Jäsenkirje syksy 2019

Evankeliointi ja vankilalähetys ry                        Jäsenkirje syksy 2019

Kaiken muuttava rakkaus

Oletko koskaan ajatellut, miten arvokas ja rakas sinä olet? Kukaan ei voi korvata sinua. Kenelläkään toisella ei ole samanlaista elämän historiaa, ei tätä päivää eikä samanlaisia tulevia päiviä kuin sinulla. Sinä olet ainutlaatuinen. Ei pelkästään sormenjälkien osalta, vaan elämäsi jäljetkin ovat yksilölliset.

Mistä tämä arvostus sitten tulee? Raamattu kertoo ensimmäisellä alkulehdellä Jumalan luomistyöstä. ”Ja Jumala katsoi kaikkea, mitä Hän oli tehnyt, ja katso, se oli sangen hyvää.” (1.Moos.1:31) Tämä on se pohja, josta seuraa syvä itsensä ja toisten ihmisten kunnioittaminen Luojan luomina yksilöinä.

Jumala on antanut meille vapaan tahdon tehdä valintoja. Jumalan on rakkaus, ja Hänen olemuksessaan ja teoissaan on aina rakkaus läsnä. Rakkaus ei harrasta koskaan pakkovaltaa, ja näin Luoja antaessaan meille mahdollisuuden valita joko hyvän tai pahan, kuuliaisuuden tai tottelemattomuuden, kasvattaa meistä lapsia perheeseensä. Ajattele, miten turvallista on olla Taivaallisen Isän lapsi, jota Hän rakastaa ja ohjaa elämässä kohden iankaikkista päämäärää.

Jumalan perheeseen synnytään, aivan kuten lapset syntyvät ajalliseenkin perheeseen. Jeesus Ihmisen Poikana ja Jumalan Poikana avasi tien Isän Jumalan luokse kuollessaan ristillä meidän puolestamme ja vuodattamalla verensä meidän edestämme. Uskomalla Jeesukseen saamme syntimme anteeksi ja pääsyn Taivaallisen Isän täysin hyväksymiksi ja rakastamiksi lapsiksi. Pyhä Henki tekee uudestisynnyttävän yliluonnollisen työn.

Jeesuksessa Kristuksessa saamme osallisuuden myös kaikkeen siihen perintöosan rikkauteen, mitä Jeesuksella itsellään on. Jos haluat tulla osaksi Jumalan perhettä, niinvoit rukoilla vaikkapa seuraavilla sanoilla, ja Jumala kuuluu kyllä rukouksesi:

”Jeesus, anna minun syntini anteeksi. Tule Herra Jeesus Kristus minun sydämeeni asumaan Herrana ja Vapahtajana. Kiitos, että olet sovittanut minun syntini ja vuodattanut kalliin viattoman veresi minun edestäni Golgatan keskimmäisellä ristillä. Kiitos, että saan uskoa syntini anteeksi saaduiksi. Jeesus kiitos, että Sinä johdatat minun elämääni tästä eteenpäin, jotta Sinun hyvä suunnitelmasi saa toteutua myös minun kauttani. Amen.”

Jonkun sydämessä on suuri kipu siitä, ettei ole koskaan kokenut olevansa toivottu ja rakastettu perheenjäsen omien vanhempiensa taholta. Mutta ajattele, että sinä kuulut Jumalan suunnitelmiin; on Herran tahto, että olet saanut arvokkaan elämän. Hän itse on sinun elämäsi Lähde ja sinun Taivaallinen Isäsi, joka pitää huolta lapsestaan. Hänen rakkauttaan ei ansaita, eikä rakkautta voi suorittaa; se vain otetaan vastaan.

Jumalan työn päämäärä on kerrottu jo luomiskertomuksessa: Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi Hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi Hän loi heidät. (1.Moos.1:27) Kaikki kristillinen työ tähtää siihen, että Kristus saa muotoa meissä. On tärkeätä, että tänä päivänä asiasi ovat kunnossa Jumalan edessä. Jumalan rakkauden ja Pyhän Hengen kautta, läheisessä suhteessa Kristukseen Jeesukseen, me muutumme Hänen kaltaisekseen, joka itse on rakkaus.

