Joulutervehdys

MARIAN IHANA KUTSUMUS JA KUULIAISUUS

Jumalan Sana on todella ihmeellinen.  Raamattu käy lukukerrasta toiseen aina rikkaammaksi, sillä Jumalan Sana on ”elävä ja voimallinen” aina, kun sitä rukoillen ja sydämeemme kätkien luemme (Hebr. 4:12).

Katsomme jouluevankeliumista, mitä Jumalaan uskova, juutalainen nuori nainen, Maria, sai kokea. Raamattu kertoo: ”Jumala lähetti enkeli Gabrielin Galileaan, Nasaret-nimiseen kaupunkiin, neitsyen luo, joka oli kihlattu Daavidin sukuun kuuluvalle Joosef-nimiselle miehelle. Neitsyen nimi oli Maria”  (Luuk. 1:26,27).

Näin Rakkauden Jumalamme toimii meidän, syntisten pelastamiseksi. Enkelin näkeminen voi ensin säikäyttää, mutta miten hellän laupiaasti enkeli tervehtikään Mariaa: ”Terve, armoitettu! Herra olkoon kanssasi!”  Maria hämmentyi ja mietti tervehdyksen merkitystä. Niinpä enkeli jatkoi: ”Älä pelkää, Maria, sillä sinä olet saanut armon Jumalan edessä”.  Kerrotaan, että Raamatussa on 366 kertaa ”Älä pelkää” tai Älkää peljätkö”.  Jumala on todella Pyhä Rakkaus, ja Hänellä on ”hyvä tahto ihmisiä kohtaan”, kuten enkelijoukko jouluyönä lauloi paimenille.  Enkeli jatkoi: ”Ja katso, sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinun on annettava Hänelle nimi Jeesus.”(j.31). Olipa aikamoinen uutinen viattomalle, kihlautuneelle Marialle! Sanoma jatkui: ”Hän on oleva suuri ja Hänet kutsutaan Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa Hänelle Daavidin, Hänen isänsä, valtaistuimen. Hän hallitsee Kuninkaana Jaakobin sukua ikuisesti, eikä Hänen valtakunnallaan ole loppua.” (jj.32,33).

Kuinka kauniin yksinkertaisesti Maria kysyykään: ”Kuinka tämä voi tapahtua, kun minä en miehestä mitään tiedä?”(j.34). Kun on tunto ja elämä puhdas, voi kysyä avoimen luottavasti. Ja niinpä enkeli vastaa: ”Pyhä Henki tulee päällesi, ja Korkeimman voima varjoaa sinut. Siksi myös sitä Pyhää, joka syntyy, kutsutaan Jumalan Pojaksi.”(j.34). Maria sanoo lopuksi nöyrästi: ”Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle sanasi mukaan.” (j. 38).

Tässä enkeli Gabrielin ja Marian keskustelussa on koko Jumalan salaisuus ilmaistuna meille. Jumala tahtoo antaa jokaiselle luokseen tulevalle armonsa, syntien anteeksi antamisen. Jeesus on todella Korkeimman Poika, Pyhä Jumalan Poika ja ihmisen, Marian Poika.  Jeesus on Vapahtaja kaikille ihmisille, juutalaisten Messias ja kaikkien Häneen uskovien Kuningas ja Hänen valtakuntansa on iankaikkinen.

Maria ei varmaan heti kaikkea käsittänyt, mutta turvallisin mielin hän antautuu nöyrästi kaikessa Jumalan Sanan kuuliaisuuteen. Siinä on meille itse kullekin kaunis malli. Sillä onnellisin ihminen on se, joka tulee Jeesuksen luo ja antaa elämänsä kokonaan Hänelle. Siinä on todellisin sekä ajallinen että iankaikkinen turva, rauha ja autuas ylionnellisuus!

Tämän Annikki Salon kirjoituksen myötä toivotamme kaikille Evankeliointi ja vankilalähetyksen jäsenille joulurauhaa ja siunausta tulevalle vuodelle 2018.

