihteeri

Vankilavapaaehtoisten virkistyspäivä Hämeenlinnassa

5.10.2019 saimme viettää virkistyspäivää Loimalahden leirikeskuksessa. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta järjesti vankilavapaaehtoisille diakoni Katja Lahden ja Timo Heikan avustuksella erittäin hyvän ja tosi ikimuistoisen virkistyspäivän. Päivä aloitettiin aamukahvilla. Katja oli tehnyt sanat kauniiseen lauluun, jonka saimme kuulla hänen tyttärensä esittämänä nykytekniikalla puhelimen ja kaiuttimen kautta. Antti Sainio, joka on 92-vuotias ja on tehnyt vankilatyötä 50 vuotta, lauloi komealla äänellään yhden oman laulunsa. Hänellä oli sanoma myös mustasta aukosta. Hämeenlinnan pastori Hanna Vettenniemi kertoi koskettavasti vankilan tilanteesta. Musiikissa oli Ilmari Kauppinen, joka esitti haitarinsa säestyksellä itse säveltämänsä ja sanoittamansa laulun. Lauloimme myös useamman Antti Sainion laulun. Saunakin oli lämmitetty, ja muutama kävi makeissa löylyissä. Maittavan aterian jälkeen oli vielä puhetta, laulua ja keskustelua sekä makoisat lähtökahvit. Tilaisuus oli erittäin lämminhenkinen ja rentouttava. Saimme kokea, että HERRA oli kanssamme. Kiitos Jeesukselle, seurakunnan työntekijöille ja tietysti emännälle, joka oli valmistanut herkulliset tarjottavat. Päivän sisältö antoi niin virkistäytymistä kuin hengellistä hyvää. Ensi vuonna järjestetään vastaavanlainen päivä, johon jokainen vankilatyöstä kiinnostunut on tervetullut mukaan.

Markku Rekola, varapuheenjohtaja

Kategoria(t): Uncategorized | Kommentoi

Jäsenkirje syksy 2019

Evankeliointi ja vankilalähetys ry                        Jäsenkirje syksy 2019

Kaiken muuttava rakkaus

Oletko koskaan ajatellut, miten arvokas ja rakas sinä olet? Kukaan ei voi korvata sinua. Kenelläkään toisella ei ole samanlaista elämän historiaa, ei tätä päivää eikä samanlaisia tulevia päiviä kuin sinulla. Sinä olet ainutlaatuinen. Ei pelkästään sormenjälkien osalta, vaan elämäsi jäljetkin ovat yksilölliset.

Mistä tämä arvostus sitten tulee? Raamattu kertoo ensimmäisellä alkulehdellä Jumalan luomistyöstä. ”Ja Jumala katsoi kaikkea, mitä Hän oli tehnyt, ja katso, se oli sangen hyvää.” (1.Moos.1:31) Tämä on se pohja, josta seuraa syvä itsensä ja toisten ihmisten kunnioittaminen Luojan luomina yksilöinä.

Jumala on antanut meille vapaan tahdon tehdä valintoja. Jumalan on rakkaus, ja Hänen olemuksessaan ja teoissaan on aina rakkaus läsnä. Rakkaus ei harrasta koskaan pakkovaltaa, ja näin Luoja antaessaan meille mahdollisuuden valita joko hyvän tai pahan, kuuliaisuuden tai tottelemattomuuden, kasvattaa meistä lapsia perheeseensä. Ajattele, miten turvallista on olla Taivaallisen Isän lapsi, jota Hän rakastaa ja ohjaa elämässä kohden iankaikkista päämäärää.

Jumalan perheeseen synnytään, aivan kuten lapset syntyvät ajalliseenkin perheeseen. Jeesus Ihmisen Poikana ja Jumalan Poikana avasi tien Isän Jumalan luokse kuollessaan ristillä meidän puolestamme ja vuodattamalla verensä meidän edestämme. Uskomalla Jeesukseen saamme syntimme anteeksi ja pääsyn Taivaallisen Isän täysin hyväksymiksi ja rakastamiksi lapsiksi. Pyhä Henki tekee uudestisynnyttävän yliluonnollisen työn.