Sinua siunaten,

Soile Inkari

puheenjohtaja

Meidät on kutsuttu vapauteen

Ihminen luonnostaan elää orjuutettuna maailman alkeisvoimien ja synnin alaisuudessa. Gal 4:3 ”Samoin mekin; kun olimme alaikäisiä, olimme orjuutetut maailman alkeisvoimien alle”

Tämä johtuu syntiinlankeemuksesta paratiisissa, eli me perimme luonnostamme langenneen luonnon. Sen tähden Jumala suuressa rakkaudessaan lähetti ainosyntyisen Poikansa, Jeesuksen maailmaan, vapauttamaan ihmiskunnan tästä perisynnistä eli epäuskosta. Golgatan ristillä Jeesus vuodatti verensä meidän hyväksemme, että me saisimme vapautuksen synnin ja kuoleman laista.

Room. 8:2 Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista

Gal. 5:1 ”Vapauteen Kristus vapautti meidät… ” Uskomalla tuohon sovitustyöhön ja pyytämällä syntimme anteeksi meille avautuu pääsy Jumalan yhteyteen, vapauteen ja siihen alkuperäiseen Jumalan suunnitelmaan.

On ihanaa elää vapaudessa, kun on saanut synnit anteeksi ja ihan uuden puhtaan sydämen sekä elävän ihanan toivon Jeesuksessa. Saamme kutsua Jumalaa Isäksemme ja pyytää Häneltä, mitä sitten tarvitsemmekaan elämässä ja jumalisuudessamme.

Hes. 36:26 ”Ja minä annan teille uuden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne. Minä poistan teidän ruumiistanne kivisydämen ja annan teille lihasydämen”

Miten on mahdollista saada tämmöinen usko? Raamattu kertoo meille, että usko tulee kuulemisesta. Room. 10:17 ”Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta”

Meidän tulee myös avata sydämemme ottamaan vastaan tämä uskon sana eli etsiä Jumalaa kaikesta sydämestämme.

Jer. 29:13 ”Te etsitte minua ja löydätte minut, kun te etsitte minua kaikesta sydämestänne”

Me, jotka teemme työtä vankiloissa, viemme sinne evankeliumia. Meidän tulee pysyä yksinkertaisessa julistuksessa ja alkuperäisessä ristin sanomassa. Sillä uskoon tuleminen on varsin yksinkertaista, siihen ei tarvita monimutkaisia sanakäänteitä eikä monimutkaista teologiaa. Me tarvitsemme julistukseemme Pyhän Hengen voimaa, kuuliaisuutta Sanaa kohtaan ja puhtaan sydämen sekä vilpittömän uskon. 1.Tim 1:5 Mutta käskyn päämäärä on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta. ”

Pitäkäämme itsemme ”työkuntoisina” pysymällä Kristuksessa Jeesuksessa. Joh 15:4 ”Pysykää Minussa, niin Minä pysyn teissä. Niin kuin oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa.

Siunausta teille kaikille rakkaat! Tv: veljenne Juhani

Evankeliumin sanansaattajat

Teillä kaikilla on tärkeä osanne evankeliumin viemisessä vangeille! Vaikka kaikki eivät voi syystä tai toisesta konkreettisesti vierailla vankiloissa, voi jokainen osallistua kristilliseen vankilatyöhön esirukouksin ja rakkauden lahjoin.

Rukoukset, jäsenmaksut ja lahjoitukset mahdollistavat sen, että voimme yhdessä jatkaa evankeliumin viemistä vankilan muurien sisälle. Tarvitsemme kaikkia tämän tärkeän tehtävän toteuttamiseksi. Jäsenmaksut (jos et vielä ole muistanut maksaa) ja lahjoitukset voi käydä maksamassa Evankeliointi ja vankilalähetyksen tilille: FI44 5710 5220 0355 53. Jäsenmaksu on 20 euroa. Viitenumero jäsenmaksuille on 1504 ja vastaavasti lahjoituksille 5005.