 

Evankeliointi ja vankilalähetyksen puolesta

Soile Inkari, puh.joht.                                       Katriina Kerttula-Hiippavuori, siht.

Kategoria(t): Joulukirje | Kommentoi

vankilalähetyskokous su 29.10. klo 11 Naantalin helluntaiseurakunnassa

Sunnuntaina 29.10 klo 11 on vankilalähetyskokous Naantalin helluntaiseurakunnassa,Soinistentie 5.

Puhujina vankilalähetit Pertti Hottinen ja Antti Sainio.

Kategoria(t): Ajankohtaista | Kommentoi

jäsenkirje syksy 2017

Evankeliointi ja vankilalähetys ry

Y-tunnus 2182949-1                                                    Jäsenkirje syksy 2017

Jumalan Sana, Raamattu, on valtava toivon ja rohkeuden lähde. Sanan kautta voimme ammentaa sellaisia elämän rikkauksia Kristuksessa, jotka ovat aivan mittaamattoman ja kuvaavat sitä perintöosamme hyvyyttä, jonka Jumala on omiansa kohtaan valmistanut.

Tässä on kohta Efesolaiskirjeestä (1:17-23), joka kertoo perinnön kirkkaudesta ja Jumalan voimasta: Anoen, että meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala, kirkkauden Isä, antaisi teille viisauden ja ilmestyksen Hengen Hänen tuntemisessaan ja valaisisi teidän sydämenne silmät, että tietäisitte, mikä on se toivo, johon Hän on teidät kutsunut, kuinka suuri Hänen perintönsä kirkkaus Hänen pyhissään ja mikä Hänen voimansa ylenpalttinen suuruus meitä kohtaa, jotka uskomme – sen Hänen väkevyytensä voiman vaikutuksen mukaan, jonka Hän vaikutti Kristuksessa, kun Hän herätti Hänet kuolleista ja asetti Hänet oikealle puolellensa taivaissa, korkeammalle kaikkea hallitusta ja valtaa ja voimaa ja herrautta ja jokaista nimeä, mikä mainitaan, ei ainoastaan tässä maailmanajassa, vaan myös tulevassa. Ja kaikki Hän on asettanut Hänen jalkainsa alle ja antanut Hänet kaiken pääksi seurakunnalle, joka on Hänen ruumiinsa, Hänen täyteytensä, joka kaikki kaikissa täyttää.

Kun luet tätä Jumalan Sanan kohtaa, huomaatko, minkälaisen nostovoiman se antaa! Herra on hyvä ja Hänellä on hyvä tahto jokaista ihmistä kohtaan. Kun vangittu ihminen saa kuulla Jumalan armosta ja kokea sitä myös omassa elämässään, koko elämä saa uuden suunnan ja merkityksen. Elävä usko elävään rakkauden Herraan tuo toivon ja antaa elämälle oikean suunnan ja päämäärän. Jumalan Sana on taivaallinen rikkaus, jonka todellisen arvon ymmärrämme vasta perillä.

Mutta tänään, tässä ja nyt, saamme täyttää sydämemme Jumalan arvokkaalla Sanalla ja kiittää Jeesusta valtavasta rakkauden uhrista ja ylistää pyhän veren voittovoimaa.

Jeesuksen hyvyyttä teille jokaiselle!

Sinua siunaten, Soile Inkari, puheenjohtaja

Onko vankilatyö turhaa?

 Suomen vankiloissa on 3 300 (2015) vankia, ja näiden lisäksi vankiloiden ulkopuolella sadoittain niin sanottuja pantavankeja, joiden liikkumista valvotaan nilkkaan kiinnitetyllä pannalla. Vangin ylläpito maksaa yli 200 euroa päivässä, joten kallista se on! Vankimäärä pitäisi saada vähennetyksi tästäkin syystä.