Jeesuksessa Kristuksessa saamme osallisuuden myös kaikkeen siihen perintöosan rikkauteen, mitä Jeesuksella itsellään on. Jos haluat tulla osaksi Jumalan perhettä, niinvoit rukoilla vaikkapa seuraavilla sanoilla, ja Jumala kuuluu kyllä rukouksesi:

”Jeesus, anna minun syntini anteeksi. Tule Herra Jeesus Kristus minun sydämeeni asumaan Herrana ja Vapahtajana. Kiitos, että olet sovittanut minun syntini ja vuodattanut kalliin viattoman veresi minun edestäni Golgatan keskimmäisellä ristillä. Kiitos, että saan uskoa syntini anteeksi saaduiksi. Jeesus kiitos, että Sinä johdatat minun elämääni tästä eteenpäin, jotta Sinun hyvä suunnitelmasi saa toteutua myös minun kauttani. Amen.”

Jonkun sydämessä on suuri kipu siitä, ettei ole koskaan kokenut olevansa toivottu ja rakastettu perheenjäsen omien vanhempiensa taholta. Mutta ajattele, että sinä kuulut Jumalan suunnitelmiin; on Herran tahto, että olet saanut arvokkaan elämän. Hän itse on sinun elämäsi Lähde ja sinun Taivaallinen Isäsi, joka pitää huolta lapsestaan. Hänen rakkauttaan ei ansaita, eikä rakkautta voi suorittaa; se vain otetaan vastaan.

Jumalan työn päämäärä on kerrottu jo luomiskertomuksessa: Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi Hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi Hän loi heidät. (1.Moos.1:27) Kaikki kristillinen työ tähtää siihen, että Kristus saa muotoa meissä. On tärkeätä, että tänä päivänä asiasi ovat kunnossa Jumalan edessä. Jumalan rakkauden ja Pyhän Hengen kautta, läheisessä suhteessa Kristukseen Jeesukseen, me muutumme Hänen kaltaisekseen, joka itse on rakkaus.

Sinua siunaten,

Soile Inkari

puheenjohtaja

Meidät on kutsuttu vapauteen

Ihminen luonnostaan elää orjuutettuna maailman alkeisvoimien ja synnin alaisuudessa. Gal 4:3 ”Samoin mekin; kun olimme alaikäisiä, olimme orjuutetut maailman alkeisvoimien alle”

Tämä johtuu syntiinlankeemuksesta paratiisissa, eli me perimme luonnostamme langenneen luonnon. Sen tähden Jumala suuressa rakkaudessaan lähetti ainosyntyisen Poikansa, Jeesuksen maailmaan, vapauttamaan ihmiskunnan tästä perisynnistä eli epäuskosta. Golgatan ristillä Jeesus vuodatti verensä meidän hyväksemme, että me saisimme vapautuksen synnin ja kuoleman laista.

Room. 8:2 Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista

Gal. 5:1 ”Vapauteen Kristus vapautti meidät… ” Uskomalla tuohon sovitustyöhön ja pyytämällä syntimme anteeksi meille avautuu pääsy Jumalan yhteyteen, vapauteen ja siihen alkuperäiseen Jumalan suunnitelmaan.

On ihanaa elää vapaudessa, kun on saanut synnit anteeksi ja ihan uuden puhtaan sydämen sekä elävän ihanan toivon Jeesuksessa. Saamme kutsua Jumalaa Isäksemme ja pyytää Häneltä, mitä sitten tarvitsemmekaan elämässä ja jumalisuudessamme.

Hes. 36:26 ”Ja minä annan teille uuden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne. Minä poistan teidän ruumiistanne kivisydämen ja annan teille lihasydämen”

Miten on mahdollista saada tämmöinen usko? Raamattu kertoo meille, että usko tulee kuulemisesta. Room. 10:17 ”Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta”

Meidän tulee myös avata sydämemme ottamaan vastaan tämä uskon sana eli etsiä Jumalaa kaikesta sydämestämme.