Evankeliointi- ja vankilalähetys on mukana Turun Ruissalossa järjestettävillä Toivonfestivaalit -evankeliointitapahtumassa 12.-15.9.2019 ja erityisesti lauantaina 14.9. klo 14.30-15.30. Lisää tietoa tapahtumasta löydät sivuilta https://toivonseurakunta.fi/toivon-ruisfestivaali.html

Vankilatyön virkistyspäivät järjestetään Hämeenlinnassa Loimaalahden leirikeskuksessa (os. Majalahdentie) lauantaina 5.10.2019 klo 10-15. Virkistyspäivässä mukana mm. Hämeenlinnan vankilan pastori Hanna Vettenniemi ja tarjolla on ruokaa sekä saunamahdollisuus. Ilmoittautumiset + mahdolliset erityisruokavaliot diakoni ja vankilatyön yhdyshenkilö Katja Lahdelle diakonia.hameenlinna@evl.fi

Siunattua ja kaunista syksyn alkua sinulle,

Katriina Kerttula-Hiippavuori

sihteeri

Kategoria(t): Uncategorized | Kommentoi

Jäsenkirje kevät 2019

Evankeliointi ja vankilalähetys ry

Jumalan henki tekee eläväksi

Kohotan katseeni talven karaistamiin lehtipuihin, jotka näyttävät kevätauringossa kuin olisivat kuolleet. Niin on meidän ihmistenkin laita -voimme selviytyä ja elämää elämämme, mutta emme pohjimmiltaan tyydyttävää ja synnin orjuudesta vapaata elämää, ellemme Jeesusta tunne Herranamme ja Vapahtajanamme. Olemme kuin talven piiskaamat puut – lehdettömiä ja hedelmättömiä. Kun synti ensimmäisten ihmisten kautta saapui maailmaan, toi se mukanaan myös kuoleman. Mutta Jumala lähetti ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä (Joh. 3:16). Mutta kuten kevään lisääntyvä lämpö ja aurinkokin, saavat ne yhdessä puun oksat virkoamaan taas uutta elämää. Näin on myös Jumalan Sanan laita! Elämän Sana, Jumalan Sana, synnyttää elämää ja tekee eläväksi meidän kuolevaiset luumme (Hes. 37:5) ja heräämme eloon!

Ei Jeesus tullut tuomitsemaan maailmaa, vaan pelastamaan sen (Joh. 12:47). Hän on kaiken jo lunastanut, kalliin hinnan maksanut ja koko maailman synnit sovittanut ristinkuolemallaan! Hän on noussut ylös ja elää tänäkin päivänä ja kutsuu ihmistä luokseen. Tätä yksinkertaista ristin sanomaa julistamme Herramme armosta vankiloissa yhä tänäkin päivänä! Jumalan Sana on ja pysyy, sillä Jeesus on sama eilen tänään ja iankaikkisesti!

Maaliskuun alussa kokoonnuimme yhdistyksen vuosikokouksen merkeissä Turussa Toivon seurakunnassa. Uuteen hallitukseen valittiin Soile Inkari, Jouko Jutila, Juhani Rajala, Katriina Kerttula-Hiippavuori ja Markku Rekola sekä varajäseniksi Ilmari Kauppinen ja Jorma Haarala. Jäsenmaksu päätettiin pitää 20 eurossa / vuosi. Yhdistyksen varat käytetään vankien hyväksi ja jäsenmaksut muodostavat tärkeimmän yhdistyksen tulonlähteen. Rukoukset, jäsenmaksut ja lahjoitukset mahdollistavat sen, että voimme yhdessä jatkaa evankeliumin viemistä vankilan muurien sisälle. Tarvitsemme kaikkia tämän tärkeän tehtävän toteuttamiseksi. Jäsenmaksut ja lahjoitukset voi käydä maksamassa Evankeliointi ja vankilalähetyksen tilille: FI44 5710 5220 0355 53. Jäsenmaksu on 20 euroa. Viitenumero jäsenmaksuille on 1504 ja vastaavasti lahjoituksille 5005.

Kiitos sinulle ja siunattua kevään alun aikaa toivottaen,
Katriina Kerttula-Hiippavuori
sihteeri

Jeesuksen hyvyyttä jokaiselle vankilatyön ystävälle

Jeesuksen sovitustyössä Golgatan ristillä kohtaamme Jumalan rakkauden mittaamattomat ulottuvuudet. Ristillä näkyy Isän Jumalan sydän meitä jokaista kohtaan. Risti kertoo suurinta Jumalan rakkauden todistusta.