Monet ajattelevat, että itsehän rikollinen on itsensä vankilaan hommannut, ja se on aivan totta. Tarkoitus ei kuitenkaan ole rääkätä vankia ja kostaa hänelle pahat teot, vaan tehdä hänestä yhteiskuntakelpoinen ja normaalia elämää viettävä kansalainen. Lähtökohdat ovat usein vaikeat: päihdeongelmat ynnä muuta. Yhteiskunta ei ole keksinyt parempaakaan keinoa saada rikollisuutta kuriin kuin vankilat. Kansalaisten koskemattomuudesta ja oikeuksista on pidettävä huolta.

Vankeja on monenlaisia. On ensikertalaisia ja joitakin, joille rikollisuus on elämäntapa ja jotka vapauduttuaan tulevat ennen pitkää takaisin vankilaan, ja tätä voi kestää vuosien ajan. Ensikertalaiset taas katuvat monesti vääriä valintojaan ja haluavat vilpittömästi palata normaalielämään. On olemassa sanonta, että on kaksi asiaa, jotka pitävät entisen vangin poissa vankilasta: uskoon tulo tai vihainen akka. Tämä voi hyvinkin pitää paikkansa.

Olen tehnyt vankilassa työtä vuoden 1994 alusta. Työnäni on harmonikan soittaminen hengellisissä tilaisuuksissa. Vilkuilen joskus poikien ilmeitä laulaessani. Jotkut tuntuvat tulleen kirkkoon tapaamaan kavereitaan ja pulisemaan. Usein huomaan kuitenkin, että puheet ja musiikki koskettavat kuulijoita, ja he miettivät elämäänsä.

Saamme usein rukoilla henkilökohtaisesti parin – kolmen vangin puolesta kokouksen loppuvaiheessa. Minua koskettaa, kun näen vangin veisaavan virttä vankilan kirkossa. Mieleeni tulee, että tuo vanki etsii Jumalan yhteydestä parempaa elämää.

Kirkko onkin vankilan paras paikka. Vankien joukossa on aina joitakin uskoon tulleita, mikä ilahduttaa minua kovasti. Huomasin viime kerralla ryhmämme käydessä Riihimäen vankilassa, että vartijakin pyyhki kyyneleitä silmistään loppulaulun aikana.

Käydessämme Riksussa pari vuotta sitten sattui olemaan syntymäpäiväni. Ilmoitin siitä pojille, ja nuo rikolliset ja murhamiehet lauloivat minulle: ”Paljon onnea vaan.” Se tuntui hyvältä. Nämä pojat ovat minun ystäviäni.

Emme käy vankiloissa tuomitsemassa ketään, oikeuslaitos on heidät tuominnut, vaan kertomassa elämänmuutoksesta, jonka usko Jeesukseen vaikuttaa ihmisessä. Sisäinen muutos antaa hyvät lähtökohdat uuteen elämään. Myös rinnalla kulkijat ovat tässä suureksi avuksi.

Ilmari Kauppinen, vankilalähetti

Yhdistyksen sihteerin terveiset

 Jumalamme toimii aina ajallaan eikä Hänelle mikään ole mahdotonta. Aina on toivoa! Se, mikä on ihmiselle mahdotonta, on Jumalalle mahdollista. Inhimillisesti katsottuna moni asia ja monen ihmisen elämäntilanne on saattanut näyttää vuosia, jopa vuosikymmeniä, täysin mahdottomalta ihmisen silmin ja ymmärryksen näkökulmasta. Jumala tuntuu astuvan näyttämölle vasta usein, kun kaikki muu toivo on mennyt. Miksi se on näin? Koska Jumala tuntee meidät kaikki paremmin, kuin me itsekään itseämme tunnemme; Hän tietää myös, millaisiksi elämämme olosuhteet ja tilanteet on järjestettävä, jotta alkaisimme tarvitsemaan Jumalaa. Jeesus odottaa kärsivällisesti, että me nöyrtyisimme oman elämämme edessä ja Hänen edessään. On valtavaa Jumalan rakkautta saada tunnustaa syntinsä ja saada ne anteeksi. Joka on paljon saanut anteeksi, rakastaa myös paljon.