Jer. 29:13 ”Te etsitte minua ja löydätte minut, kun te etsitte minua kaikesta sydämestänne”

Me, jotka teemme työtä vankiloissa, viemme sinne evankeliumia. Meidän tulee pysyä yksinkertaisessa julistuksessa ja alkuperäisessä ristin sanomassa. Sillä uskoon tuleminen on varsin yksinkertaista, siihen ei tarvita monimutkaisia sanakäänteitä eikä monimutkaista teologiaa. Me tarvitsemme julistukseemme Pyhän Hengen voimaa, kuuliaisuutta Sanaa kohtaan ja puhtaan sydämen sekä vilpittömän uskon. 1.Tim 1:5 Mutta käskyn päämäärä on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta. ”

Pitäkäämme itsemme ”työkuntoisina” pysymällä Kristuksessa Jeesuksessa. Joh 15:4 ”Pysykää Minussa, niin Minä pysyn teissä. Niin kuin oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa.

Siunausta teille kaikille rakkaat! Tv: veljenne Juhani

Evankeliumin sanansaattajat

Teillä kaikilla on tärkeä osanne evankeliumin viemisessä vangeille! Vaikka kaikki eivät voi syystä tai toisesta konkreettisesti vierailla vankiloissa, voi jokainen osallistua kristilliseen vankilatyöhön esirukouksin ja rakkauden lahjoin.

Rukoukset, jäsenmaksut ja lahjoitukset mahdollistavat sen, että voimme yhdessä jatkaa evankeliumin viemistä vankilan muurien sisälle. Tarvitsemme kaikkia tämän tärkeän tehtävän toteuttamiseksi. Jäsenmaksut (jos et vielä ole muistanut maksaa) ja lahjoitukset voi käydä maksamassa Evankeliointi ja vankilalähetyksen tilille: FI44 5710 5220 0355 53. Jäsenmaksu on 20 euroa. Viitenumero jäsenmaksuille on 1504 ja vastaavasti lahjoituksille 5005.

Evankeliointi- ja vankilalähetys on mukana Turun Ruissalossa järjestettävillä Toivonfestivaalit -evankeliointitapahtumassa 12.-15.9.2019 ja erityisesti lauantaina 14.9. klo 14.30-15.30. Lisää tietoa tapahtumasta löydät sivuilta https://toivonseurakunta.fi/toivon-ruisfestivaali.html

Vankilatyön virkistyspäivät järjestetään Hämeenlinnassa Loimaalahden leirikeskuksessa (os. Majalahdentie) lauantaina 5.10.2019 klo 10-15. Virkistyspäivässä mukana mm. Hämeenlinnan vankilan pastori Hanna Vettenniemi ja tarjolla on ruokaa sekä saunamahdollisuus. Ilmoittautumiset + mahdolliset erityisruokavaliot diakoni ja vankilatyön yhdyshenkilö Katja Lahdelle diakonia.hameenlinna@evl.fi

Siunattua ja kaunista syksyn alkua sinulle,

Katriina Kerttula-Hiippavuori

sihteeri

Kategoria(t): Uncategorized | Kommentoi

Jäsenkirje kevät 2019

Evankeliointi ja vankilalähetys ry

Jumalan henki tekee eläväksi

Kohotan katseeni talven karaistamiin lehtipuihin, jotka näyttävät kevätauringossa kuin olisivat kuolleet. Niin on meidän ihmistenkin laita -voimme selviytyä ja elämää elämämme, mutta emme pohjimmiltaan tyydyttävää ja synnin orjuudesta vapaata elämää, ellemme Jeesusta tunne Herranamme ja Vapahtajanamme. Olemme kuin talven piiskaamat puut – lehdettömiä ja hedelmättömiä. Kun synti ensimmäisten ihmisten kautta saapui maailmaan, toi se mukanaan myös kuoleman. Mutta Jumala lähetti ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä (Joh. 3:16). Mutta kuten kevään lisääntyvä lämpö ja aurinkokin, saavat ne yhdessä puun oksat virkoamaan taas uutta elämää. Näin on myös Jumalan Sanan laita! Elämän Sana, Jumalan Sana, synnyttää elämää ja tekee eläväksi meidän kuolevaiset luumme (Hes. 37:5) ja heräämme eloon!