Room. 8:35 kysyy: Kuka voi erottaa meidät Kristuksen rakkaudesta? Tuskako, vai ahdistus, vai vaino, vai nälkä, vai alastomuus, vai vaara, vai miekka? (vai vankilan muurit?)
Joka löytää Jeesuksen – tai onko se pikemminkin, jonka Jeesus löytää – saa jalon voiton Hänen kauttansa, joka on meitä rakastanut (Room. 8:37). Jumalan rakkaudella Kristuksessa on mittaamattoman suuri kantovoima meidän jokaisen kohdalla. Tämän voiman olen saanut itse kokea omassa elämässäni ja olen nähnyt myös, miten suuren muutoksen ja syvän ilon ja luottamuksen se tuo jokaisen vangin elämään, joka haluaa tarttua Jumalan antamaan mahdollisuuteen. Jumalalle kiitos, että Hän antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta.
Room. 8: 38-39 jatkaa: Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat, ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.

Raamattu tuo toivon näköaloja elämäämme. Se antaa myös terveitä ohjeita arkipäivän elämiseen. Jotkut asiat tuntuvat vaikeilta, mutta Jumala ei pyydä meiltä mitään, mihin Hän ei antaisi varustusta. Raamatullisia periaatteita ovat kaikkien ajatusten vangitseminen, mielensä uudistaminen, murheiden heittäminen ja se, ettei ole mistään huolissaan. Itsessämme emme tähän kykene, mutta Jumalan on antanut Pyhän Henkensä johdattamaan meitä kaikkeen totuuteen. Hän on myös voiman Henki ja Jumalan tahdon Henki sisimmässämme.

Fil.4:6 sanoo: Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa. (4:8) Kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa.

Ajatuksemme ohjaavat elämäämme; teot ovat vain niiden seurausta. Jumalan edessä salassa ei voi tehdä tai ajatella mitään, Herra näkee ja tietää kaiken. Mutta on Pyhä Veri! Jeesuksen veri puhdistaa kaikesta synnistä. Joka syntinsä tunnustaa ja hylkää, hän saa armon. Ja Jumalan rakkauden kautta, läheisessä suhteessa Kristukseen, me muutumme niin ajatusmaailman kuin koko elämän osalta, niin että Kristus saa muotoa meissä.

Jumalan runsasta siunausta jokaiselle.

Siunaten,
Soile Inkari
puheenjohtaja

Pietarin näky: Apt.10:11-16
Hän näki taivaan avoinna ja sieltä tulevan alas astian, kuin suuren liinavaatteen, joka neljästä kulmastaan laskettiin maahan. Siinä oli kaikenlaisia maan nelijalkaisia ja matelijoita ja taivaan lintuja. Hänelle tuli ääni: ”Nouse Pietari ja syö.” Pietari sanoi: ”En suinkaan, Herra. Enhän ole koskaan syönyt mitään epäpyhää enkä saastaista.”
Ääni puhui hänelle uudelleen: ”Minkä Jumala on puhdistanut, älä sinä sano sitä epäpyhäksi.” Tämä tapahtui kolme kertaa ja sitten astia otettiin heti ylös taivaaseen.
Raamatussa toistot ovat tärkeitä ja osoittavat niiden tärkeyden. Keskustelin kerran kohta
vapautuvan vangin kanssa ja hän painiskeli asian kanssa, jonka kanssa itse kukin joutuu
painimaan: miten Jumala voi kuulla ja auttaa tällaista syntisäkkiä, sellaista kuin minä? Mieleeni tuli voimakkaasti tämä Raamatun kohta ja jouduin lukemaan tämän paikan hänen kanssansa ja sanoin: ”Minkä Jumala on puhdistanut, älä sinä sano sitä epäpyhäksi.” Oli kuin tilaan olisi laskeutunut Jumalan kirkkaus, ja varmaan laskeutuikin. Hän alkoi ylistää ja kiittää Jeesuksen Golgatan työstä, siitä että Jeesus vapautti hänet synnistä ja syyllisyydestä.