Ihmisten mielestä Jeesus tuntui toimivan monesti liian myöhään. Kun Jeesus saapui Lasaruksen luo, hänen sisarensa totesi veljensä kuolleen, koska Jeesus ei ollut paikalla. Jeesus herätti neljä päivää kuolleena olleen Lasaruksen. Kaiken piti mennäkin juuri niin, että ihmiset uskoisivat Jumalan lähettäneen Jeesuksen! (Joh. 11:32-41) Jumala toimii kuitenkin juuri oikeaan aikaan. Jumala haluaa kaiken kunnian Pojallensa Jeesukselle Kristukselle! Niin on yhä tänäänkin. Monet rikolliset toteavat rehellisinä joko Jeesuksen tai kuoleman erottavan rikollisista teistä. Kun vanki saa tulla ristin juurelle sellaisenaan kuin on ja tunnustaa syntinsä ja saada ne anteeksi, kiitos ja kunnia kuuluvat aina Jeesukselle Kristukselle! Heidän elämänsä muutos on valtava todistus niin maailmalle kuin vangin läheisillekin, että Jeesus Kristus on ja elää tänäänkin.

Monille vankilaan joutuminen on eräänlainen päätepiste, mutta Jumalan näkökulmasta se on monesti juuri se oikea lähtölaituri. Kunnia Jeesukselle, että yhä tänäänkin saamme viedä evankeliumia ja toivon sanomaa vankiloihin. Kiitos, että olet tukemassa vankilatyötä rukouksin ja rakkauden uhrilahjoin. Jumala sinua siunatkoon ja varjelkoon!

Lahjoitusten tilinumero on FI44 5710 5220 0355 53 ja viite 5005. Käythän tutustumassa myös yhdistyksen internetsivuihin http://www.evankeliointijavankilalahetys.net

Katriina Kerttula-Hiippavuori, sihteeri

Vankilalähetti Antti Sainion 90-vuotispäivää vietettiin Leppävaaran Lähetyskappelissa 8.7.2017

 Tilaisuus oli lämminhenkinen ja hengellinen. Muisteltiin Antin uskoontuloa ja pitkäaikaista vankilalähetin toimikautta, joka jatkuu edelleen.

Antin uskon alkutaival kulki Pelastusarmeijan saappaissa, myöhemmin helluntaiherätyksen jäsenenä. Tällä hetkellä Antti kuuluu vaimonsa Kaijan kanssa Leppävaaran Lähetyskappeliin. Antti oli perustamassa Keravan vankilalauluryhmää, joka on nykyisin nimeltään Taivastie.

Taivastie-lauluryhmä aloitti juhlan kajauttamalla Antin sanoittamia ja säveltämiä lauluja juhlaväelle. Aloituspuheen piti seurakunnan johtava pastori Juha Marin, ja Ilkka Nummela Pelastusarmeijasta muisteli Antin kanssa vietettyä aikaa, muun muassa vankilalähettien virkistyspäivillä Pelastusarmeijan tiloissa monien vuosien ajalta.

Vankilapastori Riihimäeltä kiitteli Anttia monivuotisesta yhteistyöstä vankien hyväksi. Lauri Johansson muisteli, kuinka Antin puheet vankilatilaisuuksissa vaikuttivat hänen uskoontuloonsa, ja samoin Jari Hannila kertoi Antin puheiden ja kirjeiden merkityksestä omalla kohdallaan.

Annikki Salo Evankeliointi ja vankilalähetys -yhdistyksestä muisteli äitiään, vankilaopettaja Sylvia Kettusta ja tämän yhdessä Antin kanssa tekemää työtä vankien hyväksi.