Ei Jeesus tullut tuomitsemaan maailmaa, vaan pelastamaan sen (Joh. 12:47). Hän on kaiken jo lunastanut, kalliin hinnan maksanut ja koko maailman synnit sovittanut ristinkuolemallaan! Hän on noussut ylös ja elää tänäkin päivänä ja kutsuu ihmistä luokseen. Tätä yksinkertaista ristin sanomaa julistamme Herramme armosta vankiloissa yhä tänäkin päivänä! Jumalan Sana on ja pysyy, sillä Jeesus on sama eilen tänään ja iankaikkisesti!

Maaliskuun alussa kokoonnuimme yhdistyksen vuosikokouksen merkeissä Turussa Toivon seurakunnassa. Uuteen hallitukseen valittiin Soile Inkari, Jouko Jutila, Juhani Rajala, Katriina Kerttula-Hiippavuori ja Markku Rekola sekä varajäseniksi Ilmari Kauppinen ja Jorma Haarala. Jäsenmaksu päätettiin pitää 20 eurossa / vuosi. Yhdistyksen varat käytetään vankien hyväksi ja jäsenmaksut muodostavat tärkeimmän yhdistyksen tulonlähteen. Rukoukset, jäsenmaksut ja lahjoitukset mahdollistavat sen, että voimme yhdessä jatkaa evankeliumin viemistä vankilan muurien sisälle. Tarvitsemme kaikkia tämän tärkeän tehtävän toteuttamiseksi. Jäsenmaksut ja lahjoitukset voi käydä maksamassa Evankeliointi ja vankilalähetyksen tilille: FI44 5710 5220 0355 53. Jäsenmaksu on 20 euroa. Viitenumero jäsenmaksuille on 1504 ja vastaavasti lahjoituksille 5005.

Kiitos sinulle ja siunattua kevään alun aikaa toivottaen,
Katriina Kerttula-Hiippavuori
sihteeri

Jeesuksen hyvyyttä jokaiselle vankilatyön ystävälle

Jeesuksen sovitustyössä Golgatan ristillä kohtaamme Jumalan rakkauden mittaamattomat ulottuvuudet. Ristillä näkyy Isän Jumalan sydän meitä jokaista kohtaan. Risti kertoo suurinta Jumalan rakkauden todistusta.

Room. 8:35 kysyy: Kuka voi erottaa meidät Kristuksen rakkaudesta? Tuskako, vai ahdistus, vai vaino, vai nälkä, vai alastomuus, vai vaara, vai miekka? (vai vankilan muurit?)
Joka löytää Jeesuksen – tai onko se pikemminkin, jonka Jeesus löytää – saa jalon voiton Hänen kauttansa, joka on meitä rakastanut (Room. 8:37). Jumalan rakkaudella Kristuksessa on mittaamattoman suuri kantovoima meidän jokaisen kohdalla. Tämän voiman olen saanut itse kokea omassa elämässäni ja olen nähnyt myös, miten suuren muutoksen ja syvän ilon ja luottamuksen se tuo jokaisen vangin elämään, joka haluaa tarttua Jumalan antamaan mahdollisuuteen. Jumalalle kiitos, että Hän antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta.
Room. 8: 38-39 jatkaa: Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat, ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.

Raamattu tuo toivon näköaloja elämäämme. Se antaa myös terveitä ohjeita arkipäivän elämiseen. Jotkut asiat tuntuvat vaikeilta, mutta Jumala ei pyydä meiltä mitään, mihin Hän ei antaisi varustusta. Raamatullisia periaatteita ovat kaikkien ajatusten vangitseminen, mielensä uudistaminen, murheiden heittäminen ja se, ettei ole mistään huolissaan. Itsessämme emme tähän kykene, mutta Jumalan on antanut Pyhän Henkensä johdattamaan meitä kaikkeen totuuteen. Hän on myös voiman Henki ja Jumalan tahdon Henki sisimmässämme.

Fil.4:6 sanoo: Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa. (4:8) Kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa.