Luin kerran Urho Muromasta, joka oli syvästi masentunut vihollisen tuodessa hänen eteensä vanhoja syntejä ja hänen kurjuuttaan. Jumala kuitenkin armahti Urhoa ja antoi hänelle oivalluksen. ”Mutta nehän on maksettu Golgatan keskimmäisellä ristillä.” Urho rupesi ylistämään ja sanoi: ”Väärä osoite. Vie ne vanhat laskut Golgatan ristille, sinne ne kuuluvat. Minä en enää ala maksamaan näitä vanhoja laskuja.” Älä sinäkään sorru vihollisen juoneen hänen tulessaan tuomaan sinulle kerran maksettuja laskuja. Minkä Poika vapauttaa, hänestä tulee todella vapaa.
Jumalan siunausta päiväänne!
Jorma Haarala, vankilalähetti

Kategoria(t): Uncategorized | Kommentoi

Vankilalähetyskokous la 2.3. klo 16

Vankilalähetyskokous kaikille vankilatyötä tekeville tai siitä kiinnostuneille.

Olet sydämellisesti tervetullut lauantaina 2.3. klo 16 Toivon seurakuntaan, Eerikinkatu 4 (käynti Lidlin myymälän viereisestä ovesta, portaat alakertaan).

 

Kategoria(t): Ajankohtaista | Kommentoi

Vankilalähetyksen vuosikokous la 2.3.2019 Turussa

Evankeliointi ja vankilalähetyksen vuosikokous pidetään lauantaina 2.3. klo 14 Turussa Toivon seurakunnassa, Eerikinkatu 4.

Kaikki vankilalähetyksen jäsenet ovat sydämellisesti tervetulleita.

Kategoria(t): Ajankohtaista, Vuosikokous | Kommentoi

Joulutervehdys

NÄEMMEKÖ SUUREN VALKEUDEN?

Elämme nyt talven aikaa, pimeitä iltoja, öitä ja aamuja. Lamput valaisevat sekä sisällä että ulkona, mutta vain oman kehänsä verran. Jouluvalotkin ovat herkän kauniita. Mutta ilman Jumalan rakkautta Jeesuksessa Kristuksessa ”pimeys peittää maan ja synkeys kansat”. (Jes.60:a) Mutta Raamatun ihana lupaus on: ”Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valkeuden; jotka asuvat kuoleman varjon maassa, niille loistaa valkeus.” (Jes.9:1) Jumalan Sana on kokonaan totuus ja Sanan lupaukset ovat todet ja kestävät. Jeesus sanoo: ”Minä olen tullut valkeudeksi maailmaan, ettei yksikään, joka Minuun uskoo, jäisi pimeyteen. ”(Joh.12:46) Ja edelleen: ”Joka Minua seuraa, se ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on oleva elämän valkeus.” (Joh.8:12) Kun Jeesus on sydämemme ja elämämme Vapahtaja ja Herra, niin Hän on sydämemme valkeus. Tämä on elämämme ihanin ja tärkein asia!

Kun tulemme syntimme tunnustaen Jeesuksen luo, niin Hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä (1.Joh.1:9). Ja niin Taivaallinen Isämme antaa meille lahjanaan uskon sydämeemme (Ef.2:8). Tästä alkaa uskonelämämme Jeesusta seuraten. Monet arkailevat tunnustaa uskoaan Jeesukseen. Mutta ei tarvitse pelätä kertoa uskostaan, sillä ”sydämen kyllyydestä suu puhuu” (Matt.12:34a). ”Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on Hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut. Sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. ”(Room.10:9,10) Ja Jumala lupaa Sanassaan: ”Ei yksikään, joka Häneen uskoo, joudu häpeään.”(Room.10:11) Ja vielä Jeesus lupaa: ”Joka uskoo Minuun, niin kuin Raamattu sanoo; hänen sisimmästään on juokseva elävän veden virrat.” (Joh.7:38) Haluathan olla puhdas lähdeihminen!