Antti Sainio on vanhin elossa oleva vankilalähetti Suomessa. Hänellä on takanaan noin 54 vuotta vankilalähetin toimintaa, joka jatkuu vielä, jos Herra suo.

Pertti Hottinen (kirjoitus on julkaistu myös elokuun Ristin Kansa -lehdessä)

Kategoria(t): Jäsenkirje | Kommentoi

Vankilatyön virkistyspäivä la 16.9. klo 10 – 17

Vankilatyön virkistyspäivä pidetään Espoon helluntaiseurakunnassa, Luomanportti 8, 02220 Espoo.

Evankeliointi ja vankilalähetyksestä ovat puhujina Pertti Hottinen, Antti Sainio ja Väiski Ahola. Puhujina/vastuunkantajina myös Vesa Rautasaari, Ari Lepistö, Pasi Marttinen, Stefan Lindström, Pauli Joona ym. Musiikista vastaa Channah.

Päivän aiheet ovat evankeliumin kertominen, sielunhoito, evankeliumin julistaminen vankilassa.

Ilmoittautumiset 11.9. mennessä vankilatyo@gmail.com tai tekstiviestillä 040 7498640.

Kategoria(t): Ajankohtaista | Kommentoi

Vankilalähetin terveisiä pääkaupunkiseudulta

Olimme Antin ja Ilmarin kanssa sunnuntaijumalanpalveluksissa Riihimäellä ja Keravalla julistamassa vangeille vapautusta Jeesuksessa. Vartijalle tuli kyyneleet silmiin, oli kait niin koskettava kokous. Eräs uskova vanki sanoi tulevansa meidän seurakuntaan, kun vapautuu. Kysyin, koska kakku loppuu. Kaksi vuotta on kuulemma jäljellä tuomiota. Uskovainen vankilassa on vähän niinkuin vapaa, vaikka on vielä jäljellä noinkin paljon tuomiosta.

On se valtavaa armoa saada mennä vankilaan näin mahtavan sanoman kanssa. Kiitos Jumalalle. Heinäkuussa meillä on Riihimäki, Jokela ja Kerava. Kerava on kerran kuukaudessa, muut vähän harvemmin. Meidän tehtäväksi on annettu ylhäältä käsin evankeliumin vieminen kaikkialle, siis myös vankiloihin. Jeesus sanoo: Minä olin vankilassa ja te tulitte minun luokseni Matt. 25:36.

Antti Sainion 90-vuotispäiville  (8.7.2017) minulle annettiin tehtäväksi juontaa päivä. Anttia saamme siunata, sillä hän on tehnyt yli 50 vuotta vankilalähetystyötä. Syntymäpäivillä tapaa monia entisiä vankeja ja nykyisiä vankilalähettejä.

Minä Herra olen sinut vanhurskaudessa kutsunut, minä tartun sinun käteesi, varjelen sinut ja annan sinut liitoksi kansalle, valkeudeksi pakanoille, avaamaan sokeiden silmät, päästämään vangit tyrmästä, pimeydessä istuvat vankilasta. Jes 42:6-7.

Paljon olet nähnyt, mutta et ole ottanut varteen;korvat avattiin, mutta kukaan ei kuule. Herra on nähnyt hyväksi vanhurskautensa tähden tehdä lain suureksi ja ihanaksi.

Mutta tämä on ryöstetty ja rosvottu kansa. Kaikki on suljettu vankikuoppiin ja vankiloiden uumeniin. He ovat joutuneet saaliiksi eikä ole kuka pelastaisi. Jes 42:20-22.

Kaikille veljille ja sisarille oikein siunattua kesää ja muistetaan vankeja ja toinen toistamme.

Pertti Hottinen

Kategoria(t): Ajankohtaista | Kommentoi

Vankilalähetyspäivä Hämeenlinnassa Loimalahden leirikeskuksessa la 6.5. alkaen klo 12

Lauantaina 6.5. klo 12 alkaen yhteiskristillinen vankilalähetyspäivä Loimalahden leirikeskuksessa  (Majalahdentie 1, 13500 Hämeenlinna).