Ajatuksemme ohjaavat elämäämme; teot ovat vain niiden seurausta. Jumalan edessä salassa ei voi tehdä tai ajatella mitään, Herra näkee ja tietää kaiken. Mutta on Pyhä Veri! Jeesuksen veri puhdistaa kaikesta synnistä. Joka syntinsä tunnustaa ja hylkää, hän saa armon. Ja Jumalan rakkauden kautta, läheisessä suhteessa Kristukseen, me muutumme niin ajatusmaailman kuin koko elämän osalta, niin että Kristus saa muotoa meissä.

Jumalan runsasta siunausta jokaiselle.

Siunaten,
Soile Inkari
puheenjohtaja

Pietarin näky: Apt.10:11-16
Hän näki taivaan avoinna ja sieltä tulevan alas astian, kuin suuren liinavaatteen, joka neljästä kulmastaan laskettiin maahan. Siinä oli kaikenlaisia maan nelijalkaisia ja matelijoita ja taivaan lintuja. Hänelle tuli ääni: ”Nouse Pietari ja syö.” Pietari sanoi: ”En suinkaan, Herra. Enhän ole koskaan syönyt mitään epäpyhää enkä saastaista.”
Ääni puhui hänelle uudelleen: ”Minkä Jumala on puhdistanut, älä sinä sano sitä epäpyhäksi.” Tämä tapahtui kolme kertaa ja sitten astia otettiin heti ylös taivaaseen.
Raamatussa toistot ovat tärkeitä ja osoittavat niiden tärkeyden. Keskustelin kerran kohta
vapautuvan vangin kanssa ja hän painiskeli asian kanssa, jonka kanssa itse kukin joutuu
painimaan: miten Jumala voi kuulla ja auttaa tällaista syntisäkkiä, sellaista kuin minä? Mieleeni tuli voimakkaasti tämä Raamatun kohta ja jouduin lukemaan tämän paikan hänen kanssansa ja sanoin: ”Minkä Jumala on puhdistanut, älä sinä sano sitä epäpyhäksi.” Oli kuin tilaan olisi laskeutunut Jumalan kirkkaus, ja varmaan laskeutuikin. Hän alkoi ylistää ja kiittää Jeesuksen Golgatan työstä, siitä että Jeesus vapautti hänet synnistä ja syyllisyydestä.

Luin kerran Urho Muromasta, joka oli syvästi masentunut vihollisen tuodessa hänen eteensä vanhoja syntejä ja hänen kurjuuttaan. Jumala kuitenkin armahti Urhoa ja antoi hänelle oivalluksen. ”Mutta nehän on maksettu Golgatan keskimmäisellä ristillä.” Urho rupesi ylistämään ja sanoi: ”Väärä osoite. Vie ne vanhat laskut Golgatan ristille, sinne ne kuuluvat. Minä en enää ala maksamaan näitä vanhoja laskuja.” Älä sinäkään sorru vihollisen juoneen hänen tulessaan tuomaan sinulle kerran maksettuja laskuja. Minkä Poika vapauttaa, hänestä tulee todella vapaa.
Jumalan siunausta päiväänne!
Jorma Haarala, vankilalähetti

Kategoria(t): Uncategorized | Kommentoi

Vankilalähetyskokous la 2.3. klo 16

Vankilalähetyskokous kaikille vankilatyötä tekeville tai siitä kiinnostuneille.

Olet sydämellisesti tervetullut lauantaina 2.3. klo 16 Toivon seurakuntaan, Eerikinkatu 4 (käynti Lidlin myymälän viereisestä ovesta, portaat alakertaan).

 

Kategoria(t): Ajankohtaista | Kommentoi

Vankilalähetyksen vuosikokous la 2.3.2019 Turussa

Evankeliointi ja vankilalähetyksen vuosikokous pidetään lauantaina 2.3. klo 14 Turussa Toivon seurakunnassa, Eerikinkatu 4.

Kaikki vankilalähetyksen jäsenet ovat sydämellisesti tervetulleita.

Kategoria(t): Ajankohtaista, Vuosikokous | Kommentoi