On kunnia-asia palvella Jeesusta, joka jätti Taivaan ja syntyi tänne maailmaan pienenä vauvana Maria – äidistä. Hän tuli sovittamaan koko maailman ihmisten synnit! Jeesus lupaa Sanassaan: ”Jos joku minua palvelee, seuratkoon hän Minua; ja missä Minä olen, siellä on myös palvelijani oleva. Jos joku Minua palvelee, niin Isä on kunnioittava häntä.” (Joh.12:26) Tuo jälkimmäinen lause hämmästytti minut nuorena niin, että melkein huimasi: ”Isä kunnioittaa”, sillä olinhan koulussa joidenkin mielestä uskovaisena ”vähän outo” – mutta sellaisenakin onnellinen. Sana on kantanut kautta elämän, on aivan ihana palvella Jeesusta. ”Jos joku rakastaa Minua, niin hän pitää Minun Sanani, ja Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen tykönsä ja jäämme hänen tykönsä asumaan. ” (Joh.14:23) Sinäkin voit saada uskon kautta Jumalan ja Jeesuksen asumaan sydämeesi! Koko elämän siunaus on: ”Siinä Minun Isäni kirkastetaan, että te kannatte paljon hedelmää ja tulette Minun opetuslapsikseni.” (Joh.15:8)

Mikä turva meillä onkaan Jeesuksessa. Hän sanoo: ”Minun lampaani kuulevat Minun ääntäni, ja Minä tunnen ne, ja ne seuraavat Minua. Ja Minä annan heille iankaikkisen elämän, ja he eivät ikinä huku, eikä kukaan ryöstä heitä Minun kädestäni. Minun Isäni, joka on heidät minulle antanut, on suurempi kaikkia, eikä kukaan voi ryöstää heitä Minun Isäni kädestä. Minä ja Isä olemme yhtä.” (Joh.10:27 – 30)

Nyt juhlimme Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhlaa kiitollisina Jumalalle Hänen suuresta pelastuksen lahjastaan!

Tämän Annikki Salon kirjoituksen myötä toivotamme kaikille Evankeliointi ja vankilalähetyksen jäsenille joulurauhaa ja siunausta tulevalle vuodelle 2019.

Evankeliointi ja vankilalähetyksen puolesta
Soile Inkari, puh.joht. Katriina Kerttula-Hiippavuori, siht.

Kategoria(t): Uncategorized | Kommentoi

jäsenkirje syksy 2018

Evankeliointi ja vankilalähetys ry

Jeesuksen hyvyyttä jokaiselle vankilatyön ystävälle!

Siunattua syksyn aikaa sinulle. Kesän helteiden jälkeen syksyn raikkaat päivät tuntuvat varsin virvoittavilta. Hellepäivät ovat olleet vankilan muurien sisälläkin aikamoinen koetus. Vangit ovat kertoneet, miten mahdottoman kuumaa on ollut sellissä, johon ei saa minkäänlaista ilmanvaihtoa. Lisäksi sisäinen elämä on saattanut olla kuin pätsi. Ainoastaan Jumalan armon ilmestyminen ihmisen elämään voi tuoda sellaisen sisäisen vapauden ja rauhan, jonka päälle voi rakentaa. Rukoillaan Jumalan virvoitusten aikaa jokaisen vangin, jokaisen vankilalähetin ja vankilatyön ystävän henkilökohtaiseen elämään. Ja aina kun käännymme Jeesuksen puoleen, Hän aina kuulee meitä. Hän aina vastaa rukouksiin. Hän aina rakastaa meitä jokaista.

Vankilatyö, niin kuin kaikki Jumalan valtakunnan työ, on yhteistyötä. Yksin kukaan ei pysty tehtävää tekemään, vaan jokaista tarvitaan. Yhteistyössä on voimaa. Rukoukset, jäsenmaksut ja lahjoitukset mahdollistavat sen, että voimme yhdessä jatkaa evankeliumin viemistä linnan muurien sisäpuolelle. Jäsenmaksut ja lahjoitukset voi maksaa Evankeliointi ja vankilalähetyksen tilille: FI44 5710 5220 0355 53. Jäsenmaksu on 20 euroa. Jäsenmaksuille viitenumero on 1504 ja vastaavasti lahjoituksille 5005.

Siunaten, Soile Inkari (puh.joht.)