Aloitamme klo 12 ruokailulla. Heti ruokailun jälkeen on yhteinen kokous, jossa puheita, musiikkia ja kokemusten jakamista. Kokouksen jälkeen kahvit, jonka jälkeen on mahdollisuus saunomiseen tai vaihtoehtoisesti sinä aikana voi kohdata muita vankilalähettejä ja rukoilla yhteisten ja omienkin asioiden puolesta.

Kaikki hengellistä vankilatyötä tekevät ja siitä kiinnostuneet ovat sydämellisesti tervetulleita.

Kyselyt ja ilmoittautumiset sähköpostiin soile@inkari.fi. Ruokailun vuoksi ilmoittautuminen toivottavaa, mutta toki mukaan voi tulla muutenkin kohtaamaan vankilatyön ystäviä.

Kategoria(t): Ajankohtaista | Kommentoi

Jäsenkirje kevät 2017

Jeesuksen hyvyyttä jokaiselle vankilatyön ystävälle!

Meitä on iso joukko, jotka käymme vankiloissa eri puolilla Suomea pitämässä hengellisiä tilaisuuksia ja kohtaamassa henkilökohtaisesti vankeja. Sitten on ystäviä, jotka kohtaavat ja auttavat vapautuneita vankeja ja heidän omaisiaan. Tämäkin on laaja kenttä, johon tarvittaisiin enemmän resursseja. Ja sitten on uskollisia ystäviä, jotka rukouksin ja varoin tukevat vankilatyötä. Meitä jokaista tarvitaan.

Rukous on valtavan tärkeä asia. Vaikka ihmiset eivät siitä työstä paljoa kuule tai näe, niin Jumala näkee ja Hän maksaa ajallaan myös palkan jokaiselle työntekijälle. Ilman rukousta ei tehdä mitään hengellistä työtä. Haluaisin rohkaista jokaista rukoilijaa vahvistumaan siinä kutsussa, jonka on Jumalalta saanut.

Meidän jokaisen on tärkeätä muistaa, että mitään ei tulisi tehdä ihmisten kehotuksesta eikä heitä miellyttäen, vaan sen, mitä Jumala kutsuu tekemään. Mihin tehtäviin Herra itse kutakin kutsuu, Hän ohjaa, Hän antaa voiton. Me saamme kiittää Jeesusta ja luottaa siihen, että Hänen työnsä onnistuu aina ja että Pyhä Henki saa aikaan pysyvää hedelmää, vaikka me emme sitä elinaikanamme näkisi.

Eräs ystäväni näki näyssä ison, vanhanaikaisen tilikirjan, jossa oli kaksi sivua erilaisia sarakkeita, mihin asioihin Jumala kiinnitti huomiota, kun teemme hengellistä työtä ja miten taivas näki asiat hoidetuksi. Tämä ystävä teki vanhainkotikäyntejä, mutta mukailen tähän asiat vankilatyöhön sopiviksi.

Sarakkeiden otsikot olivat mm. tällaisia:

  • onko minulla omakohtainen kutsu vankilatyöhön
  • onko minulla rakkaus vankeja kohtaan
  • onko minulla halu korottaa vain Jeesusta Kristusta
  • teenkö työtäni palkkaa odottamatta
  • onko Kristuksen pelastustyö sanomani pääydin
  • kuuntelenko työssäni Pyhän Hengen ohjausta
  • kannanko vankeja rukouksin
  • unohdanko itseni ymmärtäen, että Jumala tekee työn

On todella ihmeellistä, miten moniin asioihin Jumala kiinnittää huomionsa. Mikään ei jää Herran silmiltä näkemättä. Saamme jokainen pyytää sydämen puhdistusta, että asenteemme ja motiivimme Jumalan työhön olisivat puhtaita. Saamme myös luottaa, että Jeesuksen veri puhdistaa kaikesta synnistä, kun tunnustamme syntimme ja hylkäämme ne. Kun Pyhä Henki varustaa meidät niihin palvelutehtäviin, joihin Herra on meidät kutsunut, voimme kulkea eteenpäin täydellä rohkeudella. Herra on kanssamme.

                        Sinua siunaten, Soile Inkari, puheenjohtaja

Yhdistyksen sihteerin terveiset

Kevät on uuden alun aikaa! Valo voittaa vihdoin pimeyden! Nuhjuisuus ja värittömyys saavat väistyä, kun auringon lämpö yhdessä veden kanssa saavat luonnon puhkeamaan kukoistukseensa. Niin myös Jumalan rakkaus pystyy sulattamaan sydämen ikiroudan ja poistamaan kivisydämen sekä antamaan tilalle lihasydämen (Hes 11:19). Jeesus lupaa Sanassaan: ”Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on kumpuava elävän veden virrat” (Joh 7:38). Hän myös sanoo, että ”joka tulee minun luokseni, ei koskaan ole nälissään, ja joka uskoo minuun, ei enää koskaan ole janoissaan (Joh 6:35). Kuinka valtavia lupauksia Raamatussa onkaan! Ihmisessä asuva pimeys joutuu väistymään Jeesuksen Kristuksen, Maailman valkeuden edessä ja läsnäolossa. Jeesus Kristus ristinkuolemallaan ja ylösnousemuksellaan mahdollistaa uuden alun ihmisen elämässä.  Vankilamaailmassakin saamme todistaa näitä Jumalan ihmeitä. Niin alhaalla ei kulje kukaan, ettei siellä Jeesus ois – lauletaan eräässä laulussakin. Jumala todella lupaa antaa meille tulevaisuuden ja toivon (Jer 29:11)!

Maaliskuussa kokoonnuimme yhdistyksen vuosikokouksen merkeissä Leppävaaran Lähetyskappelissa. Uuteen hallitukseen valittiin Soile Inkari, Pertti Hottinen, Katriina Kerttula-Hiippavuori, Jouko Jutila, Markku Rekola sekä varajäseniksi Antti Sainio ja Aarni Koskikunnas. Jäsenmaksu päätettiin pitää samana eli 15 euroa / vuosi.

Rukoukset, jäsenmaksut ja lahjoitukset mahdollistavat sen, että voimme yhdessä jatkaaevankeliumin viemistä linnan muurien sisäpuolelle. Yksin ei kukaan pysty tehtäväätekemään, vaan kaikkia tarvitaan. Jäsenmaksut ja lahjoitukset voi käydä maksamassa

Evankeliointi ja vankilalähetyksen tilille: FI44 5710 5220 0355 53. Jäsenmaksu on 15 euroa. Jäsenmaksuille viitenumero on 1504 ja vastaavasti lahjoituksille 5005.

Lämmin kiitos Sinulle!

Tämän ajankohtaisen hengellisen laulun sanoin toivotan Sinulle siunattua kevään jatkoa ja Taivaan Isän varjelusta sekä suojelusta:

Niin kuin säteet auringon loistaa aamun koittohon, poistaa varjot sekä öiset usvat maan. Samoin armo Jumalan loistaa yöhön maailman. Uuden päivän sieluun tuo se tullessaan.

Niin kuin virta keväinen tulvii yli äyräiden, murtaa tieltä kaikki esteet voimallaan. Samoin virta rakkauden tulvii luokse syntisen, poistaa tunnon tuskat, murheet kokonaan.

Niin kuin päivä säteillään poistaa roudan sekä jään, samoin rakkaus voi mielet lämmittää. Pelon poistaa kokonaan, voiman tuo se tullessaan, sekä riidat, kiistat kaikki hiljentää.