 

Evankeliumia vankiloihin

Jeesus puhui kansalle ja opetuslapsilleen ristin kantamisesta, itsensä kieltämisestä ja elämän kadottamisesta Hänen tähtensä. Hän sanoi: ”Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun ja evankeliumin tähden, hän pelastaa sen. Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi vahingon sielullensa?” (Mark. 8:34-36)

Herran Jeesuksen opetuslapsena ja tunnustavana kristittynä on tänä päivänä yhä vaikeampi olla maailmassa. Monet maksavat vakaumuksestaan ja arvioistaan kovaa hintaa, täällä Suomessakin. Samaan aikaan kun maailman ihmiset etsivät elämäänsä tarkoitusta, kuka mistäkin, ja omaan tyhjyyteensä ja hätäänsä täyttymystä ja turvaa, he kadottavat sen ainoan, joka on luvannut antaa meille Elämän, yltäkylläisen elämän. Hänet, joka yhä tänäkin päivänä etsii ja kutsuu janoisia ja nälkäisiä luokseen juomaan Elävää vettä ja syömään Elämän leipää. Hänet, joka yksin ainoastaan voi täyttää kaipuumme.

Ihminen monesti joutuu kadottamaan oman elämänsä ja ajamaan itsensä umpikujaan, ennen kuin hän voi löytää todellisen elämän Vapahtajan, Jeesuksen Kristuksen yhteydessä. Siksi vankila on monille siunaukseksi, jotta hän voi pysähtyä elämänsä äärelle. Jeesus kutsuu sielläkin!

Loistakoon Kristuksen valo maailman pimeydessä, vankilan muurien sisällä ja Sinun sydämessäsi! Olethan mukana mahdollistamassa maailman parhaimman sanoman, evankeliumin ilosanoman, viemistä vankiloihin!

Katriina Kerttula-Hiippavuori (siht.)

 

Että he yhtä olisivat!

Jeesus antoi ja näytti, mitä yhteys on. (Joh. 10:30) Minä ja Isä olemme yhtä! Jeesus sanoi, että Hän rukoilee meidän uskovien puolesta ja rukouksessaan Hän toivoo, että he, siis uskovat, olisivat yhtä niin kuin mekin! Raamatustamme voimme nähdä ja lukea valtavat neuvot, miten muurin rakentajat olivat hajallaan. (Neh. 4:19) Työ oli suuri ja laaja, mutta yksi mies sai aikaan sen, että jokainen tuli paikalleen ja rakensi kohdallaan olevan muurin.

Uskallan sanoa, että vankilalähetit ovat hajallaan ja kaukana toisistaan! Jopa niin hajallaan ollaan, että ei edes hyväksytä vankilatyötä yhdessä, vaan on pieniä ryhmiä, joihin ei sitten oteta, ei edes sitä, jonka Jumala on kutsunut erikoisesti vankeja evankelioimaan.

Entä sitten, kun Jeesus on pelastanut jonkun vangin, ja monella vapautuvalla ei ole kohdetta, minne menisi yöksi saatikka sitten pidemmäksi ajaksi. Voin kertoa, eikä tämä ole mitenkään kunnian pyyntöä, vaan kertomus siitä, miten kotini on ollut avoinna monille vapautuville, ja Helsingissä asuessamme asunnossa oli pieni sivuhuone, jonne vein monta kertaa kodittoman nukkumaan, peseytymään ja ruokailemaan.

Nyt en voi niin enää tehdä, kun sairas vaimoni on yhden huoneen valloittaja pyörätuolineen!

Olen niin kymmenet kerrat pyytänyt joitakin uskovia tulemaan kotiimme rukoilemaan, mutta vain harvat ovat käyneet ja vain piipahtaneet ja sitten kai unohtaneet.

Jeesuksen toivomus on edelleen voimassa, ETTÄ HE YHTÄ OLISIVAT!

Antti Sainio, vankilalähetti

Kategoria(t): Uncategorized | Kommentoi

Hengellisen vankilatyön tilaisuus su 26.8. klo 16 Naantalin Helluntaiseurakunnassa

Hengellisen vankilatyön tilaisuus su 26.8. klo 16 Naantalin Helluntaiseurakunnassa, Soinistentie 5, 21110 Naantali. Puhujina Pertti Hottinen ja Antti Sainio. Mukana myös muita vankilalähettejä.

Kaikki hengellistä vankilatyötä tekevät tai siitä kiinnostuneet, olette sydämellisesti tervetulleita mukaan.

Kategoria(t): Ajankohtaista | Kommentoi