Niin kuin sade lankeaa alas pellon multahan, saattaa orastamaan kylvön siemenen. Samoin Henki Jumalan muuttaa sielun uskovan ja se kantaa sadon satakertaisen.

Halki vuosisatojen sama luonne rakkauden, ei se katoa, ei muutu milloinkaan. Unhoittaa ei ketään voi, kaikille sen kutsu soi. Rakkaus Herran voittaa vihan aikanaan

Katriina Kerttula-Hiippavuori, sihteeri

Elämme kuin viimeistä päivä

Tämä Raamatun Sana on ollut monen ihmisen käytössä, ja etenkin huonona aikana on ollut tapana sanoa, että eletään kuin viimeistä päivää. Kuitenkin Jumala on puhunut ja puhuu edelleen viimeisestä päivästä ja päivistä. Luemme 2. Tim. 3:1 ”Mutta tiedä se, että viimeisinä päivänä on tuleva vaikeita aikoja.” Sitten luetellaan, mitä kuuluu vaikeiden aikojen elämään. Niistä voit itse lukea Raamatustasi, ja se onkin ainoa tapa saada totuus esille.

  1. Piet. 3:3 sanoo: ”Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan.”

Jumala puhui jo Hoosealle samanlaisista ajoista, joista luemme Hoosea 4:2, että silloin vannotaan, valehdellaan, murhataan, varastetaan ja rikotaan aviot ja verityö verityötä seuraa! Sitten tulee tämä viimeiselle ajalle sopiva kehotus: Älköön vain kukaan nuhdelko, älköön kukaan ojentako, vaikka kansa on kuin pappien nuhtelijoita.

Matt. 24:12 ”Sen tähden, että laittomuus saa vallan, kylmenee useimpien rakkaus.” Kuitenkin Jumala on nähnyt hyväksi satoja vuosia sitten ilmoittaa, mitä viimeisinä aikoina tapahtuu joten mikään ei tule yllätyksenä. Nämä asiat koskettavat myös lapsia ja nuoria. Jer. 9:21 ”Kuolema on noussut sisään ikkunoistamme tuhotakseen kaduilta lapset, toreilta nuorukaiset.” Silmiemme kautta tapahtuu tämä tuhoaminen ja sekin on nähtävissä, sillä joka puolella näkyy kuvia ”jännittävistä” olioista, ja lapset saavat sydämiinsä tuholaisen, kun heille pitäisi kertoa Jeesuksesta ja sielun pelastuksesta.

Voimme vielä todeta, kuten Samuel 1 sanoo: ”Herran sana oli harvinainen siihen aikaan, eivätkä näyt olleet tavallisia.” Voiko Herran sana olla harvinainen lopun aikoina? Jes. 30:1: ”He hierovat liittoa ilman Minun Henkeäni.”

Raamattu, siis Jumala, kehottaa meitä anomaan erilaisia armolahjoja, ja niihin kuuluvat henkien erottamisen ja henkien tuntemisen armolahjat. Miksi juuri meidän, vankilalähettien, pitää erottaa henget? Muistan tapahtumat, kun vankilassa oli erään kerran kaksikin kaveria, jotka olivat aina kirkossa. Heillä oli muistivihot mukana ja he merkitsivät asioita, joita kuulivat. Vapauduttuaan he osasivat Raamatun ulkoa ja esiintyivät tosi uskovina ja pettivät monia hyväntahtoisia uskovia. Heitä pidettiin todella uskovina ja monen kodin ovi aukeni heille, mutta heillä oli vain paha mielessä.

On siis erittäin tärkeää tuntea, missä hengessä ystävämme ovat. Pyhä Henki avaa Jumalan Sanan ja kirkastaa Kristusta. Ilman Pyhää Henkeä työ on ihmisviisautta, joten pyrkikää saamaan parhaita armolahjoja!

Antti Sainio, vankilalähettinä 53 vuotta

 

 

Kategoria(t): Jäsenkirje | Kommentoi